به گزارش خبرنگار خانه ملت، اکبر اعلمی در جلسه علنی روز دوشنبه با استناد به ماده 76 آیین نامه داخلی مجلس خطاب به رئیس مجلس گفت: عناصر شکل دهنده این ماده که منظور نظر قانونگذار برای ارائه پاسخ و الزام هیات رئیسه به قرائت این پاسخ است عبارتند از آن است که اولا نماینده در سخنان خود به کسی نسبت ناروا داده باشد.
وی افزود: بارها اتفاق افتاده است که در همین مجلس شما کسی را شخص تفسیر کردهاید.
اعلمی ادامه داد: نکته دوم آن است که تشخیص داده شود نمایندهای که در اینجا نطق کرده خلاف واقع گفته و آنچه که جواب دادهاند عین واقعیت است. شما آیا مامور فرستادهاید و بررسی کردهاند و با آمار و ارقام و شواهد و دلایل به این نتیجه رسیدهاند که آنچه که نماینده نسبت داده خلاف واقع است.
نماینده تبریز خاطرنشان کرد: اینکه شما کمیتهای را تشکیل دهید و 3 نفر در آنجا بنشینند و به صورت نظری قضاوت کنند که نماینده الف نسبت ناروا داده است این باید با دلیل ثابت شده باشد.
وی گفت: هیات رئیسه باید برای تشخیص خود حجت داشته باشد.
حدادعادل در پاسخ به این تذکر تصریح کرد: کمیته حقوقی ما یک فرد را نمونهای از مسئول دستگاه تلقی کرده است که این یک نظر حقوقی است.
وی افزود: اینکه میفرمایید هیات رئیسه باید تشخیص بدهد واقعا اینکار ممکن نیست. ما همانطور که به نماینده اعتماد داریم باید به مسئول دولتی هم اعتماد داشته باشیم. اینطور نیست که نمایندگان همه از بهشت آمده باشند و همه مسئولان دولتی از جهنم.
رئیس مجلس گفت: آیا شما معتقدید هر نوبتی که کسی اینجا مطلبی گفت یک هیات تحقیق و تفحص و یک دادگاه ایجاد کنیم که این موضوع را بررسی کند و حکم صادر کند؟
حدادعادل تصریح کرد: این در گذشته هم یک روال بوده است. حال انتقاد به دولت از طرف عدهای زیاد شده است و دولت هم پاسخ میدهد.