به گزارش خبرنگار خانه ملت، غلامعلی حداد عادل صبح امروز با حضور در نشست مشترک دانشگاههای سراسر کشور و مسئولان دفاتر مقام معظم رهبری در دانشگاهها اظهار داشت: اداره و مدیریت کشور به دست فارغ التحصیلان دانشگاههاست و ما انتظار و آرزو داریم این مدیریت که از مسیر دانشگاهها میگذرد به خوبی صورت پذیرد.
رئیس مجلس خاطرنشان کرد : امام راحل با اینکه خود دانشگاهی نبودند اما به خوبی به نقش دانشگاهها در اداره کشور و تحقق اهداف انقلاب واقف بودند و با اینکه قبل از انقلاب عمر خود را در حوزه گذرانده بودند، وضعیت دانشگاهها را دنبال میکردند.
وی دانشگاه را یکی از مظاهر تجدد دانست و گفت: تجدد تنها ظهور نهادهای جدید نبود بلکه ظهور فکرهای جدید نیز بود.
حداد عادل تصریح کرد: یکی از مسائلی که همراه با جنبه های مثبت تجدد ظهور کرد، جدائی علم و دین و جدائی دین و سیاست بود. در یک کلمه در دانشگاه اندیشه سکولاریسم اندیشه حاکم بود و کسی در تاسیس دانشگاه اندیشههای دینی را در عرصههای نظریو عملی جدی نگرفت.
رئیس مجلس گفت: در پیروزی انقلاب اسلامی ما در دو مرحله خرداد 42 و بهمن 57 شاهد دو نوع نقش و حضور دانشگاهیان بودیم. در 15 خرداد تفکر سیاسی اسلامی در دانشگاه گسترده نبود و به همین جهت دانشگاهیان چنان که باید به این نهضت نپیوستند اما در بهمن 57 فضای دانشگاهها عوض شد. تفکر سیاسی و مذهبی دانشجویان قوت گرفت و با کمرنگ شدن جدایی دین از سیاست دانشگاه از فضای سکولاریسم دور شد.
وی افزود: دانشجو قشری است که موفقیت آن موفقیت در نیل به اهداف انقلاب اسلامی است به همین جهت دانشجویان از جمله قشرهایی هستند که دشمنان آنهارا مخاطب قرار میدهند و گروههای بسیاری آمدند تا دانشجویان را مقابل انقلاب قرار دهند.
حداد عادل تصریح کرد: دانشگاه همواره یک میدان نبرد و مسابقه جدی میان دوستان و دشمنان انقلاب بوده است و لحظهای نباید از این نبرد دائمی غافل شویم.
رئیس مجلس آسیبشناسی دانشگاه را یک وظیفه مهم خواند و بر شناخت و رفع این آسیبها تاکید کرد و همچنین یکی از آسیبهای جدی دانشگاه را ضعف علمی و به حاشیه رفتن فضای دانشگاه دانست.
وی درادامه گفت: دنیای امروز دنیایی نیست که کشوری در علم عقب باشد و بتواند استقلال خود را حفظ کند. جای پیشرفت علمی در دانشگاههاست و امروز که به گفته مقام معظم رهبری کشور توانسته از دایره سلطهگری و سلطهپذیری خارج شود باید به همت دانشگاه، به رشد علمی خود ادامه دهیم.
حداد عادل افزود: سن دانشجویی سن آرمانگرایی است و این روحیه میتواند هم مثبت و هم منفی باشد و باید بدون نفی آرمانخواهی واقعیتهای آن را تشریح کرد.
رئیس مجلس در خصوص مذهب در دانشگاه اظهار داشت: چهره مذهب در دانشگاه باید عقلانی باشد هر چند که عواطف و احساسات نیز جزء دین است ولی باید توجه کرد دانشجو دین را بر اساس تعقل بپذیرد و اسلام این توانایی را دارد که اگر به زبان عقلانی ارائه گردد پذیرفته شود.
حدادعادل تصریح کرد: عقلانیت مانند اسکلتی برای ساختمان است و قرآن نیز عقلانی است و روحانیون باید با تدبیر گفتمان دینی را در دانشگاه تنظیم کنند.
وی افزود: سکولارها با تفکر عقلانی دینی صد در صد مخالفند و احساس عقلانی و هیجانی را میپسندند و حساب عقل را از دین جدا میکنند.
رئیس مجلس در پایان سخنان خود گفت: دانشجو باید مدیر بار بیاید و مدیریت را در همان دانشگاه یاد بگیرد و باید کاری کرد که دانشجویان با واقعیت های کشور آشنا شوند.