حسین شیخالاسلام در گفتوگو با خبرنگار بینالملل خبرگزاری خانه ملت، ضمن اشاره به شهادت ۲۸ عراقی در بمبگذاری در یک منطقه شیعهنشین در بغداد، توضیح داد: در چند روز اخیر اعتراضاتی در کشور عراق به راه افتاده که بخش اعظم آنها در چارچوب قانون است و این اعتراضات قانونی با استقبال دولت مالکی نیز روبرو شده ولی بخشی از اعتراضات به نوعی براندازانه بوده و از وجاهت قانونی و اخلاقی برخوردار نبوده و از نظر مردم عراق مردود است.
مشاور امور بینالملل مجلس شورای اسلامی با اشاره به موفقیت مدل مردمسالاری دینی در عراق، تصریح کرد: دموکراسی در عراق باعث شده تا کشورهای پادشاهی منطقه احساس خطر کنند و از این رو با اجیر کردن بخشی از تروریستهای سوریه و روانه کردن آنها به خاک عراق، این کشور را دچار تلاطم و ناآرامی سازند.
تهماندههای رژیم سابق عملیاتهای تروریستی را دامن میزنند
شیخالاسلام با بیان اینکه عراق در دورانهای پیش اسیر دولتمردانی فاسد و دیکتاتور بوده، افزود: عراق امروز در واقع میراث دیکتاتوری حسن البکر و صدام است و همچنین یک دوره 8 ساله اشغال را از پیش رو گذرانده از این رو طبیعی است که تهماندههای عناصر رژیم گذشته و همچنین نفوذیهای غرب در بدنه این نظام سیاسی حضور داشته باشند و دست به سازماندهی عملیاتهای تروریستی بزنند.
عراق از جانب یک مثلث معارض مورد غضب واقع شده
وی افزود: امروز عراق از جانب یک مثلث معارض مورد غضب واقع شده است، از یک سو همسایههای عرب مرتجع به عراق چشم طمع دارند و طاقت برقراری دموکراسی در این کشور را ندارند، از سوی دیگر استعمارگران خارجی که خود را شکست خورده میدانند قصد تجدید حضور در این کشور را داشته؛ از طرفی برخی از کشورهای منطقه که در سودای احیای امپراتوریهای گذشته خود هستند قصد دخالت در عراق را در سر میپرورانند.
نوری مالکی کارنامه درخشانی در عراق دارد
شیخالاسلام ، گفت: نوری مالکی طی سالهای نخست وزیری خود تلاش کرد تا ویرانیهای باقی مانده از دوران دیکتاتوری و همچنین دوران اشغال را ترمیم و بازسازی کند و کارنامه خوبی نیز از خود در این زمینه به جا گذاشته است.
وی با بیان اینکه همسایگان عراق باید در عمران و بازگرداندن آرامش به این کشور کمک کنند، تصریح کرد: علاوه بر همیاری کشورهای همسایه این انتظار وجود دارد که افکار عمومی عراق نیز با حل مسالمتآمیز اختلافات اجازه دخل و تصرف در این کشور را به بیگانگان ندهند.
مشاور امور بینالملل مجلس شورای اسلامی، گفت: باید با عقلانیت اختلافات موجود در عراق را حل کرد و جمهوری اسلامی ایران نیز به عنوان کشوری که ثبات عراق را مهم ارزیابی می کند از هیچ اقدامی برای این امر مهم فروگذاری نخواهد کرد و از هیچ نوع کمکی برای برقراری گفتگوها میان طوایف مختلف این کشور دریغ نمیکند.
پایان پیام