به گزارش خبرگزاری خانه ملت، مجمع نمایندگان استان خوزستان بعد از ظهر امروز یکشنبه 29 بهمن ماه با رضانیا رئیس سازمان آب و برق خوزستان و یکی از معاونان وی درباره بررسی مسائل برنامهای این سازمان در سال آتی و نیز رسیدگی به مشکلات مردم استان در حوزه آب نشست.
در این جلسه که به ریاست اسماعیل جلیلی عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس برگزار شد، نمایندگان مردم استان خوزستان علاوه بر طرح مشکلات حوزههای انتخابیه خود، مشکلات کلان استان در حوزه آب را نیز مطرح کردند.
نمایندگان مردم خوزستان با طرح مسائلی همچون کندی آبرسانی به شهرها و روستاهای خوزستان، نبود آب آشامیدنی در چند شهر به خصوص شهرهای جنوبی استان، عدم جذب اعتبارات برای اجرای طرحهای آبرسانی به بخش کشاورزی و شیلات، عدم تخصیص آب برای زمینهای کشاورزی دیمی دزفول، بالا بودن آببهای مصرفی کشاورزان که پیشتر قرار بود بر اساس فرمول درآمد و میزان فروش محصولات کشاورزی کشاورزان محاسبه شود ولی این اتفاق نیفتاد، معطل ماندن طرح انتقال آب از رودخانه بهمنشیر به جزیره مینو و نیز ایجاد نشدن شبکههای فرعی آبرسانی در این حوزه، استفاده نشدن از آب دریاچههای سدهای استان برای پرورش ماهی، کندی اجرای طرح ساخت سد کوثر، پرداخت نشدن خسارات و بدهیهای کشاورزانی که با ساخت سد گتوند، زمینهای زیر کشت آنها به زیر آب رفت، کیفیت پایین آب اهواز، کندی اجرای طرح مهر ماندگار سد غدیر و بسیاری مشکلات و کمبودهای دیگر، مسائل مهم استان خوزستان در حوزه آب را به اطلاع رئیس سازمان آب و برق خوزستان رساندند.
در ادامه این نشست و پس از بیان مشکلات مردم و کشاورزان در شهرها و روستاهای گوناگون استان خوزستان، رضانیا رئیس سازمان آب و برق استان به درخواستها و بیان مشکلات مردم پاسخ داد.
وی با بیان اینکه اگر طرح غدیر اجرا شود، بسیاری از مشکلات آبی خوزستان نیز برطرف میشود، گفت: برای اتمام و تسریع در روند اجرایی طرح غدیر، نامجو وزیر نیرو نیز شخصا دست به کار شده است تا مشکل آبرسانی به بیش از 25 شهر و یکهزار روستای خوزستان برطرف خواهد شد.
رضانیا با تأکید بر استفاده از منابع آبی سد دز به جای سد کارون که این مسأله در طرح غدیر دیده شده است، افزود: قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء به عنوان پیمانکار و مجری این طرح، تمام تلاش خود را به خرج داده تا فاز دوم طرح غدیر تا پایان سال 92 به انتها برسد.
وی با اشاره به مشکلات کشاورزان در بازپرداخت وامهای طرحهای آبرسانی به بخش کشاورزی استان، تصریح کرد: دولت و وزارت نیرو با توجه به مشکلات مالی کشاورزان، سهم منابع مالی خود در اجرای این طرح را که سیدرصد مبلغ اجرای طرح است، بخشیده؛ اما سهم بانک کشاورزی تنها با تأمین معادل آن از سوی دولت و واگذار شدن این مبلغ به بانک کشاورزی قابل بخشش است.
رضانیا با بیان اینکه آببهای مصرفی کشاورزان بر اساس میزان درآمد آنها از فروش محصولاتشان و سطح زیر کشت محاسبه و بازپس گرفته میشود، تأکید کرد: در جلسهای که با حضور نماینده مجمع نمایندگان استان خوزستان با نماینده سازمان آب و برق استان برگزار خواهد شد، میزان آببهای مصرفی کشاورزان تعیین و از این پس بر اساس این فرمول این مبلغ بازستانده خواهد شد.
رئیس سازمان آب و برق خوزستان گفت: علت عدم استفاده از آب دریاچههای سدهای استان برای پرورش ماهی، صادر نشدن مجوز استفاده از دریاچهها از سوی سازمان حفاظت محیط زیست است./
پایان پیام