محمد اسماعیلنیا در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری خانه ملت، با تأکید بر اینکه در سال جاری ما 13 تن تولیدات گندم در کشور داشتیم گفت: تولیدات بیش از مصرف داخلی بوده و میتوانست موجبات صادرات و ارزآوری را برای کشور مهیا کند اما این در حالی است که ناعادلانه بودن قیمت خرید تضمینی محصولات کشاورزی گندمی که میتوانست نیاز کشور را مرتفع کند به خوراک دام تبدیل کرد.
نماینده مردم کاشمر، بردسکن و خلیلآباد در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اگر مدیریت خوبی برای 13 میلیون تن گندم تولید شده اعمال میشد نیازی به واردات این محصول در کشور احساس نمیشد افزود: نیاز کشور در طول یک سال 12 تن گندم است که اگر مدیریت صحیح و درستی اعمال میشود مازاد مصرف این محصول میتوانست با ارزآوری زمینه رشد اقتصادی کشور را فراهم کند.
عضو هیأت رئیسه کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس با یادآوری برگزاری جشن خودکفایی در تولید گندم درسال های گذشته گفت: واردات گندم در سال جاری به علت پایین بودن قیمت خرید تضمینی این محصول و عدم تمایل کشاورزان برای فروش به دولت صورت گرفت.
این نماینده مردم در مجلس نهم با بیان این مطلب که عدم انتخاب قیمت مناسب خرید تضمینی گندم موجبات بیرغبتی کشاورزان به تولید را فراهم کرده است تصریح کرد: قیمتی که دولت برای خرید گندم کشاورزان در نظر گرفته به علت ناعادلانه بودن موجبات فراری بودن این محصول از سیلوهای دولتی را به وجود آورده است.
نماینده مردم کاشمر، بردسکن و خلیلآباد در مجلس ادامه داد: نرخ خرید تضمینی گندم با پایین بودن و غیر عادلانه بودن زمینه خروج غیر قانونی این محصول و قاچاق آن را برای سود بیشتر فراهم کرد که نتیجه آن احساس نیاز در بازار بود.
عضو هیأت رئیسه کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس یادآور شد: در صورتی که کمبود گندم از تولیدات داخل تأمین نشود دولت مجبور به واردات برای جبران اقدام غیرکارشناسی خود در خصوص نرخ پایین خرید تضمینی محصولات کشاورزی است تا به این صورت نیاز بازار را مرتفع کند./
پایان پیام