حجتالله درویشپور در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری خانه ملت، با بیان اینکه تعدد واحدهای دانشگاهی باعث سردرگمی و بینظمی در سیستم آموزشی کشور میشود، افزود: افزایش تعداد واحدهای دانشگاهی مانند پیام نور و غیرانتفاعی باعث شده تا سطح آموزش و کیفیت مراکز آموزش عالی پایین بیاید.
نماینده مردم ایذه و باغملک در مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر اینکه در حال حاضر هر دانشگاهی روشی در پذیرش و فارغالتحصیلی دانشجویان در پیش گرفته است، ادامه داد: بدونشک تعدد دانشگاهها در کشور باعث شده تا این مراکز آموزشی از لحاظ سطح آموزش در مقایسه با دانشگاههای سراسری افت کیفی چشمگیری داشته باشند.
این نماینده مردم در مجلس نهم، با تاکید بر اینکه نظام آموزش عالی کشور نیاز به اصلاح و بازنگری دارد، تصریح کرد: نبود تناسب و تعادل بین فارغالتحصیلان دانشگاهها و بازار کار منجر به معضلی جدی در سطح آموزش عالی شده است.
درویشپور نبود بازار کار را مهم ترین دلیل بی انگیزگی دانشجویان و فارغالتحصیلان دانشگاهی برای ادامه تحصیل خواند، افزود: نبود بازارکار برای فارغالتحصیلان دانشگاهها باعث شده خیلی از این افراد بعد از اتمام دوره تحصیلی خود، با بیکاری دست و پنجه نرم کرده و همین موضوع باعث بی انگیزگی آنها برای ادامه تحصیل باشد.
وی، در ادامه با بیان اینکه باید برای انتخاب رشته دانشگاهی و هدایت دانشآموزان برای ورود به دانشگاه، مشاوران تحصیلی فعالتر عمل کنند، یادآور شد: یکی از بینظمیهای نظام آموزشی کشور، فعال نبودن مشاوران تحصیلی است؛ به طور حتم مشاوران تحصیلی میتوانند مسیر درست انتخاب رشته را بر اساس علایق و توانایی دانشآموزان نشان داده تا این افراد با آگاهی بیشتری به تحصیل در دانشگاهها روی آوردند.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر ضرورت تجمیع دانشگاهها، گفت: مسئولان آموزشی باید با برنامهریزی درست و دقیق مشخص کنند که چه تعداد نیرو در بازار کار نیاز است، بدونشک این موارد از موضوعاتی نیست که با بیتوجهی از کنار آن گذشت و لازم است متولیان نسبت به کوتاهیهای صورت گرفته در حوزه آموزش عالی پاسخهای روشن و شفافی ارائه دهند./
پایان پیام