به گزارش گروه دریافت خبرخبرگزاری خانه ملت؛ارسلان فتحیپور به ایسنا گفت:درشرایط کنونی به دلیل تحریمها از لحاظ ارزی با برخی مشکلات روبرو هستیم که در همین راستا انتقال و جابهجایی ارز نیز با مشکلاتی در کشور مواجه است.
وی با تاکید بر لزوم توجه بیشتر به بخش تولید گفت: باید سیاستها در جهتی باشد که کل بنگاههای تولیدی کشور به سمت ارتقای صادرات غیرنفتی حرکت کنند. لازم است که همه در راستای احیای صادرات غیرنفتی تلاش کنیم.
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس خاطرنشان کرد: تاکید ما براین است که تمامی خامفروشیها و به طور کلی فروش نفت متوقف شود و به سمت تبدیل فرآوردههای نفتی برای استفاده در بخش تولید حرکت کنیم. این رویکرد باعث افزایش رقابت بین تولیدکنندگان میشود.
فتحیپور با اشاره به واردات مرغ، گوشت، گندم و سایر اقلام ضروری مردم برای تنظیم بازار گفت: ما باید آنقدر پول داشته باشیم که نیاز به واردات این اجناس برای تنظیم بازار نداشته باشیم. این موضوع احتیاج به برنامهریزی و نظارت و بسیاری از امور دارد.
وی با بیان اینکه باید با تعطیلی بسیاری از پروژهها به سمت افزایش سود تولیدکننده پیش برویم، گفت: مطمئنا توجه به تولیدات باعث میشود کشور ظرف یک سال خودش را بازسازی کند و برای اقتصاد مقاومتی آماده شود. در شرایط فعلی دشمن باید در مقابل ما تسلیم شود نه اینکه بخواهد ما تسلیم شویم.
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس تاکید کرد که باید شرکتهای بزرگ تولیدی را برای توجه به صادرات غیرنفتی و به دنبال آن تامین کالا و مواد اولیه در داخل کشور ترغیب کرد، رویکردی که غیر از این مطلوب جامعه نخواهد بود.
به گفته وی، دولتمردان باید از تولیدکنندگان در زمینههای مختلف حمایت کنند.
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به مصوبه شورای پول و اعتبار درخصوص تسویهحسابهای ارزی گفت: این اقدام شورای پول و اعتبار به نوعی میتواند معضل کنونی تولیدکنندگان را برطرف کند.
وی توضیح داد: تولیدکنندگانی که بعد از تامین ارز و خرید مواد اولیه کالاهای خود را زیرنظر سازمان حمایت از مصرفکنندگان فروختهاند هیچ لزومی ندارد که برای تسویهحسابهای ارزیشان به اتاق مبادلات ارزی بروند که ارز به نرخ مبادلهای به فروش میرسد. در واقع در این شرایط تولیدکنندهای که مواد اولیه را با ارز مرجع وارد کرده است، باید مابهالتفاوتی را پرداخت کند شرایطی که تنها تولیدکننده را متضرر خواهد کرد.
فتحیپور گفت: چه لزومی دارد تولیدکنندهای که با ارز مرجع مواد اولیه و کالا وارد کرده است، اکنون مابهالتفاوت ارز مرجع و ارز مبادلاتی پرداخت کند. این رویکرد کار درستی نیست چرا که تنها باعث زمین خوردن تولیدکننده در پیش پای تولیدات میشود./