به گزارش خبرگزاری خانه ملت، سعید حیدری طیب در نشست علنی امروز (یکشنبه 6 اسفند ماه) مجلس شورای اسلامی، به عنوان طراح طرح یک فوریتی الزام دولت به حمایت از استان هایی که در معرض پدیده ریزگردها قرار دارند، گفت: اگر بپذیریم که پدیده های زیست محیطی و اجتماعی تحت تأثیر چند عامل به وجود می آید باید قبول کرد که اثرات آنها نیز متعدد هستند و مطالعات جهانی، منطقه ای و دانشگاهی نشان می دهد که علت های متعددی را می توان برای پدیده مذکور لحاظ کرد که عدم مدیریت صحیح و از بین رفتن پوشش گیاهی منطقه از جمله آن است.
نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی افزود: دلیل اصلی این وضع عدم توجه ساکنان کشورهای مورد هجوم ریزگردها و مدیریت غلط دست اندرکاران است و البته از بین رفتن پوشش گیاهی به دلایل مختلف و بی برنامگی کشورهای همسایه سرچشمه می گیرد.
وی بیان کرد:استفاده برخی از فناوری های نوین نظیر سدسازی بدون مطالعه و یا کارشناسی ناکافی و گسترش بی رویه شهرها و صنایع بدون در نظر گرفتن استانداردها و شاخص های زیست محیطی دست به دست هم می دهد و این پدیده شوم را به وجود می آورد.
عضو کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: برای مقابله با این پدیده چند بعدی راهی جز این وجود ندارد که عوامل به وجود آورنده وضعیت موجود را به حالت طبیعی برگردانیم و البته به آن معنا نیست که باید از مواهب توسعه تکنولوژیک چشم پوشید.
وی گفت: یک نگاه کل نگر و همه جانبه نگر حکم می کند که در یک نگاه سیستمی به تمام ابعاد توجه داشت و از افقی بالا این موضوع را تحلیل کرد.
حیدری طیب با اشاره به خسارات ریزگردها به استان های غربی و جنوبی یادآور شد: بسیاری از فعالیت مردم این مناطق مختل شده و مقابله با این پدیده زیست محیطی ولی انسان ساز کاری ساده نیست و از پیچیدگی های زیادی برخوردار است که عزم ملی را می طلبد و در گرو همکاری کشورهای درگیر است.
عضو کمیسیون انرژی مجلس بیان کرد: براساس آخرین تحقیقات 38 اثر مخرب را می توان برای پدیده گرد و غباری کرد که در شش دسته فرسایش منابع درآمدی و معیشتی روستاییان، کاهش تولیدات زراعی، دامی، شیلات و افزایش هزینه های دولت و خانوارهای روستایی و بروز تغییرات بیولوژیک و پیامدهای نامطلوب بهداشتی قرار می گیرد./
پایان پیام