سید رضا صالحی امیری در بخشی از گفتوگوی خود با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت به تعداد کتابخانه های موجود در کشور اشاره کرد و گفت: مجموعه کتابخانه های کشور شناسایی شده و در حدود 10 هز ار واحد تخمین زده می شوند و در قالب 12 سازمان فعال هستند که عبارتند از کتابخانه ملی، کتابخانه مجلس، کتابخانه آستان قدس، کتابخانههای شهرداریها، کتابخانههای دانشگاهی، کتابخانههای آموزش و پرورش، کتابخانههای مساجد، کتابخانههای حوزه علمیه، کتابخانههای وقفی و کتابخانههای نهاد عمومی.
رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی افزود: ما تشکیلاتی تحت عنوان مجمع کتابخانه های بزرگ ایران ایجاد کردیم که 15 عضو دارد و یکی از اعضای اصلی آن، کتابخانه مجلس شورای اسلامی است.
وی ادامه داد: سازمان اسناد و کتابخانه ملی، 12 مجموعه را گردآوری کرده و مجمعی تحت عنوان «مکتب» (مجمع کتابخانه های بزرگ) راه اندازی کرده است که رییس، دبیر و اعضای آن جلسه های ماهانه دارند، اساس نامه آن به تصویب رسیده و این تشکل صنفی مانند نظاماتی همچون نظام پزشکی خواهد شد تا کتابخانه ها هم دارای نظام مخصوص به خود شوند.
صالحی امیری درباره کتابخانه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی گفت: این کتابخانه به لحاظ غنای محتوایی، یکی از بهترین کتابخانه ها و مراکز اسنادی در میان پارلمان های جهان است؛ مجموعه بسیار غنی و ارزشمندی دارد تا جایی که من اخیرا در سفر به آلمان در بازدیدی که از کتابخانه پارلمان آنجا داشتم، به این ارزیابی رسیدم که اسناد کتابخانه مجلس غنی تر و قوی تر است.
رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی بیان کرد: کتابخانه مجلس، یکی از مراکز معتبر کتابخانه با استاندارد و قدمت طولانی است که ما به عنوان سازمان اسناد و کتابخانه ملی، با آن روابط نزدیک و ارتباط و همکاری داریم و خوشبختانه فضای خوبی حاکم است.
پیشنهاد ماده واحده ای به مجلس برای تشکیل شورای عالی کتابخانه ها، وجود دومیلیون نسخه خطی متعلق به فرهنگ ایران در خارج از کشور و انتشار فهرستگان نسخ خطی ایران تحت عنوان فنخا، از دیگر محورهای مصاحبه خانه ملت با رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی بود که مشروح آن روز جمعه (16بهمن) منتشر می شود./
پایان پیام