به گزارش خبرنگار خانه ملت، در این نشست که روز دوشنبه در محل کمیسیون تلفیق مجلس برگزار شد، معاونین برنامهریزی استانداریها و برخی از مدیران کل کار و امور اجتماعی کشور حضور داشتند که دغدغهها و مشکلات استانهای خود را در حوزه اشتغال و بنگاههای زود بازده در اختیار نمایندگان هیات عالی نظارت استانها قرار دادند.
ادامه نشست مشترک هیات عالی نظارت مجلس و معاونین برنامهریزی و مدیران کل کار و امور اجتماعی با حضور "علی لاریجانی" رییس مجلس همراه شد که برخی از مسئولان اجرایی حاضر در این نشست به طرح مشکلات بنگاههای زود بازده در استانهای خود در حضور رییس مجلس پرداختند.
رییس مجلس در این نشست در خصوص میزان موفقیت بنگاههای زود بازده اظهار داشت: در سفرهایی که به برخی استانها صورت گرفته است مردم انتقاداتی را نسبت به این بنگاهها داشتهاند و معتقد بودهاند که هزینههایی که برای این بنگاهها در نظر گرفته شده است در جای دیگری هزینه شده است و به علت نامناسب بودن هزینهها برخی طرحها نیمهکاره مانده است.
وی در ادامه افزود: وزارت کار و امور اجتماعی آماری مبنی بر توفیق 95 درصدی این بنگاهها ارائه داده است که باور آن کمی سخت است.
در واکنش به این سخنان رییس مجلس، برخی معاونین استانداریها به ارائه این آمارها اعتراض کرده و آنها را ناصحیح دانستند. اعتراض معاونین استانداریها نیز واکنش برخی نمایندگان مجلس را برانگیخت که این اختلاف نظرها برای دقایقی به صورت بحث و جدل میان مسئولان اجرایی و نمایندگان مجلس به طول انجامید.
پس از آرام شدن جو جلسه، رییس مجلس اظهار داشت: البته آمارهای مختلفی از سوی بانک مرکزی ارائه شده است که باید صحت و سقم آنها بررسی شود ضمن آنکه این طرحها در برخی استانها موفق و در برخی دیگر ناموفق بوده است.
بعد از این سخنان لاریجانی، معاون پشتیبانی استانداری همدان به ارائه آمارهایی که نشانگر موفقیت طرح بنگاههای زود بازده در این استان بود پرداخت و گفت: بانکها با بررسی توجیه اقتصادی طرح زود بازده، تسهیلات آن را ارائه دادهاند و موفقیت این طرحها درهمدان موفق ارزیابی شده است.
"عباسعلی نورا" نیز اظهار داشت: آمارهایی که در اختیار من میباشد نشانگر آن است که بنگاههای زود بازده در استان سیستان و بلوچستان موفق نبوده است.
معاون پشتیبانی استانداری همدان، آمارهای نورا را ناصحیح دانست و افزود: این آمارها ناشی از سیاسی کاری است.
نورا نیز در پاسخ اظهار داشت: من یک نماینده اصولگرا هستم و شما نمیتوانید آمارهای مرا نادرست بخوانید.
"جهانبخش محبینیا" نیز در این جلسه گفت: یک میلیون و 107 هزار و 981 طرح زود بازده ارائه شده که به واسطه آن برای 938 هزار 548 نفر اشتغالزایی شده است.
وی افزود: وزارت کار نیز تسهیلاتی را ارائه داده است و این طرحها را معادل 200 هزار و 388 میلیارد ریال ارزیابی نموده است که با آمار اقتصاد و دارایی حدود 3 هزار میلیارد اختلاف دارد و ما این اختلاف را در مجلس بررسی خواهیم نمود.
پس از این سخنان، علی لاریجانی با اشاره به آمارها و سخنان استانداری همدان گفت: به گفته مسئولان همدان توفیق این طرحها در استان همدان به دلیل تشکیل چندین گروه نظارتی، همپای اقدامات اجرایی بوده است. ضمن آنکه توجیه اقتصادی این طرحها نیز از سوی بانکها تایید شده است.
رییس مجلس با بیان اینکه انجام چنین کاری از طرف بانکها بسیار مهم است گفت: این کارها باعث جلوگیری از برخی خسارات و ضررها در آینده میشود.
وی افزود: طرحهای زود بازده در حل مشکل بیکاری تا حدی موفق بوده است اما باید بررسی نمود که آیا به میزان سرمایهگذاریهای انجام شده، نتیجه مطلوبی از این طرحها حاصل شده است یا خیر؟
لاریجانی اظهار داشت: آماری که نمایندگان ارائه میدهند مبتنی بر گزارشهای ارائه شده از سوی منابع نظارتی مانند دیوان محاسبات و سازمان بازرسی میباشد و مجلس نیز خودش چنین گزارشاتی را تهیه نمیکند.
وی با تاکید بر اینکه ممکن است که اجرای طرحهای زود بازده در برخی استانها موفق و در برخی استانها ناموفق بوده باشد، تصریح کرد: نگاه کارشناسان مجلس سیاسی کاری نبوده است.
وی ادامه داد: اینکه گفته شده سیاسی کاری نباید بشود در چارچوب ادبیات مجلس نیست. چرا که فضای مجلس حاکی از کار کارشناسی است و نمایندگان علیرغم آنکه از جریانات مختلف هستند با نگاه کارشناسی به بررسی مسائل میپردازند.
رییس مجلس با ابراز امیدواری اینکه همه کارها با همین دقت دنبال شود، خطاب به نمایندگان دولت و مجلس که در جلسه حضور داشتند اظهار داشت: مبنای سخنان شما باید گزارشات متقن باشد و قصد ما در این جلسه مچ گیری نیست بلکه هدف ما رفع مشکل میباشد.
ریاست نشست امروز را "اسدا... بادامچیان" برعهده داشت.
متن کامل سخنان رییس مجلس