به گزارش خبرنگار خانه ملت، در صورت تصویب نهایی طرح مذکور معلمین حقالتدریس وزارت آموزش و پرورش دارای مدرک کارشناسی و بالاتر با چهار سال سابقه حقالتدریس و شاغل بودن در زمان تصویب این قانون و داشتن میانگین حداقل دوازده ساعت تدریس در هفته در چهار سال گذشته به استخدام رسمی در میآیند.
براساس این گزارش، "احمد توکلی" نماینده تهران در مخالفت با طرح تعیین تکلیف استخدامی معلمین حقالتدریس و آموزشیاران نهضت سواد آموزی، بر ضرورت حل مشکل استخدام حقالتدریسان تاکید کرد و در عین حال گفت: اما این طرح مغایر با اصل 75 قانون اساسی است.
وی افزود: اگر ما توسعه متوازن و پایدار برای کشور میخواهیم باید در جهت اصلاح این طرح اقدام کنیم.
رییس مرکز پژوهشهای مجلس گفت: آیا آموزش و پرورش میتواند حتی ظرف 5 سال تعداد 333 هزار نفر از مستخدمین خود را بازنشسته کند و سپس 111 هزار نفر را استخدام کند.
نماینده تهران همچنین با اشاره به این مطلب که 76 در صد مسئولان استخدامی طرح مذکور زن هستند گفت: در حال حاضر به این حقالتدریسان هر جایی را که گفته شود کار میکنند اما پس از استخدام به تابعیت شوهر خود در میآیند و میخواهند که جا به جا شوند.
توکلی ادامه داد: شما رضایت 100 هزار نفر را میخرید اما نارضایتی یک میلیون نفر را به همراه خواهد داشت.
سپس عباسی نماینده رودسر و املش در موافقت با طرح مذکور گفت: آیا میتوان آموزش و پرورش چهار سال پیش را با حال حاضر که مدارسمان استاندارد سازی شدهاند مقایسه کرد.
وی تاکید کرد: نمیتوانیم حقالتدریسان خود را سرگردان کنیم باید هم به آموزش و پرورش و هم حقالتدریسان کمک کنیم.
نماینده املش در مورد اشکال بار مالی داشتن این طرح نیز اظهار داشت: اگر بار مالی دارد شورای نگهبان هست و ایرادات را میگیرد.
پس از سخنان مخالف و موافق طرح، 31 نماینده پیشنهاد مسکوت ماندن طرح به مدت 3 ماه را ارائه دادند.
"غلامرضا مصباحیمقدم" نماینده تهران در دفاع از پیشنهاد مسکوت ماندن طرح نمایندگان گفت: در حال حاضر برای صد هزار حقالتدریس امید ایجاد شده، با عدم رای خود به این پیشنهاد امید آنها به یاس تبدیل میشود .
وی خاطرنشان کرد: کمیسیون 3ماه فرصت دارد به آنچه که مخالف برنامه است رسیدگی کند و آن را رفع نماید.
پس از سخنان طراح پیشنهاد، "علی ادیانی راد" عضو فراکسیون فرهنگیان در مخالفت با پیشنهاد مسکوت ماندن طرح با اشاره به تصویب یک فوریت طرح در مجلس، متذکر شد:اقدامی نیمه کاره انجام دادهایم و میخواهیم صورت مسئله آن را پاک کنیم.
وی همچنین با بیان این مطلب که من از مخالفت آموزش و پرورش با این طرح در شگفت هستم گفت: همه این افراد کار میکنند و خدمات میرسانند اگر احتیاجی به آنها ندارید آنها را بیرون کنید!
سپس طرح مسکوت ماندن به مدت 3 ماه به رای گذاشته شد که با 98 رای موافق و 106 رای مخالف و بدون رای ممتنع به تصویب نرسید.
پس از رای گیری پیشنهاد مسکوت ماندن به مدت 3 ماه هاجر تحریری نیک صفت به عنوان نماینده دولت مخالفت آموزش و پرورش را اعلام کرد و گفت: این طرح از دغدغههای مشترک مجلس و وزارتخانه آموزش و پرورش است.
وی گفت: شما نزدیکترین مسئول به مردم هستید و پاسخگوی مطالبات آنها، آموزش و پرورش هم باتوجه به نیازها و مشکلات دغدغههایی دارد.
نماینده دولت تصریح کرد: این طرح باید بر روی آن کار کارشناسی انجام گیرد.
تحریری نیک صفت مغایرت با قانون را از دیگر موارد مخالفت دولت با این طرح دانست.
در ادامه حیاتی مخبر کمیسیون آموزش و تحقیقات ضمن اعلام موافقت کمیسیون با طرح مذکور گفت: این طرح خلاف قانون برنامه نیست و انتظار داریم که به کلیات آن رای مثبت دهید.
پس از سخنان مخبر کمیسیون آموزش تعداد 26 نماینده مجلس، پیشنهاد 1 ماه مسکوت ماندن طرح مذکور را ارائه کردند.
"مصطفی کواکبیان" نماینده سمنان به عنوان یکی از طراحان خواست که طی مدت 1 ماه با همکاری مجلس و دولت بر روی این طرح بررسی کارشناسی انجام گیرد که پس از رای گیری با 125 رای موافق، 81 رای مخالف و 3 رای ممتنع به تصویب رسید.
علی لاریجانی پس از تصویب پیشنهاد مسکوت ماندن طرح تعیین تکلیف استخدامی معلمین حقالتدریس و آموزشیاران نهضت سواد آموزی در وزارت آموزش و پرورش گفت: دغدغه معلمان برای نمایندگان و کمیسیون آموزش و تحقیقات جدی است و در این مدت اشکالات خلاف برنامه آن رفع میشود.
رییس مجلس با بیان این مطلب که برخی از مطالبی را که نمایندگان مطرح کردند قابل رفع است و گفت: در این مدت فراکسیون فرهنگیان هم فعال شود تا طرحی بدون ایراد به صحنعلنی ارائه شود.