به گزارش خبرنگار خانه ملت، "علی لاریجانی" روز چهارشنبه گفت: در این انتخابات ما با یک سپهر گستردهای از فکر و اندیشه و شورآفرینی همراه بودیم بعلاوه بعضی نقاط ضعف که بیشتر مصلحت میدانم بعد از انتخابات در مورد آنها بحث شود.
وی در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار خانه ملت مبنی بر این که نامه آیتالله هاشمی رفسنجانی به مقام معظم رهبری در شرایط حساس کنونی چه آثاری به دنبال خواهد داشت، تصریح کرد: فرصت برای بحث در مورد مسایل گوناگونی که در این دو هفته باقیمانده به انتخابات پیش آمد وجود دارد و باید بعضی از موضوعات را در زمان خاص خود بررسی کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی در خصوص احتمال کشیده شدن نتیجه انتخابات ریاست جمهوری دهم به دور دوم با بیان اینکه من حدسی در این زمینه ندارم اظهار داشت: مجموع نظرسنجیها که از بخشهای مختلف میرسد نشانگر این است که هنوز هیجانات انتخاباتی تاثیرگذار در سرنوشت انتخابات است.
وی افزود: شاید دو هفته پیش حدس و گمانهایی بود اما در مسیر رقابتهای انتخاباتی، نظرسنجیها شکلهای متفاوتی را نشان میدهد.
رئیس مجلس در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه کمتر از دو روز به برگزاری دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی باقیمانده است شما فضای کنونی انتخابات را چگونه ارزیابی میکنید گفت: در انتخابات این دوره ما شاهد یک شور و نشاط زاید الوصفی از سوی مردم مخصوصا جوانان در صحنه انتخابات هستیم و این یک سرمایه است.
وی افزود: خوشبختانه شور و نشاط انتخاباتی همراه با یک شعور در درون افکار عمومی شکل گرفته است.
لاریجانی خاطرنشان کرد: پیش از این گفته بودم انتخابات یک مدرسه سیاسی است؛ با حجم اطلاعاتی که در فضای بیرونی به ملت ارائه شد (جدای از برخی موارد که ربطی هم به فضا نداشت) در اشل سیاسی شاهد فربه شدن ذهن مردم از اطلاعات که در سطح ملی در جریان قرار میگرفتند، بودیم که این یک سرمایه ملی بود.
وی افزود: این فضا باعث میشود یک انرژی متراکمی برای دههای که در آغاز آن هستیم و پیشرفت و عدالت نام گرفته است باشد و بسیار با ارزش است.
رئیس مجلس تصریح کرد: در فراهم شدن چنین فضایی قطعا رسانهها و از جمله صدا و سیما نقش تعیین کنندهای داشتند و امیدواریم طی یکی دو روز باقیمانده این شور آفرینی حفظ شود.
رئیس مجلس گفت: این مسیر که در نهایت یک انضباط صورت گرفت و مردم شور و نشاطشان را در خیابانها نشان دادند، نشانگر درک بالای مردم ماست.
وی افزود: اگر این نظم و ترتیب را حفظ کنیم، مردم روز انتخابات با حضور پرشور در پای صندوقهای رای یک ابهت نشاط انگیزی از کشور را به نمایش خواهند گذاشت و خود بخود تحسین دیگران را به دنبال خواهد داشت، هزینههای کشور را کاهش خواهند داد.
وی با بیان اینکه خوشبختانه آرایش سیاسی در این دوره از انتخابات کاملا بروز ظهور پیدا کرد و سلایق مختلف میتوانند انتخاب درست داشته باشند.
لاریجانی خاطرنشان کرد: بعید میدانم حرف ماندهای وجود داشته باشد مجموعه اطلاعات برای شناخت شخصیت و برنامه نامزدها ارائه شده است و توصیه بنده به مردم اینست که در انتخابات با شور و نشاط و آگاهی شرکت کنند.
رئیس مجلس با اشاره به اینکه این حضور در انظار بیرونی شگفتی دارد و حتما برای کشور ما یک انرژی خواهد بود، تاکید کرد: نقش آفرینی ملت در شرایط امروز بسیار باارزش است.
لاریجانی در پاسخ به سوال دیگری در مورد اینکه پیشتر گفته بود "حضور گسترده مردم هزینههای نظام را کاهش میدهد انتخابات ما به لحاظ بین المللی زیر ذره بین است"، اینک از این بعد انتخابات (فضای انتخاباتی به وجود آمده) چیست؟ گفت: این بحث چند بعد دارد درست است که در بحث دموکراسی و مردم سالاری رسانههای خارجی مطالبی را در مورد کشور ما میگویند اما در بطن ذهن آنها حضور مردم و استقرار مردم سالاری همیشه ارزش واقعی دارد.
وی افزود: اگر در بین همسایگانمان نگاه کنیم جنس مردم سالاری در ایران حالت تصنعی ندارد لذا بحثهایی هم که در بین نامزدها مطرح بود رسانههای خارجی آن را به اختلاف نظر بین مسئولین ما تفسیر کنند که شاید این برداشت آنها به این برمیگردد که آنها کشور و ملت ما را به خوبی نمیشناسند. این حکایتگر رقابت بین نامزدهای مختلف و نشانگر راه و رسمهای مختلف برای اداره کشور است که خود سرمایهای بزرگ برای نظام ماست.
وی افزود: نکته دوم اینست که ما کشوری هستیم که از یک خصوصیت الهام بخش برخورداریم ایرانیان با گزینش خودشان این مسیر الهام بخش را طراحی کردهاند که چالشهایی را هم در پیش روی دارند از جمله در بحث دستیابی به انرژی هستهای و منطقهای نمونههایی از آن را شاهد بودیم.
وی افزود: وقتی آنها احساس کنند که اینها آرمانهای ملت ماست و نشان میدهند که وفادار به انقلاب اسلامی هستند به طور طبیعی از بخشی از زیاده خواهیهای خودشان دست میکشند.
رئیس مجلس با اشاره به نقش ملت در دستیابی به آرمانهای نظام و انقلاب گفت: این موضوع خودبخود مسیر را برای خیز جدید برای دستیابی به پیشرفت و عدالت فراهم میکند و در واقع با نظم و آراستگی که مردم در انتخابات شرکت میکنند و رای خود را به صندوق میریزند باید تصور کنند یک جاده وسیعی برای حرکت دهه پیشرفت و عدالت را هموار میکنند.
لاریجانی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه با وجود اختلاف نظرهای بسیار شما چه نقاط مشترکی را در دیدگاههای این 4 نامزد میبینید؟ گفت: هر 4 نامزدی که مورد تایید شورای نگهبان قرار گرفتند از افراد باسابقه کشور هستند، نگاه همه آنها به موضوع منافع ملی کشور است حال ممکن است برخی مطالب اگر بیان هم نمیشد ثلمهای هم وارد نمیشد ولی در کل به منافع ملی و اینکه راه آینده کشور باید استقامت باشد به روی این موضوع علی العموم اشتراک داشتند و خیز کشور را پیشرفت میدانستند بر روی عدالت تمرکز داشتند به مستضعفین توجه داشتند که این هم یک بحث با ارزش است همه نامزدها تاکید داشتند که پیشرفت کشور باید توام با عدالت باشد و این موضوع انرژی برای کشور است.
وی افزود: البته تفاوتهایی هم داشتند برخی از نامزدها بر روی یکسری مسایل تاکید داشتند و برخی بر روی مسایل دیگر اما عموم آنها بر روی مبارزه با فساد اشتراک نظر داشتند اما در شیوه مبارزه با فساد اختلاف نظر داشتند اما در اصل مبارزه با فساد اتفاق نظر داشتند که آن هم یک دلیل عقلی دارد که اگر کشور بخواهد به پیشرفت و توسعه برسد جزء ضروریات آن اینست که با فساد مبارزه کند.
لاریجانی خاطرنشان کرد: همه اینها حکایتگر یک بلوغ سیاسی در بین نامزدها و طرفداران آنهاست و اگر این مساله را با شور آفرینی که در بین مردم شده است میتوانیم یک عزم و اراده ملی را برای پیگیری این هدف شاهد باشیم.