.وی که چهارشنبه با خبرنگار پارلمانی خانه ملت سخن میگفت، افزود: همانطوری که مسئولین کشور از قبل متوجه شده بودند دشمن برخی موارد را که احتمال آسیب پذیری آن را در داخل احتمال میداد بر روی آن نقشه داشت که طرح کنگره آمریکا برای تحریم انرژی از جمله این موارد است.
نماینده اصفهان خاطرنشان کرد: آمریکا وابستگی ما به بنزین را به صورت جدی دیده بود و مثل بقیه کالاها که به خارج وابسته هستیم مقامات آمریکایی بر روی بنزین برای ضربه زدن به نظام ما حساب باز کرده بودند.
وی خاطرنشان کرد: اما دولتمردان ما با هوشیاری پیش دستی کردند و با اجرای طرح سهمیه بندی بنزین، از درصد وابستگی به بنزین وارداتی کاستند.
استکی گفت: در زمانی که سهمیه بندی بنزین عملا آغاز شد دشمن تازه شروع به عملیاتی کردن طرح خود برای تحت فشار قرار دادن ایران کرد که طرح کنگره آمریکا برای تحریم انرژی و بویژه بنزین در این راستا ارزیابی میشود.
وی در خصوص نقش مجلس و نمایندگان در اجرای موفق سهمیه بندی بنزین اظهار داشت: نمایندگان لازمست با مراجعه به مردم موضوع را به طور کامل با آنها در میان بگذارند.
نماینده اصفهان خاطرنشان کرد: سهمیه بندی بنزین با همه فشارها و سختیهای که در کوتاه مدت برای مردم ما در پی دارد اما مهمترین اثر مثبت آن کاهش آسیب پذیری در داخل و وابستگی به خارج از کشور است.
استکی در پاسخ به این سوال که راهکار شما برای ارائه قیمت آزاد بنزین چیست؟ گفت: لازمست دولت آماری در این خصوص جمعآوری کند چرا که قرار بود 5/2 میلیارد دلار برای اینکار کنار گذاشته شود. دولت باید پس از کسب اطلاعات جامع این 5/2 میلیارد دلار را سرشکن کند تا قیمت تمام شده بنزین مشخص شود و آن را اعلام کند.