به گزارش خانه ملت، متن کامل سخنان حسن نوعیاقدم، سومین ناطق پیش از دستور جلسه علنی امروز سه شنبه به شرح زیر است:
اجلاس رؤسای پنج کشور حاشیه دریای خزر نوید بخش تعیین رژیم حقوقی دریای خزر و تعیین حق و حقوق مردم کشورهای حاشیه دریای خزر بویژه حق و حقوق تاریخی و مسلم ملت شریف ایران است که انشاءالله با خیر و برکت همراه باشد و با نتیجه خوب و نتیجه امیدوارکنندهای به اتمام برسد.
هفته نیروی انتظامی را گرامی میدارم. از زحمات صادقانه و تلاشهای شبانهروزی فرماندهی محترم و معاونینشان و پرسنل شریف نیروی انتظامی در کلیه بخشها و در سراسر کشور که انصافاً در مقایسه با سالهای گذشته فعالیتهای چشمگیر و قابل توجهی داشتند تشکر میکنم. بویژه از پرسنل خدوم و شریف و پرتلاش نیروی انتظامی استان اردبیل که در شاخصهای مختلف انتظامی، امنیتی و بقیه شاخصها در سراسر کشور رتبه قابل توجهی دارند، از فرماندهی محترمشان و پرسنل شریف این استان کمال سپاسگزاری و تشکر را دارم.
لازم میدانم بعنوان وظیفه از مجموعه دستاندرکارانی که پس از 40 ماه تلاش و پیگیری و فعالیتهای مستمر و بثمر رساندن دو طرح بسیار مهم ابتدای شروع مجلس هفتم در ارتباط با «نظام هماهنگ پرداخت» سپاسگزاری و تشکر کرده باشم. این دو طرح، دو طرح بسیار مهم و افتخارآمیز مجلس هفتم بود که به لطف پروردگار متعال نتیجه آن بخیر و موفقیت به اتمام رسید.
از فردفرد نمایندگان محترم مجلس که روی این لایحه حساسیت خاصی در این مدت نشان دادند و مسؤولیت تصمیمگیری را به کمیسیون مشترک موکول کردند و از فردفرد نمایندگان محترم کمیسیون مشترک که انصافاً زحمات بسیار زیاد تقبل فرمودند.
از بذل و توجه و ورود توأم با حساسیت و پیگیری ویژه ریاست محترم مجلس شورای اسلامی جناب آقای دکتر حداد عادل و جناب آقای مهندس باهنر کمال سپاسگزاری را دارم. همچنین از زحمات و همکاریهای نزدیک مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی و فراکسیون فرهنگیان که در تعقیب قضیه نقش وسیعی ایفاء میکردند، ممنونم. از کارشناسان محترم دولت و سازمان مدیریت و از همکاری ویژه دولت محترم و شخص رئیسجمهور مخصوصاً در ارتباط با قبول تأمین بار مالی آن بالاخص در ارتباط با فصل سیزدهم مربوط به بازنشستگان کشوری و لشکری، کمال سپاسگزاری را دارم. از شورای محترم نگهبان که بارها وقت این عزیزان در ارتباط با ابعاد مختلف این لایحه گرفته شد و در نهایت با نظر لطف و عنایت به تأیید و تصویب رساندند نیز کمال تشکر را دارم.
هرچند که حجم این لایحه بسیار وسیع است ولی من به اختصار نکات خیلی کوتاهی را از برخی از ویژگیهای لایحه خدمتتان عرض میکنم.
در این لایحه که به قانون تبدیل شد، نظام پرداخت شاغلین از روزمزدی به کارمزدی تبدیل شده، فوقالعاده ها به دو قسمت فوقالعاده های مستمر و فوقالعادههای غیرمستمر تقسیمبندی شده و مجموعه کارکنان هم رشته و هم سابقه و هم تراز و هم تحصیلات در همه دستگاههای دولتی که قانون شامل حال آنها میشود از حقوق ثابت و مزایای مستمر ثابت و یکسان بهرهمند میشوند.
آنچه که آنها را از همدیگر متمایز و جدا میکند، فوقالعاده های غیرمستمر است که یک حق طبیعی برای کارمند بحساب میآید. فوقالعاده های مثل خدمت در مناطق کمترتوسعهیافته، فوقالعاده بدی هوا، فوقالعاده مشاغل تخصصی، فوقالعاده ایثارگری، فوقالعاده کار در محیطهای حساس و مشابه اینها که برای برقراری عدالت جزء ضرورتهاست که در قانون دیده شده.
موضوع حداقل و حداکثری دریافتی جزء ویژگیهای بسیار مهم است که هم برای شاغلین و هم برای بازنشستگان دولت موظف شده هرسال در قانون رعایت بکند و سقف حداکثرها، هفت برابر سقف حداقل حقوق ثابت و فوقالعادههای مستمر است. همه دریافتی های کلیه کارکنان بصورت شفاف در یک فیش در هر ماه باید ثبت بشود و تخلف در آن در قانون مجازات دارد و برای مشاغل ویژهای مثل مشاغل آموزشی در آموزش و پرورش و مشاغلی بهداشتی و درمانی در وزارت بهداشت و درمان ضرایب خاصی دیده شده که حداقل 10 درصد در مقایسه با سایر دستگاهها و سایر بخشها بیشتر است.
زمان اجرای این قانون همانطوریکه استحضار دارید از زمان لازمالاجراء شدن آن یعنی از زمان تصویب شورای نگهبان است که تقریباً از شش ماه دوم سال میشود.
از دولت محترم تقاضا میکنیم که انشاءالله در تنظیم آئیننامه اجرایی این قانون تسریع بکنند و بار مالی و آنچه را که در قانون پیشبینی شده، بودجه لازم را در لایحه بودجه سال آینده ببینند و انشاءالله در مجلس این بودجه سال آینده به تصویب نهایی برسد.