به گزارش خبرنگار خانه ملت، "کامران باقری لنکرانی" در نشست کمیته فرعی تحقق عدالت در سلامت در آسیا با اشاره به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در کشورمان و حضور چهل میلیونی اقشار مختلف در این انتخابات، آن را طرازی از دموکراسی در جهان و رکوردی بیسابقه ارزیابی کرد و گفت: این حضور مردم در انتخابات باتوجه به تبلیغات سوء، پشتوانهای قوی برای جمهوری اسلامی ایران است.
وزیر بهداشت ادامه داد: همه حکومتهای جهان در تلاش هستند کشورهای خود را تعالی و رشد ببخشند که طی دو قرن اخیر شاهد پیشرفت شگرفی در جهان در این زمینه بودهایم.
وی ضمن بیان این مطلب که شاخصهای سلامت در همه جای جهان رو به رشد است گفت: علیرغم همه پیشرفتها، فاصله بین کشورها و نابرابریها کاهش نیافته و بلکه در بعضی موارد افزایش نیز داشته است.
لنکرانی افزود: متوسط سرانه عمر در قاره آفریقا و اروپا در دو قرن گذشته افزایش یافته اما تفاوت سه برابری دیروز به تفاوت بیست و پنج برابری تبدیل شده است.
وی تصریح کرد: تفاوت بین امید به زندگی از ده سال به سی سال رسیده است؛ در مرگ و میر نوزادان و مادران تفاوتها بسیار زیاد است؛ در داخل کشورها نیز تفاوتها بسیار چشمگیر است و منحصر به کشورهای فقیر نیست، چرا علیرغم تمام تلاشهای جهانی رویدادها چنین نگران کننده است.
لنکرانی تصریح کرد: هر چه ریشه بخش مهمی از بیعدالتیها در افزون خواهی پارهای از قدرتها و نقشی است که در چپاول کشورهای دیگر دارند، اما بخش مهم دیگری مربوط به سیاستهای خود کشورها است.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشورمان گفت: باید بین مدیریت در فرایند توسعه و مدیریت بر فرایند توسعه تفاوت قائل شد آنچه در قرون متفاوت در کشورهای در حال توسعه ترویج شده است مدرنیزاسیون است اما آنچه را که به آن احتیاج داریم مدرنیته درونزا است.
وی تاکید کرد: باید اصل محور برنامهها عدالت در سلامت باشد و این مفهوم باید گفتمان حاکم بر مجموعه فعالیتهای کشورها باشد؛ باید عدالتی مدنظر باشد که در چارچوب فرهنگ درونزا و بومی هر ملت تاکید شده باشد.
لنکرانی ضمن بیان این مطلب که امکان ندارد بتوان توسعه را بدون توجه به فرهنگ بومی کشورها محقق کرد گفت: توجه و سرمایهگذاری برای رفع چالشها، راه رسیدن به عدالت و توسعه را هموار مینماید و دولتها باید به اهمیت نقش مردم و تشکلهای مردمی به عنوان موضوع کنترل کننده بیشتر توجه نمایند.
وی بیان داشت: امروز نمونههای موفق در سطح جهان کم نیستند و جمهوری اسلامی ایران پس از سه دهه موفقیتهای فراوانی را کسب کرده است و در کمال میل به تبادل تجربه میپردازد.
لنکرانی با اشاره به موفقیتهای کشورمان، قرار گرفتن بخشی از سهام دولت به عنوان سهام عدالت در اختیار مردم محروم، افزایش توانمندی زنان از جمله تکمیل تحصیلات در دانشگاهها و همچنین بهبود راههای روستایی و افزایش 9 برابری تعداد فازهای بهداشت را از جمله محورهای عدالت در سلامت در کشورمان برشمرد.
وزیر بهداشت با بیان این که هر چند محورهای ذکر شده در تحقق عدالت در سلامت کشورمان کاستیهایی فراوانی دارد تصریح کرد: اما مهمتر از کاستیها باور و توان برای حل مشکلات میباشد.
لنکرانی در خاتمه این نشست را قدم موثری برای تعامل دولتها و ملتها برای عدالت محوری و سلامت محوری دانست.