عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتگو با خبرنگار خانه ملت، با بیان اینکه دستگاه دیپلماسی ما در آینده وظیفه حساس و خطیری را برعهده دارد، تصریح کرد: ما در دنیا با شرایط جدیدی روبرو هستیم که یک نوع نگاه جدید و پی ریزی راهبردهای جدید را طلب میکند.
وی با تاکید بر اینکه نظام بین المللی دوره جنگ سرد و دوره انتقال بعدی را طی کرده است، اظهار داشت: آمریکا در دو دهه گذشته هم سیاست نرم و هم سیاست سخت را تجربه کرد که هر دو این سیاستها شکست خورده و اکنون جهان با شرایط جدیدی روبرو است که از آن به نظام متغیر بینالمللی تعبیر میشود.
نماینده نهاوند افزود: ویژگی این دوره آن است که ساختارها هنوز شکل نگرفته و جایگاه بازیگران در آن خیلی روشن نیست. به همین دلیل بازیگران برای افزایش جاگاه خود مسیری را تعیین میکنند که در تعریف معادلات بین المللی تاثیرگذار باشند.
دانشیار علوم سیاسی دانشگاه تهران یادآور شد: با توجه به اینکه جمهوری اسلامی ایران از ظرفیت عظیم ناشی از انقلاب اسلامی برخوردار است، میتواند بهترین استفاده را در این شرایط داشته باشد.
سنایی، سیاست خارجی آمریکا را برآیندی از خواست رئیس جمهور و ساختار حزبی و سیاسی این کشور دانست و گفت: هر چه زمان میگذرد احساس میشود که خواست سیاسی و حزبی آمریکا بر شعارهای اوباما غلبه دارد که این مساله در روابط آمریکا با روسیه و ایران قابل مشاهده است، منتهی نباید از این واقعیت غفلت کرد که سیاستهای فعلی آمریکا هم تفاوت فراوانی با سیاست جمهوری خواهان دارد و هم با سیاست نرم دوره کلینتون متفاوت است، بنابر این فهم این سیاستها و عکس العمل مناسب نسبت به آنها از اهمیت بالایی برخوردار است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: مجموعا در دنیا معادلات جدیدی در حال شکل گیری است لذا مسئولین دستگاه دیپلماسی ما باید از ظرفیت جمهوری اسلامی ایران استفاده کنند و جایگاه مناسبی در این معادلات برای کشورمان تثبیت کنند.