وی به برخی بی سلیقگیهایی که در انتخابات رخ داد پرداخت و افزود: در این بی سلیقگیها متاسفانه به اهداف ملی توجه نشد حال آنکه احتمال داشت انتقاداتی هم به صدا و سیما و برخی دستگاههای دیگر وجود داشت که البته میتوانست در جای خود مورد بررسی قرار گیرد.
لاریجانی با طرح این پرسش که در هنگامی که ممکن است اقدامات افراد غبارهایی در جامعه ایجاد کند گفت: در این شرایط وظیفه رسانه چیست تصریح کرد:به طور حتم رسانهها باید با تیزبینی مسایل خرد را رصد کنند و آنچه که به حقوق ملی تجاوز میشود را ببیند و در صدد خنثی یا ارائه راه حل درست باشند.
رئیس قوه مقننه در ادامه به اصحاب رسانه اشاره نمود و گفت: رسانهها باید با استفاده از ظرفیتها و شاخکهای حساسی که دارا هستند جامعه را با منافع ملی آشنا کرده و کسانی که درصدد ضربه زدن به انقلاب میباشند را رسوا کنند.
لاریجانی تصریح کرد: مهمترین مسالهای که برای اصحاب رسانه مطرح است اینست که مرتبا خود را بسنجند که منافع ملی کجاست؟ و نگذارند برخی مسایل خرد بر فضای کشور سایه اندازد.
وی یادآور شد: برخی از اظهارنظرهای مسئولان خارجی بیانگر اینست که آنها مدام با رصد کردن حتی سایتها در تلاشند که مطالب آنها را در جهت ضدیت با منافع کشور و نظام قرار دهند البته این اقدام آنها منهای 35 میلیون دلاری است که در سنای آمریکا برای این منظور به تصویب رسیده است.
رئیس قوه مقننه خاطرنشان کرد: باید توجه داشته باشیم که نباید میدان را برای آنها مهیا کنیم و نباید با اقدام خود به اختلافات موجود دامن بزنیم به عبارتی امروز رسانهها باید آب روی آتش بریزند نه بنزین، تا شعله ور شود.
ویافزود: من نمیگویم شرایط کشور بحرانی است البته خللهایی در کشور به وجود آمده اما آیا باید دید اگر در این شرایط فردی اشتباهی کرد باید به آن دامن زد و آن را تبدیل به یک سناریو کرد؟ اگر قبول داریم منافع ملی کشور جز مصالح مهم کشور است پس همه بایدبه آن توجه کنیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی سپس به نقش صدا و سیما و رسانهها پرداخت و افزود: صدا و سیما به عنوان رسانه ملی میتواند نقش اساسی در میان تودهها، نخبگان، علما و دانشمندان ایفا کند که امیدواریم در این راستا حرکت کند.
وی خاطرنشان کرد: مطرح شدن برخی مسایل و صحبتها هر چند امکان دارد از جاذبههایی هم برخوردار باشد اما معلوم نیست به نفع منافع کشور و نظام باشد.
لاریجانی گفت: اقدام رسانهها یا موضع گیری آنها باید نفعی برای جامعه داشته باشد، مجموعه حرکتی که منفعت گرا باشد و شمولش بیشتر، آنگه میتوان گفت ارزش آن بیشتر است.
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اینکه مطرح شود ما به دنبال حقیقت هستیم کفایت نمیکند بلکه کشف و ارائه حقیقت به جامعه راه و رسم خاص خود را دارد که اصحاب رسانهباید با آن مانوس شوند.
وی افزود: هیچ گاه رسانهها بدون شرایط مکان و زمان نمیتوانند درک درستی از زمان و اولویتها داشته باشند لذا لازمست در این ظرف زمانی و مکانی با قراردادن اولویتهایی مشخص کنیم در کجا قرار دارند، اولویت آنها چیست ودر نهایت در مسیر حوادث کشور گام بردارند.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه به شغل خبرنگاری پرداخت و افزود: خبرنگاری شغل بسیار مهم و تاثیرگذار همراه با سختیهای خاص خود است اما باید اهالی رسانه با تحمل و همت عالی در راه عالی و وظیفه و رسالتی که به عهده آنها گذاشته شده حرکت کنند.
لاریجانی تصریح کرد: تاریخ انقلاب اسلامی بیانگر اینست که رسانههای گروهی از رشد خوبی برخوردار بودهاند البته در برخی مقاطع هم با حالت جهشی مواجه شدهاند.
وی افزود: وظیفه شغل نجیب خبرنگاران، روزنامه نگاران و اصحاب رسانه اینست که از رشد فکری و تعالی بخش برخوردار باشند تا برآیند کار مطلوب باشد.
رئیس قوه مقننه گفت: بدون شک فهمی که در خودآگاهی و توجه به منافع ملی کشور در ذهن اهالی رسانه وجود دارد میتواند سهم ارزندهای در توسعه کشور داشته باشد.
لاریجانی تاکید کرد: هر چه شعور جامعه و فکر جمعی در جامعه رشد کند ما بهتر میتوانیم پلههای ترقی و شکوفایی را طی کرده روند توسعه کشور را نهادینه کنیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: اگر بخواهیم کشوری با دورنمای توسعه و فرهنگ داشته باشیم باید این موضوع از روح جمعی اشباع شود.
وی یادآور شد: اگر ما هدفمان توسعه کشور باشد باید رسانه را یکی از ارکان مهم آن بدانیم.
رئیس مجلس سپس به مقوله قانون گرایی پرداخت و افزود: همانطور که رهبر معظم انقلاب در خصوص توجه و اهمیت دادن افراد به قانون و قانون گرایی اشاره فرمودند حتی در شرایط بحرانی اگر بخواهیم عدالت در کشور اجرایی شود باید به قانون توجه کنیم.
لاریجانی خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم روح عدالت تحقق یابد باید قانون اجرایی شود و همه تابع آن باشند، البته ممکنست محدودیتهایی برای عدهای به وجود آید.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی افزود: برای نهادینه شدن قانون و قانونگرایی در جامعه باید صدا و سیما به نحوی و رسانههای دیگر به نوع دیگر ابعاد دیگر اهمیت قانون در جامعه را تبیین و قابل فهم کنند.
رئیس مجلس شورای اسلامی توجه به قانون و قانون گرایی را در جامعه امری بسیار مهم دانست.
وی بسیاری از مسایل از جمله رای اعتماد گرفتن، برخی رفت و آمدها در مجلس شورای اسلامی را تنها تحقق عدالت در جامعه دانست و افزود: باید به شاخصهای توسعه به نحو احسن توجه شود. اینها هشدارهایی هستند که توجه نکردن به آن موجب غفلت و فراموشی خواهد شد.
رئیس قوه مقننه خطاب به اهالی رسانه گفت: باید به شاخصهای توسعه توجه کرد تا موفق شد حقایق را کشف نمود.
وی در ادامه سخنانش گفت: کشف حقیقت بدون ورزیدگی ذهنی ممکن نیست، به عبارتی باید از توانمندی لازم برخوردار بود تا بتوان به سمت حقیقت حرکت کرد.
لاریجانی یادآور شد: همه هدف علم اینست که تعالی بخش باشد یعنی استعدادها را به سمت بالفعل شدن و حقیقت گرایی که نفع در آن است هدایت کند.
وی در خصوص مشکلات امنیت شغلی و برخورداری از تامین اجتماعی نیز گفت: در کمیسیون فرهنگی مجلس هم اکنون طرح جامع رسانهها در حال بررسی است تا به این ترتیب اهالی رسانه و خبرنگاران از حقوق و منزلت مناسبی برخوردار شوند.
رئیس قوه مقننه در خصوص تفسیرهای متفاوتی که از حقوق خبرنگاری و تامین اجتماعی میشوند گفت: اینکه بحث میشود که تفسیرهای خاصی در خصوص خبرنگاری وجود دارد برای رفع آن لازمست نمایندهای از تامین اجتماعی، انجمن صنفی مطبوعات و خبرنگاران در کمیسیون فرهنگی حاضر شده یا نظرات خود را ارائه دهند تا در خصوص آن بحث و بررسی شود.
وی یادآور شد: در طرح جامع رسانهها کلیت وضعیت خبرنگاران شامل عکاسان و... در این طرح دیده شده است.
گزارش خانه ملت می افزاید:این جلسه با حضور خبرنگاران پارلمانی، آرین منش نایب رئیس کمیسیون فرهنگی، مهندس علی افراشته رئیس سازمان اداری و غلامرضا رسولی زاده مدیرکل روابط عمومی و کاوه احمدی رئیس اداره اخبار و رسانه های گروهی برگزار شد و پیش از سخنان رئیس مجلس خبرنگاران به بیان مشکلات صنفی و شغلی خود پرداختند.