به گزارش خبرگزاری خانه ملت، متن کامل نطق پیش از دستور نماینده مردم اراک و کمیجان به این شرح است:
بسمالله الرحمن الرحیم
"الحمدالله خیر ناصر و معین و به نستعین"
بنام خداوند عشق و وفا خداوند خوبی و لطف و صفا
خداوند مهر و درخشندگی که داد او به نعمت زندگی
هم او آفرینندهای کز عدم بشر را بیاموخت لوح و قلم
ره علم را با قلم باز کرد سخن را به تسبیح آن ساز کرد
با عرض سلام و احترام به شما برگزیدگان ملت شریف ایران و مردم نجیب و قدرشناس استان مرکزی بخصوص شهرستانهای اراک و کمیجان، عنایت شما را به نکات زیر جلب مینمایم:
1 ـ در مقوله فرهنگی، سخنرانی آقای دکتر "احمدینژاد" در دانشگاه کلمبیا و مباحث پیرامون آن، حمایت از تلاش سازمانیافته و طولانی استکبار جهانی برای انزوای جمهوری اسلامی ایران، فرهنگ مترقی شیعه و النهایه اسلام راستین دارد.
مبارزه با این کار سازمانیافته نیاز به ساختار اجرایی و فرهنگی مجهز دارد که امیدواریم انتخابت ریاست جدید سازمان "فرهنگ و ارتباطات اسلامی"، به کارآیی هرچه بیشتر این سازمان منجر شده و مراکز تشیع را در سراسر جهان مورد لطف و عنایت بیشتری قرار دهد و باعث سیالیت کمکهای محبین اهل بیت جهت احیاء این مراکز بشود.
2 ـ در بعد علمی، توسعه بیرویه دانشگاهها و مراکز آموزش عالی، پایین آمدن کیفیت آموزشی، صدور صدها هزار مدرک تحصیلی بدون وجود زمینه اشتغال، ثمری جز سرخوردگی جوانان در بر ندارد.
دانشگاههای دولتی و در رأس آنها دانشگاه تهران که مادر دانشگاههای کشور لقب گرفته با کسر بودجهای معادل 300 میلیارد تومان مواجهند و در سال جاری افزایش بودجه آنها نزدیک به صفر بوده است که نیاز به یاری دولت و مجلس دارد تا بتوانند سر پا بمانند.
3 ـ خدا را شاکریم که در آخرین ماههای مجلس هفتم با تصویب نهایی لایحه مهم حمل و نقل برونشهری و درونشهری، دعای خیر میلیونها خانواده قربانیان حوادث جادهای بدرقه راه نمایندگانی است که با درایت و دوراندیشی با تصویب اعتبار 100 هزار میلیارد ریالی برای توسعه ناوگان عظیم حمل و نقل جادهای و ریلی اقدام کردهاند.
بودجهای که میتواند بستر تاریخی جاده ابریشم را احیاء کرده و موجب تسهیل تردد به اقصی نقاط جهان اسلام از طریق ایران اسلامی بشود و میتواند به معضل عظیم ثروتسوزی روزانه یکصد میلیون لیتر گازوئیل خاتمه دهد. قطعاً اجرای این فرآیند حاصل وحدت دولت و مجلس در سال وحدت ملی و انسجام اسلامی خواهد بود.
4 ـ نهیب آمرانه و دلسوزانه مقام معظم رهبری در بحث اسراف و تبذیر، میبایستی آویزه گوش نمایندگان و مسؤولین اجرایی قرار گرفته و برای همه مفاد آن برنامهریزی شود. در این راستا برنامه مستمر دولت و مجلس در هدفمند کردن یارانهها و صرفهجویی در بنزین میتواند لبیکی به این پیام سرنوشتساز باشد و به گازوئیل و نان و سایر اقلام نیز تسری داده شود.
در بعد صرفهجویی انرژی، پیرو مکاتبه اینجانب، رئیسجمهور محترم طی بخشنامهای از ادارات دولتی خواسته بودند که در طول روز از بهرهگیری از چراغهای سقفی اجتناب ورزند که متأسفانه این مصوبه سرنوشتساز در اکثر ادارات مدارا نشده و نیازمند پیگیری میباشد. مشاهدات آقای رئیسجمهور در سفر ونزوئلا در حرکت شتابدار این دولت در بهرهگیری از لامپهای کممصرف ساخت جمهوری اسلامی ایران میباید به سرعت در کشور ما نیز رعایت شود و دمای ادارات و اماکن دولتی در زمستان و تابستان با نصب میزانالحراره از یک الگوی منطقی پیروی کند.
به راستی آیا نباید اندازه میزهای ادارات، مساحت اتاقهای مدیران، تعداد کثیر منشیان، نگهبانان و حتی نصب 11 کولر گازی پرمصرف در یک سالن کوچک بانک مورد عنایت قرار گیرد؟
ساختمانسالاری، ایجاد آسمانخراشهای اداری و عدم فروش یا تبدیل به احسن ساختمانهای قدیم وزارتخانهها و اجرای قانون انتقال پادگانها به خارج از شهر و پیشگیری از ساخت منازل سازمانی در آنها باید مورد عنایت ویژه دولت نهم قرار گیرد.
5 ـ در بحث محیط زیست، روند تخریب طبیعت، هجوم برجهای تهران به ارتفاعات بالای 1800 متر و قلع و قمع بیرویه درختان توسط شهرداریها، خشکاندن باغهای سرسبز در تهران، کرج، اراک و سایر کلانشهرها همچنان ادامه دارد و چگونه است که چگونه است که اره کردن درختان زندانی دارد اما خشکاندن درختان مجازاتی در پی ندارد و بعضاً مالکان به دیوان عدالت اداری نیز مراجعه کرده و بر علیه شهرداریها حکم گرفتهاند.
منابع طبیعی بجای فشار روزافزون به دیمکاران سنتی در شهرهای مختلف باید به سراغ تصرفات عدوانی عرصههای منابع طبیعی در حاشیه شهرها بشتابد و قطعاً حمایت نمایندگان مردم در این راستا همراه آنان خواهد بود.
بهرهگیری از مصالح نامرغوب در ساختمانها و پیادهروها و عدم تعقیب پیمانکاران متخلف و ریختن نخالههای شهری توسط کامیونهای خلافکار در کنار جادهها به یک معضل زیستمحیطی تبدیل شده است.
6 ـ ساز و کار مثبت دولت در سهمیهبندی بنزین میتوانست ثمرات بیشتری را برای جامعه به ارمغان بیاورد. اگرچه در حال حاضر نیز دولت قادر است از محل صرفهجویی روزانه 300 دستگاه اتوبوس ابتیاع نماید، اما این اقدام ارزشمدن اکنون تحتالشعاع پدیده زشت دلالی و فروش بنزین سهمیه خودروهای عمومی (اعم از تاکسی و وانتبار) و حتی برخی اتومبیلهای شرکتی و دولتی قرار گرفته است.
عدم وجود یک ارگان قوی نظارتی برای تمشیت متخلفین موجب نارضایتی برخی از شهروندان شده که جا داشت با قطع سهمیه خاطیان و وادار نمودن آنان به ارائه خدمات و همچنین نصب دستگاههای ردیاب (GPS) یا نصب دستگاههای کیلومترشمار برای کنترل میزان پیمایش مسیر و النهایه میزان مصرف سوخت آنان و کددار کردن کارتهای سوخت و همچنین اعطای سهمیه مناسب به مسافرکشان مناطق روستایی و اعزام اتوبوس و مینیبوس برای تردد این عزیزان، بار منفی آن را کاهش داد.
در این بین اقدامات غیرمنتظره و بدون مطالعهای نظیر تحویل سهمیه معادل به خودروهای دوگانهسوز، موجب تشدید مشکل شده است.
7 ـ منویات مقام معظم رهبری در تبیین سیاستهای اصل (44) قانون اساسی میتواند بارقه امیدی در دل مسؤولین اقتصادی در کاهش تصدیگری دولت ایجاد کند.
قطعاً سپردن اداره صنایع گسترده دولتی به بخش خصوصی موجب شکوفایی اقتصادی خواهد شد. لکن این اصل مهم و نیات خیرخواهانه بعضاً اسیر مطامع سودجویانی میشود که پس از انتقال کارخانجات، با به یغما بردن زمین و اموال منقول و غیرمنقول آنها، یکشبه ره صد ساله میروند و النهایه مطالبات کارگران شریف و زحمتکش را بر شانه سازمان تأمین اجتماعی یا دولت مینهند، امری که متأسفانه در استان مرکزی اتفاق افتاده و در این مقوله اهلیت خریداران باید مد نظر قرار گیرد.
8 ـ در بعد استانی، عدم واگذاری سهم مناسبی از قراردادهای عظیم 5/2 میلیارد دلاری پالایشگاه دوم اراک به اتحادیه سازندگان تجهیزات صنعتی و نفتی استان جای تأمل داشته و میتواند رکود صنایع عظیم دومین استان میزبان صنایع سنگین کشور را در بر داشته باشد.
9 ـ نگاه عدالتمحور همه اقوام و آحاد کشور میبایستی سرلوحه اهداف دولت قرار گیرد، لکن متأسفانه مردم مؤمن و شهیدپرور خنداب بیش از 10 سال است که با جمعیتی حدود 70 هزار نفر و میزبانی کارخانه عظیم آب سنگین و نیروگاه تحقیقاتی در انتظار ارتقاء به فرمانداری به سر میبرند. دهستان خنجین، ساروق، مشکاباد، قهرهکریز به مرکزیت عقیلآباد با سوابق تاریخی در انتظار ارتقاء به بخشداری هستند.
10 ـ شهرهای اراک، کمیجان، خنداب، میلاجرد، کرهرود، داودآباد و بسیاری از مناطق محروم استان از نظر امکانات بهداشتی و درمانی در وضعیت نامناسبی به سر میبرند و شایسته است که در ساخت بیمارستان ولیعصر و بیمارستان سوانح و سوختگی استان تعجیل شود.
بودجههای شهرسازیهای این مناطق وضعیت مشابهی دارد.
11 ـ مردم شهرهای اراک، شازند و مناطق اطراف آن در انتظار اختصاص سریع کسری بودجه سد "کمال صالح" به سر میبرند که سالها در انتظار در انتظار تکمیل آن هستند.
12 ـ برنامههای توسعه عظیم آلومینیم اراک که میتواند موجب کاهش آلودگی یکی از 7 شهر آلوده کشور بشود، با انتقال آنودسازی به محدوده 60 کیلومتری اراک، به کاهش بیماریهای تنفسی مردم بینجامد.
اجرای طرح جامع پیشگیری از آلودگی شهر اراک قدم مثبتی در این راستاست و ما امیدواریم آقای مهندس علیآبادی معاون محترم تربیتبدنی رئیسجمهور عنایت بیشتری به ورزش استان مرکزی نموده و در سال وحدت اسلامی همه بکوشیم تا جامعهای آباد و با نشاط داشته باشیم.
حسنت به اتفاق ملاحت جهان گرفت آری، به اتفاق جهان میتوان گرفت