جلال محمودزاده در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، در خصوص موانع پیش روی صادرات محصولات کشاورزی، اظهار داشت: دو مشکل اساسی در زمینه صادرات محصولات کشاورزی وجود دارد یکی از آنها بالا بودن قیمت تمام شده تولیدات و دیگری بحث کیفیت آنها است.
تسهیلات ارزان قیمت در اختیار کشاورزان قرار بگیرد
عضو هیات رئیسه کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه به منظور کاهش قیمت تمام شده محصولات کشاورزی دولت باید تسهیلات ارزان قیمت را در اختیار بخش کشاورزی قراردهد، گفت: دولت باید کمک کند زیرساختهای بخش کشاورزی و ماشینآلات آن به روز شوند تا کشاورز بتواند محصول ارزانتری را تولید کند و قابلیت رقابت با مشابه خارجی خود را نیز داشته باشد.
نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه تولیدکنندگان نیز باید محصولات با کیفیت تولید و بیشتر از نیاز در باغات خود از سموم و کودهای شیمیایی استفاده نکنند، ادامه داد: این دو موضوع مهم و بسیار اساسی دلایل اصلی کاهش صادرات محصولات کشاورزی هستند که باید دولت و کشاورزان آن را برطرف کنند.
بیش از استانداردهای جهانی از سموم شیمیایی استفاده میکنیم
وی با تاکید بر اینکه برای صادرات محصولات کشاورزی باید مباحث بستهبندی و درجهبندی را رعایت کنیم در غیر اینصورت با چالش جدی مواجه میشویم، عنوان کرد: در تولید محصولات کشاورزی و باغی بیشتر از استانداردهای جهانی از سموم و آفتکشهای شیمیایی استفاده میکنیم.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه معمولا باغداران و کشاورزان با دیدن هر آفتی در محصولات خود از سموم و آفتکشها شیمیایی استفاده میکنند، تصریح کرد: قبل از استفاده از سموم باید بررسی کنیم که آفت در آستانه خسارت قرار دارد یا خیر، اگر آفتی در مزرعه و باغ وجود دارد که خسارت آن قابل تحمل است میتوانیم با استفاده از ابزارهای زیستمحیطی آن را کنترل کنیم.
بخش کوچکی از وزارتخانه به ترویج اختصاص یافته است
عضو هیات رئیسه کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی در پایان با تاکید بر اینکه ترویج و آموزش وزارت جهاد کشاورزی عملکرد بسیار ضعیفی دارد، خاطرنشان کرد: متاسفانه وزارت جهاد کشاورزی ترویج کشاورزی را از معاونت خارج کرده و بخشی کوچکی از وزارتخانه را به این بخش تخصیص دادهاند، در حالی که ترویج پایه توسعه کشاورزی است./
پایان پیام