به گزارش خبرگزاری خانه ملت، متن کامل نطق پیش از دستور نماینده مردم ارومیه به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
سالروز میلاد شاعر بزرگ ایرانی، شاعر بزرگ سرزمینهای اسلامی، مولوی، عاشق بزرگ همه جانها و عشق بزرگ همه انسانها را گرامی میداریم.
خوش باش ای عشق خوش سودای ما ای طبیب جمله علتهای ما
ای دوای نخوت و ناموس ما ای تو افلاطون و جالینوس ما
ضمن سپاسگزاری عمیق از همه کسانیکه بیاد شعر و ادب و حکمت اسلامی و ایرانی تلاش کردند و امسال سالگرد میلاد مولوی را همراه با گرامیداشت فرزانه بزرگ دوران، حضرت شمس تبریزی گرامی داشتند به همه هم میهنان عزیز، فرهیختگان و بویژه اهالی شهر فرهنگدوست و شریف خوی تبریک عرض میکنم.
آنچه طی روزها و هفتههای اخیر، جهان پرآشوب ما با آن مواجه است نشانههای جدی از زیادهخواهیهای کشوری است که خود را منجی بزرگ دموکراسی و توسعه مردمسالاری میداند. بزنبهادری که آرمانها و منطقش را آرمانی و منطق جهانی میداند و هرگونه برونرفت از جهان آرمانی خودساختهاش را با ابزارهایی چون پول، درشتگویی رسانهای و قدرت نظامی به رویارویی میخواند. هنوز زخم عمیق حملات آمریکاییها از جان رنجور بشر فعلی در ویتنام، هیروشیما و ناکازاکی از یاد نرفته که در طی سالیان اخیر شاهد اشغال بدون توجیه عراق و افغانستان و دخالت بدون توجیه در امور داخلی سایر کشورها هستیم.
بدون شک آمریکاییها عادت کردهاند هر موقع با مواضع سرسختانه و ایستادگی ملتها مواجه شوند شروع به رجزخوانی کنند. امروزه علیرغم دخالتهای آشکار و غیر قابل توجیه آمریکاییها در منطقه، اظهارات و شایعه پراکنیها علیه نظام جمهوری اسلامی ایران را با اقدامات جدید آغاز کردهاند. بدون شک اتخاذ مواضع سرسختانه یا هرگونه برخورد نظامی و غیرقابل توجیه و احمقانه در مورد ایران نشان از استیصال و درماندگی آمریکاییها در برابر قدرت یکپارچه این ملت قهرمان دارد. ما بعنوان برگزیدگان ملت ایران، سردمداران آمریکاییها را به بیانات قاطعانه رهبر معظم انقلاب دعوت میکنیم که فرمودند ملت ایران را با این مسائل نترسانید. مگر تا بحال آمریکاییها به ایران حمله نکردهاند؟ ضمن آنکه دشمنان خوب میدانند که هرگونه تعرضی عکسالعمل همهجانبه ملت ایران را نسبت به متعرضات و منافع آنها در همه نقاط جهان بدنبال خواهد داشت. معظمله با تأکید بر این نکته که سخن از حمله نظامی به ایران یک عملیات روانی است فرمودند معتقدند هیچکس چنین بیعقلی و خطایی نخواهد کرد و کشور و منافع خود را به خطر نخواهند انداخت. البته برخی میگویند رئیسجمهور آمریکا اهل محاسبه و در نظر گرفتن عواقب کارهایش نیست اما اینطور اشخاص را هم میتوان سر عقل آورد و تحلیلگران و سیاستبازان آمریکایی اینرا میفهمند که ملت ایران هیچ تعرضی را بدون پاسخ نخواهند گذاشت. من نیز معتقدم آمریکاییها این تجربه را در سی سال اخیر بویژه در هشت سال دفاع مقدس بخوبی از ملت ایران فرا گرفتهاند که آزموده را آزمودن خطاست.
شایسته است در این جایگاه مقدس از تلاشها و خدمات ارزشمند و تلاشهای مؤثر دیپلماتیک جناب آقای دکتر علی لاریجانی در سمت دبیری شورای عالی امنیت ملی در پیگیری راهبرد هستهای کشورمان سپاسگزاری کرد و خطاب به کسانیکه بدنبال ایجاد جنگ روانی جدید و ترسیم فضای تبلیغاتی مسموم علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی میباشند گفته شود آنان بخوبی آگاهند مسائل کلام سیاست خارجی و راهبردهای اساسی نظام منجمله راهبرد هستهای کشور تابع سلایق و یا افراد نمیباشد بلکه راهبردهای کلان نظام در نظام مردمسالار ما در یک فرآیند دموکراتیک توسط مقام معظم رهبری تعیین، ابلاغ و هدایت میگردد. بنابراین تغییر و جایجایی افراد هیچ تغییری در پیگیری منافع و اصول اساسی سیاست خارجی ایجاد نمیکند. دشمنان نظام مطمئن باشند تیم جدید نیز همانند گذشته قاطعانه از منافع مهم و حیاتی ملت بزرگ ایران اسلامی دفاع خواهند کرد و مورد حمایت همه طرفداران نظام و علاقهمندان به کشور خواهند بود.
اما این روزها باز آمریکاییها هم بر طبل مخالفتهای روانی و اقتصادی خود علیه جمهوری اسلامی ایران سرمیزنند و بار دیگر علاقهمندند از کمکهای جمهوری اسلامی ایران در مورد حل و فصل مسائل منطقهای منجمله عراق برخوردار باشند. طبیعی است که جمهوری اسلامی ایران بر ضرورت ایجاد تعادل نظم و ثبات در عراق تأکید دارد و علاقهمند است که از ابزارها و فرآیندهای متنوعی برای تحقق چنین اهدافی بهرهمند شود. اگرچه رفتار مقامات و نهادهای سیاسی آمریکا درجهت گسترش بحران منطقه بوده است اما واقعیتهای امنیت منطقه آنان را وادار میسازد تا الگوی رفتاری خود با ایران را تغییر دهند. این تغییرات صرفاً در شرایطی میتواند تداوم یابد و به نتایج مثبت و مؤثری منجر شود که ماهیت ساختاری پیدا نماید. یعنی اینکه هرگونه مذاکره سیاسی و امنیتی ایران و آمریکا میبایست تأثیر خود را بر جهتگیری کلان آمریکا نسبت به ایران منعکس سازد و از سوی دیگر زمینهساز الگوهای ثباتآفرین و تعادلبخش متقابل شود.
در شرایط کنونی و تلاشهای آمریکا برای تداوم و تشدید مقابله اقتصادی با جمهوری اسلامی ایران و تحریک سایر کشورها برای اتخاذ رویکرد جدید و تداوم هرگونه همکاریهای سیاسی با آمریکاییان در موضوع عراق یا هرگونه موضوع دیگر قطعاً فاقد توجیه سیاسی و منطق لازم خواهد بود. بنابراین نیاز است که بسرعت همکاریها با آمریکا در مورد مسائل عراق مورد تجدیدنظر قرار گیرد.
اما در باب مسائل داخلی:
انتخابات دوره هشتم مجلس شورای اسلامی در پیش است. اصولگرایان باید با کسب تجربه از آنچه که موجب شکست جدی اصلاحطلبان در انتخابات مجلس هفتم و انتخابات ریاست جمهوری دوره نهم شد کسب تجربه کنند. اتفاقی که از دوره دوم خرداد شروع شد، در مجلس ششم تداوم پیدا کرد و در انتخابات اول شورای شهر تهران به انتها رسید. چه عواملی آنها را از صحنه بیرون کرد؟ بر این اساس وحدت بر مبنای اصول اولیه و اساسی آنها و گشاده ساختن چتر انقلاب نسبت به همه نیروهایی که میتوانند در داخل چارچوب این قانون بگنجند از ضرورتهای اساسی و بنیادین است. باید اختلاف سلیقهها را کنار گذاشت و وحدت را مبنای اصلی همه تفکرات و همه جهتگیریها ساخت.
اما در باب مسائل امنیت ملی، نکتهای که باید بر روی آن تصریح کرد، دهه پنجاه و شصت میلادی گذشته و تأکید بر مؤلفههای امنیت ملی چون نیروی نظامی یا پول یا دستگاههای اطلاعاتی زمان خود را طی کرده، امروزه اصلیترین مؤلفه امنیت ملی بحث مباحث اقتصادی، اجتماعی،سیاسی است. ارتباط بین ملت و دولت یکی از اصلیترین مؤلفهها و جهتگیریهای امنیت ملی در سراسر جهان است و از این روی است که میشود گفت جمهوری اسلامی ایران یکی از قدرتمندترین کشورهای منطقه است و اساساً قدرتمندترین کشور منطقه است. ارتباط بین دولت و ملت ، ارتباط بین رهبری و ملت از اصلیترین مؤلفههای قدرت این کشور است. اصولگرایان باید مبنای انتخابات و راهبرد تصمیمگیریهای خود را بر افزایش این ارتباط و تنظیم ارتباط بین دولت و مجلس قرار دهد و اگر به این سمت رویم مطمئناً یکی از حاکمیتهای قدرتمند جهان تشکیل خواهیم داد. بنابراین تقویت یعنی آنجه که در اصل (44) آمد و بسیاری از دولتمردان و نمایندگان هم در این زمینه تلاش کردند باید از اصلیترین راهبرد اصولگرایان برای ایجاد بستر مناسب حضور مردم در حاکمیت سیاسی و اجرایی کشور باشند.
مجلس هفتم در مقایسه با سایر مجالس چه بلحاظ کارکرد و چه بلحاظ رویکرد مشابهتها و نقاط افتراقی دارد.
اما مهمتر از کارکردها، رویکردهاست. بنابراین اگر علاقهمندیم رویکرد مجلس آینده در مسیر و خط انقلاب قرار گیرد باید نسبت به آنچه اتفاق افتاده بعنوان تجربههای جدی نگاه کنیم و از آنها درس بگیریم. مواظب باشید که در مجلس هشتم شاهد حضور آنان نباشیم که صحنهگردان مجلس گذشته بودن بموجب آزار ملت است. کسانیکه در پشت صحنه رویکردهای مجلس ششم را تعریف کردند امروز در آرایش سیاسی کشور چه میکنند؟ آیا نمیتوانیم بمانند انقلابیون بزرگی که امروز علاقهمندند و هشدار میدهند و دین خود را از آینده کشور اظهار میکنند نگران نباشیم؟ آیا نباید با جناب آقای کروبی همدردی کنیم و مثل ایشان حساس باشیم که ایشان شاهد بودند اموری چون قانون مطبوعات، قوانین دوقلو، تحصن و استعفاء دستهجمعی،همه اینها اموری است که نگرانیهای جدی را همراه دارد.
اما مهمتر از کارکردها، رویکردهاست. بنابراین اگر علاقمندیم رویکرد مجلس آینده در مسیر و خط انقلاب قرار بگیرد باید نسبت به آنچه که اتفاق افتاده بعنوان تجربههای جدی نگاه بکنیم و از آنها درس بگیریم. مواظب باشیم که در مجلس هشتم شاهد حضور آنان نباشیم که صحنهگردان مجلس گذشته بودهاند و موجب آزار ملت، کسانی که در پشت صحنه رویکردهای مجلس ششم را تعریف کردند، امروز در آرایش سیاسی کشور چه میکنند؟ آیا نمیتوانیم بمانند انقلابیون بزرگی که امروز علاقمندند و هشدار میدهند و آینده کشور و دین خود را از آینده کشور اظهار میکنند، نگران نباشیم؟ آیا نباید با جناب آقای کروبی همدردی بکنیم و مثل ایشانه حساس باشیم که ایشان شاهد بودند اموری چون قانون مطبوعات، قوانین دوقلو، تحصن و استعفای دستهجمعی همه اینها اموری است که نگرانیهای جدی را بهمراه دارد. علاقمند بودند در باب مسائل استانی بویژه مشکلاتی که در بحث اجرایی کردن سفر هیأت محترم دولت و سفر رئیسجمهور محترم بود عرض بکنم. مصوبات بسیار خوب و مهمی توسط دولت در سفر استانی شهریورماه 85 مصوب شد. اما از اصلیترین آنها که یکی میانگذر دریاچه ارومیه بود، بعد از اینکه آقای رئیسجمهور فرمودند در ششماه آینده تمام خواهد شد، هنوز با گذشت (14) ماه تمام نشده، این به اعتقاد من علیرغم زحماتی که کشیده شده، اعتبار دولت را زیر سؤال میبرد.
بیمارستانهای ما عملیاتی نشده، سدهای هفتگانه که بنا بوده اجرایی شود، نشده و این دست امور میتواند اعتبار دولت را خدای نکرده بین مردم خدشهدار بکند. بعنوان نمایندگان ملت (نایبرئیس ـ تشکر) من و دو همکار بزرگوارم در ارومیه از جناب آقای رئیسجمهور خواهانیم که هیأتی را برفستند و مصوبات دولت را دنبال بکنند.
والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته