نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار خانه ملت با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در دیدار با کابینه دهم، اظهار داشت: رهنمودهای رهبر معظم انقلاب تنها خطاب به دولت نبود بلکه فراتر از دولت، همه قوای سهگانه و در مواردی مجمع تشخیص مصلحت را نیز در بر میگیرد منتهی طبیعی است که دولت به عنوان قوه مجریه که در اجرائیات کشور نقش پررنگتری دارد مورد خطاب مستقیم قرار گرفته است.
وی از مفهوم یابی رهنمودهای مقام معظم رهبری به عنوان اولین گام دولت یاد کرد و گفت: وظیفه مرکز تحقیقات استراتژیک ریاست جمهوری و مجمع تشخیص مصلحت و همین طور مرکز پژوهشهای مجلس این است که این مفاهیم مستقل مبتنی بر فرهنگ اسلامی ایران را ترسیم کنند تا براساس این مفاهیم ، طراحی استراتژیک صورت بگیرد و بر اساس این طراحی برنامه ریزیها انجام شود و به دنبال آن طبق این مجموعه، برنامهاجرایی، عملیاتی و مرحلهای شکل بگیرد.
نماینده تهران خاطر نشان کرد: این کار اصولی مستلزم صرف زمانی چند ماهه است اما در کنار این، برخی اقدامات را نیز میتوان در کوتاه مدت سامان داد از جمله اشتغال، هدفمند کردن یارانهها به طور صحیح و رفع مشکلات شهرنشینی و روستا نشینی.
عضو کمیسیون سیاست داخلی و امور شوراها با بیان این که باید فصل جدیدی در روابط مجلس و دولت آغاز شود، تصریح کرد: در حال حاضر تمام رقابتها و تنشها و تقابلهای دوران رقابتهای انتخاباتی به پایان رسیده و دولت وزرایش را از مجلس گرفته است لذا باید فصل جدید روابط، صفا، صمیمیت و آرامش بهاری داشته باشد.
وی به حسن نیت مجلس در دادن رای اعتماد به 18 تن از وزرای پیشنهادی اشاره کرد و افزود: انصافاً عدم رای مجلس به سه تن از وزرای پیشنهادی در جهت تقویت دولت بود و نه در جهت تضعیف آن، چرا که اگر مجلس چنین قصدی داشت به نصف وزرای پیشنهادی رای نمیداد.
بادامچیان تاکید کرد: مجلس شورای اسلامی در جهت تقویت دولت و آغاز فصل جدید روابط، اولین گام را بلند برداشت و به 18 تن از وزرای پیشنهادی رای مثبت داد و از طرف دیگر رییس جمهور نیز در جلسه رای اعتماد وحدت و همراهی را مطرح کرد که این میتواند آغاز خوبی باشد.
وی اظهار داشت: انتظار ما از آقای رییس جمهور این است که سه وزیر باقیمانده را از عناصر هماهنگ با خود بتوانند با رای بالای 200 به کابینه راه یابند و این مسئله قطعاً برای روابط مجلس و دولت خوب است.
نماینده تهران گفت: اگر رییس جمهور عناصری را معرفی کند که مجلس آنها را باور نداشته باشد، طبیعتاً به آنها رای نمیدهد چرا که نمایندگان نمیتوانند به سوگند خود پشت کنند.
عضو کمیسیون سیاست داخلی و امور شوراها تصریح کرد: باتوجه به واکنش خودجوش نمایندگان به هنگام قرائت معرفی نامه دو تن از وزرای پیشنهادی، مجلس نمیتواند علیرغم حمایت از دولت و آغاز فصل جدید روابط صمیمانه، به آنها رای بدهد.
وی اقدام رییس جمهور در استرداد معرفی نامه وزرای پیشنهادی آموزش و پرورش و نیرو را یک تدبیر عاقلانه توصیف کرد و اظهار داشت: پیشنهاد ما به ایشان این است که وزرایی را به مجلس معرفی کنند که با رای بالا به کابینه راهیابند.
بادامچیان در خصوص نحوه تعامل دولت و مجلس در بحث نظارت، تصریح کرد: به طور طبیعی کسانی که در راس کارهای اجرایی هستند از نظارت و ناظر خوششان نمیآید اما برای چارهکار ضرورت دارد که نظارت نمایندگان به گونهای باشد که وزرا باور کنند این نظارت در جهت تقویت آنها است و باور کنند که مجلس قصد مچگیری و دخالت در کارهای اجرایی را ندارد.
وی ادامه داد: از طرف دیگر ، وزرا نیز اگر میخواهند کارشان را بهتر انجام دهند باید زمینه را برای نظارت مجلس فراهم کنند.
بادامچیان یادآور شد: مشکلی که در مجلس هشتم در رابطه با دولت نهم وجود داشت این بود که برخی نمایندگان احساس میکردند بعضی از وزرا کارایی لازم را ندارند لذا باید نظارت دقیقتری بر عملکرد آنها صورت بگیرد در واقع این ناباوری نمایندگان به وزرا باعث تذکرات و سئوالات میشد، از طرف دیگر وزرا احساس میکردند که نمایندگان میخواهند مچگیری کنند که این مسئله در نهایت موجب شد کار لازم انجام نشود.