به گزارش خبرنگار پارلمانی خانه ملت، رییس مجلس شورای اسلامی در چهلمین سالگرد تاسیس سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران گفت: جمعی را میبینم که غالب آنها موی خود را در این سازمان و صنعت سپید کردهاند اما آنها روی خود را هم سپید نگاه داشتهاند.
غلامعلی حدادعادل افزود: خدماتی که به صنعت و اقتصاد کشور کردهاید مورد تقدیر و تایید است. خدماتی که در طول سالهای دفاع مقدس به این کشور کردهاید، پشتیبانیهای بنیادی که از دفاع مقدس به عمل آوردهاید فراموش شدنی نیست.
حدادعادل ادامه داد: در آن سالها صنعت کشور و صنایع متعلق به این سازمان هم در فشار بود و هم خدمت میکرد. توقع بیشتر و صدمات ناشی از جنگ با هم سازگاری ندارد اما شما به حمدالله موفق شدید.
وی با بیان اینکه چهل سالگی در فرهنگ و آیین ما نشانه بلوغ و پختگی است گفت: رسم این است که در جشن تولد در چهل سالگی، 40 شمع را روشن میکنند و بعد شمعها را خاموش مینمایند اما باید به شمعهای چهل ساله این سازمان نفس تازه بدمیم تا شعلهورتر شود تا چراغ این چلچراغ سازمان فضای کشور را بیشتر روشن کند.
رئیس مجلس ادامه داد: تاسیس این سازمان کار عقلانی است و در همه دنیا مرسوم بوده است و حکایت از توجه کشور به مدیریت کلان در صنعت دارد برای پاسخ به این سوال که صنعت چرا باید توسعه پیدا کند و چگونه؟ مرکزی در یک سازمان براساس مطالعات دقیق داده شود چرایی و چگونگی گسترش و نوسازی صنایع نیازی به سازمانی داشته که امروز ما چهل سالگی آن را جشن میگیریم.
حدادعادل در تشریح جایگاه این سازمان خاطرنشان کرد: ایجاد صنعت، سرمایه گذاری و مدیریت در بخشهای مختلف صنایع کار مردم و سرمایه گذاران بخش خصوصی است ولی هدایت مجموعه صنعت و ایجاد زیرساختها کار دولتهاست.
وی نقش سازمان را در گسترش صنعت شبیه نقش بزرگراه در رفت و آمد رانندگان دانست و گفت: رانندگی در بزرگراهها را دارندگان و رانندگان خودروها برعهده دارند. آنها خود تصمیم میگیرند که از کجا حرکت کنند به سمت چه مقصدی بروند و از چه خودرویی استفاده کنند اما این راه و بستر توسط خود رانندگان ایجاد نمیشود و بلکه یک دستگاه دیگر با اشراف بر کلیات با نقشه برداریهای هوایی و مطالعات زمین شناسانه و با سرمایهگذاری کلان یک بزرگراه احداث میکند و راه را تسهیل میکند و حرکت را تسریع مینماید و جان پناههای مناسب در جاده پیش بینی میکند. امکاناتی برای مددرسانی به رانندگان و علائم هشدار دهنده و... و همه این مشورتها را به این جماعت راننده که در بزرگراه حرکت میکند یک دستگاه دیگر میدهد.
حدادعادل اظهار داشت: کما بیش میتوانیم نقش این سازمان را برای صنعت کشور با چنین تشبیهی بیان کنیم و آنچه مسلم است اینکه قرار نیست سازمان گسترش و امثال این سازمان جانشین بخش خصوصی شود. اگرچه ممکن است در بعضی موارد ضرورت داشته باشد که خودشان ابتدا اقدام کنند.
وی با بیان اینکه این امر منحصر به صنعت نیست بلکه شامل فرهنگ هم میباشد ادامه داد: سیاست دولتها باید این باشد که نویسندگان، محققان، استادان خود کتاب بنویسند، ترجمه کرده و چاپ کنند. ولی بعضی کتابها هست که انتظار تالیف آنها از یک گروه درست نیست. زیرا به سرمایهگذاری نیاز دارد و زمان زیادی لازم است و بازار فوری سودآوری هم در انتظار آن اقدامات است.
رئیس مجلس خاطرنشان کرد: در صنایع جدیدی که هنوز بخش خصوصی نسبت به آن هیچ بصیرتی ندارد ممکن است دولتها از طریق همین سازمانها یک نمونهای را در کشور برای معرفی ایجاد کنند که البته در طول چهل سال گذشته این کارها انجام شده است.
وی افزود: البته سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران شاهد تحول نوینی از نظر ساختاری در کشور بوده و آن انقلاب اسلامی است که در دوران انقلاب هم نقش خود را ایفا کرده و امروز باید در آستانه چهل و یکمین سال این سازمان با نگاهی به گذشته راه آینده خود را تعیین و تبیین کند و نگاه تازه را به صنعت کشور منتقل نماید.
رئیس مجلس با بیان اینکه یکی از ضرورتها، توجه به تحولات فناوری در جهان در این 40 سال است ادامه داد: صنعت جهان در چهل سال اخیر تحولات ماهوی بسیاری پیدا کرده است و باید پا به پای این تحولات، ذهن خود را به پیش ببریم و بدانیم چه عرصههای نوینی از قبیل ریزفناوری، نانوتکنولوژی و یا فناوری اطلاعات همچنین صنایع بین رشتههای مانند ژنتیک و بسیاری حوزههای جدیدی که 40 سال پیش اصلا وجود نداشته، پدید آمده و باید این افقهای نو شناخته شود و در عرصه صنعت تحقق عینی پیدا کند.
وی افزود: دیگر اینکه بطور مداوم باید قانونمندیها و رقابتها و بیمها و امیدهای حاکم بر وضعیت صنعت در جهان و در منطقه توسط سازمان گسترش رصد شود و در سیاست گذاریها نتایج رصد خود را نشان دهد چه در چشم انداز و یا سیاستهای کلی، قانون برنامه، قوانین بودجه یا قانون اجرای سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی، ما باید از نتایج رصدهایی که شما مدیران دورنگر و ارشد صنعت کشور انجام میدهید مطلع شویم و از آن استفاده کنیم.
حدادعادل گفت: وظیفه دیگر سازمان توجه به تحولات و اوضاع داخلی کشور است و همینجاست که مساله سیاستهای کلی اصل 44 به عنوان موضوع روز صنعت و اقتصاد جامعه ایران به ذهن همه ما خطور میکند. امروز مسالهای که در سخنرانی هر سخنران در این جمع طبعا به آن اشاره میشود سیاستهای کلی اصل 44 میباشد که من این سیاستهای کلی را جمعبندی و برآیند تجربههای 40 ساله و تجربههای 28 ساله بعد از پیروزی انقلاب میدانم.
وی اظهار داشت: یعنی جامعه ما بعد از عبور از راهها و تجربههای مختلف، گرایش گوناگون فکری، مکتبی، اقتصادی، سیاسی، اظهارنظرها و تفسیرهای مختلف، افراطها و تفریطها و سرمایهگذاری و انواع مباحث، به این سیاستها رسید که از سوی مقام معظم رهبری به قوای سه گانه ابلاغ شد.
حدادعادل گفت: همه دستگاههای صنعتی و اقتصادی کشور باید در پرتو این سیاستها به یک افق روشن تازهای نگاه کنند. همه باید با توجه مداوم به این سیاستها تلاش کنیم راه تازهای حقیقتا برای گسترش صنایع در کشور باز کنیم و وظیفه داریم کاری کنیم که بخش خصوصی و مردم از سرمایهگذاری در صنعت استقبال کنند.
وی ادامه داد: باید این وحشت از سرمایهگذاری در صنعت را از دلها بزداییم؛ این فضای نگران کننده را به یک فضای جذاب و دلپذیر برای صنعت و سرمایهگذاری در آن مبدل کرد؛ نباید سرمایهها و نقدینگی مبدل به خشت و گل شود و این تورم در بخش مسکن و گرفتاریها را ایجاد کند باید به جای تمرکز ایستا در سرمایهگذاری یک جریان پویا در تولید و صنعت به وجود آید و این سیاستهای کلی اصل 44 راه را برای چنین تحولی باز میکند.
حدادعادل گفت: رهبری با انگشت اشاره خود جهت را به ما نشان داده است اکنون وظیفه دولت و مجلس و قوه قضاییه است که در این راه قدم بگذارند و حرکت کنند.
رئیس مجلس گفت: بنده از جانب مجلس شورای اسلامی اعلام میکنم که مجلس برای همکاری باسازمانهایی مانند سازمان گسترش و نوسازی صنعت که دیدهبان صنعت کشور هستند، آمادگی کامل دارد.
وی با اشاره به اینکه مجلس در حال حاضر سرگرم بررسیهای مقدماتی مربوط به قانون اجرای اصل 44 قانون اساسی است ادامه داد: بدانید که از ابتدای ابلاغ بخش دوم سیاستهای کلی با تشکیل یک کمیسیون ویژه با رای همه نمایندگان مجلس، مطالعه متمرکز را روی قانون اجرای این سیاستها آغاز کرده و دولت هم در یک رقابت با مجلس که البته خود ما به آن دامن زده بودیم در تقدیم این لایحه به مجلس سریع اقدام کرد، به طوری که اگر این لایحه یکی دو ساعت دیرتر به مجلس واصل نمیشد طرح نمایندگان اعلام وصول میشد یعنی اینطور نمایندگان اصرار داشتند که تاخیری در این کار صورت نگیرد البته تعجیل هم نباید شود.
وی افزود: این قانون توسط دولت با همکاری مجلس تهیه شد و دیدگاههای دو طرف خیلی به هم نزدیک است و تعامل وجود دارد. نمایندگان حتی در دورانی که مجلس جلسات علنی نداشته و در تعطیلات تابستانی به سر میبرد جلسات خاصی جهت نهایی شدن برای بررسی در صحن علنی برگزار کردند.
وی تاکید کرد: اگر هنوز سازمان گسترش و نوسازی و وزارت صنایع، نظری در باب آنچه در کمیسیون ویژه اصل 44 تهیه شده دارند وقت طرح آن همین روزهاست. ما در نظر داریم تا شهریور این لایحه مهم تاثیرگذار را در دستور کار مجلس قرار دهیم تا قبل از آنکه بودجه سال 87 که امسال به علت انتخابات باید زودتر هم به مجلس تقدیم شود در دستور کار کمیسیونها نیز قرار بگیرد ما از بررسی و تصویب این لایحه در رفت و آمدهای محتملی که بین ما و شورای نگهبان خواهد داشت فارغ شویم. لذا این فرصت بسیار خوبی است و از این جمع و همایش میتوانید استفاده کنید و دیدگاههای خود را به ما منتقل کنید.
حدادعادل گفت: اگر در سایر قوانین هم که تصویب شده و شما نسبت به آنها نظر و نقدی دارید، دیدگاه خود را به ما منتقل کنید ما خوشحال خواهیم شد ولو آنکه در قانون اصل 44 قانون اساسی فرصت اعمال آن نباشد ما میتوانیم در قانون بودجه و یا سایر قوانین به نظر شما توجه کنیم.
وی تصریح کرد: خوشبختانه کشور وضعیت بسیار مناسبی برای حرکت به سوی افقهای روشن و نو را دارد. مهمترین مساله همبستگی ملت و دولت است همبستگی مردم و نظام است که شما نمونه آن را با حضور مردم در انتخابات میبینید. علی رغم همه تبلیغات دشمنان، مردم در انتخابات شرکت میکنند و این به معنای آن است که به کلیت نظام اعتماد دارند و نظام را از خود و خود را از نظام و همه را متعلق به کشور میدانند. این بزرگترین قدرت ماست. حضور مردم در صحنه و احساس موثر بودن در تعیین سرنوشت کشور که در یکایک مردم وجود دارد بزرگترین سرمایه ما میباشد.
وی با اشاره به اینکه فضای سیاسی و اجتماعی که به برکت انقلاب، عقاید مردم و اسلام به وجود آمده بزرگترین امکان را برای رشد کشور ایجاد میکند، گفت: کاهش تنش در فضای سیاسی کشور و کاهش جنجال و ستیزه جویی نعمت بزرگی است و ما سعی خواهیم کرد تا در مجلس این نعمت را پاس داشته و حالت ستیزه جویی بین مجلس و قوای دیگر پیش نیاید. چنین فضایی موجب میشود تا مدیران به دور از طوفانهای سیاسی فکر کنند، تصمیم بگیرند و ملت را نیز امیدوار کنند.
رئیس مجلس با بیان اینکه تقویت نیروی انسانی بر صنعت کشور تاثیرگذار است ادامه داد: ما میتوانیم با سرمایه نیروی انسانی صنعت کشور را اداره کنیم و در صدور خدمات مهندسی موفق باشیم همان طور که نمونه این موفقیتها را در آسیا، افریقا و آمریکای لاتین میبینیم.
وی با بیان اینکه اگر استفاده از نیروی انسانی نبود صدور سرمایه هم ممکن نمیشد گفت: کشور به درجهای رسیده است که میتواند تصمیمگیریهای شجاعانهای از قبیل سهمیه بندی بنزین انجام دهد چرا که حاصل آن صرفهجویی چند میلیارد دلاری در کشور بوده و تاثیر مثبتی را نیز در بخشهای مختلف و از جمله صنعت داشته است.