به گزارش دبیرخانه مجمع مجالس آسیایی، تروئیکای این مجمع متشکل از روسای پارلمانهای اندونزی، ایران و سوریه سال گذشته براساس قطعنامه 39 کشور عضو این سازمان تشکیل و مامور رسیدگی به بحران غزه شد.
تروئیکای مجمع مجالس آسیایی در بیانیه خود با اشاره به گزارش هیات حقیقت یاب چهار نفره سازمان ملل متحد درباره بحران غزه،خواهان توجه جدی به این گزارش از سوی جامعه جهانی و محاکمه جنایتکاران جنگی شد. در این بیانیه که امروز منتشر شده آمده است:"اعضاء مجمع مجالس آسیایی در چارچوب قطعنامه مورخ 29 نوامبر 2008 خود تلاش و جدیت خواهند کرد گزارش هیات حقیقت یاب سازمان ملل متحد توجه کافی را ازسوی جامعه جهانی جلب کند و جنایتکاران جنگی به سزای جنایت علیه مردم بیگناه غزه برسند."
هیات حقیقت یاب سازمان ملل متحد در این گزارش پیشنهاد کرده است:" رژیم اسرائیل در مورد فجایع نظامیانش بر طبق اصول و موازین بینالمللی تحقیقاتی انجام دهد و در صورتی که چنین اقدامی صورت نگیرد یا منطبق با موازین و استانداردهای بینالمللی تحقیقاتی انجام دهد و در صورتی که چنین اقدامی صورت نگیرد یا منطبق با موازین و استانداردهای بینالمللی نباشد شورای امنیت پرونده بحران غزه را به دادگاه بینالمللی جنایی ارجاع دهد."
تروئیکای مجمع مجالس آسیایی با استناد به این بند از گزارش هیات حقیقت یاب خواهان توجه شورای امنیت به این بند از گزارش وارجاع پرونده جنایات جنگی نظامیان رژیم صهیونیستی به دادگاه بینالمللی جنایی شده است.
گزارش 575 صفحهای هیات چهار نفره حقیقت یاب سازمان ملل متحد در مورد غزه که در پانزدهم سپتامبر 2009 منتشر کرد. این گزارش قرار است امروز 29سپتامبر 2009 به طور رسمی در ژنو به کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل متحد ارائه شود.
این تروئیکا همچنین از پارلمانهای عضو خواسته است به صورت فردی ویا به طور جمعی خواهان بررسی گزارش هیات حقیقتیاب در مورد غزه در مجمع عمومی اتحادیه جهانی بین المجالس شوند . این اجلاس قرار است از 19 تا 21 اکتبر در ژنو برگزار شود.
در بخشی از بیانیه تروئیکای مجمع مجالس آسیایی آمده است:" گزارش هیات حقیقتیاب ملل متحد نتیجهگیری کرده است که اقدامات انجام شده توسط نیروهای نظامی اسرائیل جنایت جنگی و احتمالاً در برخی موارد جنایت علیه بشریت بوده است."
این بیانیه همچنین بخش دیگری از گزارش هیات حقیقتیاب سازمان ملل را علنی کرده است. در گزارش این هیات آمده است" هیات دریافته که عمل نظامیان مسلح اسرائیلی تجاوز آشکاری به مفاد چهارمین کنوانسیون ژنو محسوب میشود که ناظر بر اجتناب از قتل عمد و آزار خود سرانه و مسئولیت افراد در قبال جنایات خود است"
هیات حقیقتیاب سازمان ملل در گزارش خود هدفگیری مشخص و ارادی برای کشتار غیر نظامیان فلسطینی نقض آشکار حق حیات از سوی رژیم صهیونیستی دانسته و از رویه سیستماتیک و عمدی نیروهای مسلح اسرائیل برای هدف قرار دادن مناطق صنعتی و تاسیسات آبرسانی و استفاده از غیرنظامیان فلسطینی به عنوان سپر انسانی به شدت انتقاد کرده است.
این هیات همچنین در زمینه اهداف واستراتژی عملیات نظامی اسرائیل اعلام کرده که آنها با برنامه قبلی و به منظور تحمیل خرابی و انهدام اموال غیرنظامیان و تاسیسات زیربنایی و با هدف ؟؟؟؟؟ جمعیت غیرنظامی وارد عمل شدهاند.
پارلمانهای 39 کشور عضو مجمع مجالس آسیایی هستند و 18 کشور نیز عضو ناضر آن هستند . این مجمع در اجلاس سال گذشته خود خواهان تشکیل تروئیکایی متشکل از روسای سابق، فعلی و بعدی مجمع برای بررسی بحران غزه شدند .
این تروئیکا با حضور روسای مجالس اندونزی، ایران و سوریه تشکیل شد و در اوج بحران غزه نتوانست با سفر به کشورهای همسایه غزه و برگزاری جلسات دیپلماتیک و برگزاری نشستهای مطبوعاتی نقش مهمی در انعکاس جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه و گشوده شدن راهی برای کمک به آنان ایفا نماید.