علیمحمد شاعری در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت،در خصوص عملکرد دولت در حوزه دیپلماسی محیط زیست گفت: متاسفانه در حوزه دیپلماسی محیط زیستی بسیار ضعیف عمل کردهایم اما این ضعف تنها مختص این دولت نیست، بلکه تمامی دولتها در این حوزه ضعیف عمل کردهاند.
حل مشکلات محیط زیستی نیازمند همکاری منطقهای و بین المللی است
عضو هیات رئیسه کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه محیط زیست محدود به مرز کشورها نیست افزود:حل مشکلات محیط زیستی نیازمند همکاری منطقهای و بین المللی و نیازمند یک دیپلماسی فعال است، اما متاسفانه وزارت امور خارجه در این حوزه بسیار ضعیف عمل کرده است.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی ادامعه داد: مثال بارز ضعف دیپلماسی کشور در ادامه خشکی دریاچه هامون و تالاب هورالعظیم، مدیریت آبهای مرزی و ضعف اقدامات در مدیریت ریزگردها که منشا و کانون آن در عراق، اردن، عربسان و سوریه است، چرا که هیچ اقدام برای کنترل و مدیریت منشاء ریزگردها نشده است.
ضرورت جذب سرمایه صندوقهای مشترک بین المللی جهت مدیریت بحرانهای زیست محیطی
نماینده مردم نکا، بهشهر و گلوگاه در مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: متاسفانه روابط دیپلماتیک ما با کشورهای همسایه در حوزه محیط زیست بسیار ضعیف است، ما میتوانستیم سرمایه صندوقهای مشترک بین المللی را جهت مدیریت آبها مرزی، کنترل ریزگردها و مقابله با پدیده تغییر اقلیم و همکاریهای فی ما بین جهت مقابله با بیابان زدایی، جنگلکاری، حفظ حیات وحش و مقابله با فرسایش خاک جذب کنیم، اما هیچ اقدامی در خصوص صورت نگرفت. البته اقدامات مقدماتی در جهت حفظ اکوسیستم دریای خزر در نظر گرفته شده اما کافی نیست و باید در این زمینه دیپلماسی فعالتری داشته باشیم .
عضو هیات رئیسه کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس خاطر نشان کرد: کمیسیون کشاورزی بنا بر وظیفه خودش هر قانونی که برای توسعه همکاریهای اقتصادی، زیست محیطی و کشاورزی با کشورهای آذربایجان، عراق، ترکمنستان و کشورهای همسایه نیاز بوده را تصویب کرده است. اگر دولت احساس میکند در این قوانین ضعفی وجود دارد میتواند با تهیه و ارائه لایحه به مجلس درخواست کند، بی تردید کمیسیون کشاورزی نیز با نگاه مثبت با این طرحها برخورد میکند. /
پایان پیام
خبرنگار مهدی سعدی آرانی