محمود شکری عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با اشاره به تصمیم دولت برای ساماندهی موسسات قرض الحسنه تک شعبه ای، گفت: این موسسات بر اساس ضرورت محلی توسط مردم و به صورت خودجوش ایجاد شده که در گذشته افراد برای تشکیل این نهادها از نیروی انتظامی مجوز گرفته و از بانک مرکزی مجوزی اخذ نمیکردند.
نماینده مردم تالش و رضوانشهر در مجلس شورای اسلامی، افزود: بعدها بر اساس مصوبه قانونی موسسات قرض الحسنه مکلف شدند تا برای راه اندازی نهادهای پولی و مالی محلی از بانک مرکزی مجوز بگیرند و نظارت به آنها نیز بر عهده بانک مرکزی قرار گرفت .
بیش از ۱۰۰۰ موسسه قرض الحسنه در سالهای گذشته به سازمان اقتصاد اسلامی واگذار شده است
وی با بیان اینکه تعداد موسسات قرض الحسنه زیاد بوده و به بیش از ۷۰۰۰ موسسه نیز می رسد، ادامه داد: با این امکانات بانک مرکزی امکان نظارت بر تمامی این موسسات را ندارد، بنابراین برای مدیریت و کنترل آنها باید این نهادهای پولی دسته بندی و ساماندهی شوند.
بانک مرکزی میتواند از موسسات قرض الحسنه محلی حمایت کرده و حتی از طریق منابع مالی به آنها کمک کند تا تسهیلات قرض الحسنه به مردم ارائه دهند، چرا که مردم برای دریافت وام یک میلیون تومانی به بانک مراجعه میکنند، اما بانکها ضامن های آنچنانی از آنها مطلب می کنند
شکری با اشاره به اینکه بیش از ۱۰۰۰ موسسه قرض الحسنه در سالهای گذشته به سازمان اقتصاد اسلامی واگذار شده است، تاکید کرد: سازمان اقتصاد اسلامی بر موسسات قرض الحسنه نظارت و از آنها حمایت میکند واین سازمان اقدامات موثری برای ساماندهی موسسات انجام داده که مقرر شده گزارشی از عملکرد خود به کمیسیون اقتصادی ارائه دهد، چراکه میتواند در تصمیمگیریهای موثر باشد.
بانک مرکزی باید به موسسات محلی مجوز داده و بر آنها نظارت داشته باشد
وی با بیان اینکه اگر موسسات قرض الحسنه دسته بندی شوند و مسئولیت آنها به یک نهاد همانند سازمان اقتصاد اسلامی داده شود قابلیت کنترل پیدا می کنند، افزود: هرچند افرادی که در محلات موسسه قرض الحسنه ایجاد کرده اند تخلفی ندارند، در سیستم اقتصادی اختلال ایجاد نمی کنند و تنها برای حل مشکلات مردم محله ایجاد می شوند، اما باید بر روی آنها نظارت وجود داشته باشد.
این نماینده مردم در مجلس دهم، با تاکید بر اینکه بانک مرکزی باید به موسسات محلی مجوز داده و بر آنها نظارت داشته باشد، ادامه داد: این بانک باید مراقبت های لازم را از موسسات قرض الحسنه محلی انجام دهد تا انحرافی در این موسسات ایجاد نشود، چراکه در صورت وقوع انحراف و تخلف در این موسسات که بیشتر به نام ائمه اطهار تشکیل میشوند به اعتقادات مردم لطمه وارد می شود.
مردم برای دریافت وام یک میلیون تومانی باید چند ضامن معرفی کنند
وی با بیان اینکه موسسات مالی که در اقتصاد کشور و در تعیین قیمت سکه، ارز و املاک دخالت میکنند منابع مالی بالایی دارند که باید نظارت بر آنها بیشتر شود، تصریح کرد: بانک مرکزی میتواند از موسسات قرض الحسنه محلی حمایت کرده و حتی از طریق منابع مالی به آنها کمک کند تا تسهیلات قرض الحسنه به مردم ارائه دهند، چرا که مردم برای دریافت وام یک میلیون تومانی به بانک مراجعه میکنند، اما بانکها ضامن های آنچنانی از آنها طلب می کنند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: بانک مرکزی میتواند از طریق موسسات قرض الحسنه محلات بسیاری از مشکلات مردم را رفع کند و با کنترل و نظارت بر آنها می توان اقدامات بزرگی از طریق این موسسات انجام داد./
پایان پیام