یحیی کمالیپور در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانهملت، در خصوص عملکرد هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام و ارایه ایراداتی از سوی این هیات درباره طرح و لوایح به شورای نگهبان بعد از تصویب طرح و لوایح در مجلس شورای اسلامی، گفت: نظر هیات عالی نظارت مجمع برای مجلس لازم الرعایه نیست، بر اساس شرح وظایف مجمع تشخیص مصلحت نظام، نظرات آنها خارج از مجمع مبنا و محمل قانونی ندارد.
نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: مجلس موظف است به ایرادهای شورای نگهبان پاسخ دهد، در صورتی که مجمع تشخیص ایراداتی به طرح یا لوایح وارد بداند با استفاده از ظرفیت هیات عالی نظارت مجمع نظر مشورتی به شورای نگهبان میدهد اما این اقدام نباید پس از تصویب طرح و لوایح در مجلس بیفتد.
کمالی پور یادآور شد: هیات عالی نظارت مجمع تشخیص از منظر قانونی حق اعلام نظر به این شیوه کنونی ندارد کما اینکه نظر آنها مشورتی است و برای مجلس لازم الرعایه نیست.
عضو هیات رئیسه کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی، گفت: این فرایند شایئبهای ایجاد کرده مبنی بر اینکه مجلس جدید با وظیفه تصویب قانون تشکیل شده است، لذا این شیوه نظرخواهی هیات عالی نظارت مجمع مغایر قانون اساسی و شرح وظایف مجمع تشخیص مصلحت نظام است./
پایان پیام