مجید کیان پور در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با انتقاد از سکونت 20 میلیون نفر از جمعیت کشور در بافت فرسوده و سکونتگاههای غیررسمی، گفت: با توجه به زلزلهخیر بودن اغلب استانهای کشور جان و مال جمعیت ساکن در این سکونتگاه ها در معرض تهدید و خطر قرار دارد.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اغلب ساکنان بافت فرسوده و سکونتگاه های غیررسمی جزو اقشار ضعیف جامعه هستند، افزود: ساکنان توان نوسازی بافت فرسوده را با توجه به وضعیت فعلی اقتصادی و افزایش قیمت مصالح ندارند و در معرض مخاطرات طبیعی قرار دارند.
وی با تاکید بر اینکه مجلس، دولت و شهرداری ها باید راهکارهای مناسبی را برای نوسازی بافت فرسوده ارائه کنند، ادامه داد: متاسفانه بر اساس آمارها 3 هزار هکتار بافت فرسوده در پایتخت وجود دارد که 2 میلیون و 500 هزار نفر در آن زندگی می کنند و علیرغم نوسازی میزان قابل توجهی از بافت های فرسوده پایتخت هنوز با وضعیت مطلوب فاصله زیادی دارد و باید تلاش ها برای نوسازی را افزایش داد.
نوسازی بافتهای فرسوده به تنهایی از عهده یک دستگاه خارج است
نماینده مردم دورود و ازنا در مجلس دهم با تاکید بر اینکه نوسازی بافت های فرسوده به تنهایی از عهده یک دستگاه خارج است، گفت: نوسازی از توان دولت خارج است بنابراین مجلس، دولت، وزارت کشور، شهرداری ها و بانک ها باید همکاری هماهنگی با هم داشته باشند و بسته حمایتی ویژهای برای بافت فرسوده تهیه شود.
تحقق نوسازی بافتها مستلزم ارائه مشوقهای مناسب به مالکان و بخش خصوصی است
کیان پور با تاکید بر لزوم ارائه وامهای کم بهره به صاحبان بافتهای فرسوده گفت: تحقق نوسازی بافتها مستلزم ارائه مشوقهای مناسب به مالکان و بخش خصوصی است البته نوسازی توجیه اقتصادی ندارد و باید به گونه ای گام برداشت که قیمت تمام شده ملک کمتر از قیمت فروش باشد.
عضو کمیسیون عمران مجلس افزود: عوارض نوسازی باید از سوی شهرداریها و وزارت کشور رایگان محاسبه شود تا نوسازی توجیه اقتصادی داشته باشد./
پایان پیام