به گزارش خبرنگار خانه ملت، "حسن ونایی" اظهار داشت: تصویب این لایحه و اجرای آن در شرایط کنونی موجب افزایش قیمتها میشود.
وی یادآور شد: در حال حاضر یک سوم بودجه کل کشور از محل یارانهها است یعنی دولت برای بستن بودجه، صد هزار میلیارد تومان به بودجه کل کشور تزریق میکند که این مبلغ یک سوم بودجه کل کشور است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه گفت : لایحه هدفمند کردن یارانهها در واقع به معنای آزادسازی قیمت حاملهای انرژی است و باید بررسی کرد که آیا زیرساختهای اقتصادی کشور آمادگی این تحول را دارد یا خیر؟
وی گفت : باید بررسی شود که آیا شبکه فرسوده پالایشگاهی کشور این امکان را دارد که با قیمت پایین حاملهای انرژی تولید و در سطح کشور توزیع کنند و یا باید هزینه فرسودگی پالایشگاههای کشور را از مردم گرفت و یا مردم باید هزینه ناکارآمدی دولت در بخش پالایشگاهی و هزینه فرسودگی شبکه توزیع برق و آب را بپردازند؟
ونایی تصریح کرد : اینها مسائل اساسی است که به این لایحه بر میگردد لذا باید بررسی کرد که آیا کشاورزان ما با گازوئیل لیتری 16 تومان قدرت رقابت را در عرصه کشاورزی دارند و آیا میتواند با قیمت گازوئیل هر لیتر 270 تومان در عرصه بینالملل رقابت کند؟ آیا کارخانجات کشور میتوانند با قیمتهای فعلی در سطح بینالملل رقابت کنند و اگر قیمت تمامشده حاملهای انرژی را از کارخانجات تولیدی بگیریم این کارخانجات ورشکست نخواهند شد؟
وی با بیان اینکه باید بررسی کرد که آیا نرخ حقوق و دستمزد در سطح کشور با قیمت بینالملل برابری میکندگفت : ما میخواهیم قیمت تمام شده حاملهای انرژی را از مردم بگیریم .
ونایی افزود : تصویب این لایحه و اجرای آن در شرایط کنونی موجب افزایش20 درصدی قیمتها میشود.
نماینده ملایر گفت: زمانی که هیچ کدام از پالایشگاههای کشور بهینه نشده و هنوز امکان رقابت در سطح خلیجفارس و بینالملل را نداریم، امکان اجرای این لایحه نیست در نتیجه باید تمامی زیرساختها اصلاح شود و سپس چنین تصمیماتی کلیدی بگیریم.