حشمت الله فلاحتپیشه در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانهملت، با یادآوری موافقت عربستان با حضور نیروهای آمریکایی در این کشور با هدف امنیت منطقه، گفت: به طور طبیعی در تنش ایران و عربستان مواضع متعددی مطرح میشود اما در طول دو ماه اخیر شاهد نوعی ملاحظات دیپلماتیک در میان عربستان و امارات هستیم که نشان از رسیدن این دو کشور به بن بست در تحولات منطقه است، این موضوع موجب نگرانی جدی آنها شده است.
نماینده مردم اسلامآباد غرب و دالاهو در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: از سویی موضوع مذاکره با ایران یا تنش زدایی را مطرح شده و در حال حاضر عربستان موافقت خود با میزبانی نیروهای آمریکایی را مطرح کرده است، در واقع سیاست سعودیها برای حفظ توان چانه زنی در تحولات منطقه است.
عربستان امنیت منطقه را به آمریکا وصل کردند
وی افزود: عربستان در همه این دورهها یک اشتباه دیپلماتیک و راهبردی را همواره انجام میدهد مبنی بر اینکه امنیت منطقه را به آمریکا وصل کردند و همین سبب شده پای غربیها و آمریکاییها به منطقه باز شود و روز به روز حضور آنها موجب ناامنی بیشتر در منطقه شود.
چراغ سبز عربستان و امارات برای تنشزدایی با ایران
فلاحتپیشه یادآور شد: با این حال در طول دو ماه اخیر چراغ سبزهای دیپلماتیک از سوی مقامات عربستانی به ویژه امارات دیده شده، رصد کلی رسانه و مطبوعات منطقه به ویژه رسانههایی با نگاه معتدل در منطقه هم نشان از استقبال محافل رسانهای و عمومی از تنش زدایی بین ایران و عربستان و حتی امارات است و همین سبب شده تا بسیاری از رسانه ها راهبرد منطقه ای با هدف امنیت را مطرح کنند همان چیزی هم که از گذشته مورد نظر جمهوری اسلامی هم بوده است.
سیاست تنشزدایی با کشورهای عربی با اتخاذ مواضع پادشاه سعودی به نتیجه نمیرسد
این نماینده مردم در مجلس دهم، ادامه داد: موافقت پادشاه سعودی برای میزبانی نیروهای آمریکایی اما نشان میدهد آنها در کِشاندن پای بیگانگان به منطقه نقش دارند و این سبب میشود تا موضع سیاست تنشزدایی با کشورهای عربی به نتیجه نرسد لذا اگر مجموعه کشورهای حوزه خلیج فارس به شرایط قابل تامل دهه 1990 میلادی بازگردند، امکام تنش زدایی وجود دارد، زمانی که روابط به حدی بود که موافقتنامه های امنیتی و منطقهای و مربوط به تحولات و رفت و آمد در خلیج فارس منعقد شد.
تحولات منطقه به بن بست رسیده است
فلاحتپیشه با تاکید بر اینکه در شرایط کنونی تحولات منطقه به ویژه تحولاتی که به عربستان و امارات باز میگردد به بن بست رسیده است، گفت: به عنوان مثال موضوع یمن در عمل به بن بست جدی رسیده لذا روز به رو شاهدیم یمن که در کنج محاصره بود، خطوط قرمز عربستان را شکسته و جنگ را به درون قلمرو حساس عربستان کشاندند. از سوی دیگر شاهراه خلیج فارس با مشکلاتی مواجه شده و هرچه آمریکا و انگلیسیها ورود میکنند، امنیت منطقه زیر سوال میرود اما در این شرایط انگلیسیها هم به دنبال برون رفت از بحران هستند.
تداوم تنش با ایران به ضرر سعودیها است
وی یادآور شد: عربستانیها میدانند با تداوم تنش با ایران مولفههای مختلف امنیتشان با چالش مواجه میشود و تنها کار آنها کاهش تنش با ایران است. ایرانی ها علایم تنش زدایی را به خوبی تحلیل کردند اما مواضع پادشاه عربستان، منطقه را دچار چالشهای بیشتر میکند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: ترامپ حاضر نیست برای امنیت منطقه با وجود تحمیل این همه قرارداد به سعودی ها حتی یک دلار هزینه کند، لذا به زودی عربستان و اماراتیها از کَرده خود پشیمان خواهند شد.
به گزارش خبرگزاری خانهملت؛ وزارت دفاع عربستان اعلام کرد، براساس همکاری مشترک بین عربستان و آمریکا، پادشاه سعودی با حضور نیروهای آمریکایی در این کشور به بهانه "امنیت منطقه، ثبات و تضمین صلح در آن" موافقت کرد./
پایان پیام