به گزارش خبرنگار اعزامی خانه ملت به استان همدان، دکتر غلامعلی حداد عادل در ادامه سفر یک روزه خود به این استان ساختمان مرکزی و آموزشی سایت جدید دانشگاه ملایر را افتتاح کرد.
این پروژه شامل ساختمان اداری با پنج هزار و 600 متر مربع و در سه طبقه با ساختمان آموزشی تاسیساتی به مساحت سه هزار و 600 متر مربع در 14 طبقه و سلف سرویس مرکزی با 1600 متر مربع در دو طبقه و ظرفیت 500 نفر است.
تاکنون برای ساخت سایت جدید دانشگاه ملایر شش میلیارد تومان هزینه شده و در سال 86 مبلغ یک میلیارد و 600 میلیون تومان برای این پروژه هزینه خواهد شد. این دانشگاه هم اکنون 1323 دانشجو در 4 رشته تحصیلی دارد و طبق طرح جامع دانشگاه، در طی برنامه چهارم تعداد دانشجویان آن به 6 هزار نفر خواهد رسید.
رییس مجلس شورای اسلامی در ساختمان جدید دانشگاه ملایربا اشاره به استعدادهای فراوان استان همدان گفت: این استان از نظر موقعیت جغرافیایی از مواهب طبیعی زیادی برخوردار است و کشاورزی استان به برکت بارندگی در سطح خوبی است، و در سالهای اخیر هم از نظر صنعتی رشد قابل توجهی پیدا کرده است و آهنگ تحول بسیار پرشتاب است.
حدادعادل افزود: باید بدانیم در دنیای امروز بدون پیشرفت علمی، هیچ کشوری نمیتواند مستقل باقی بماند و منشأ اثر باشد. ٣٠٠ الی ٤٠٠ سال است که اروپا به مدد علم، قدرت پیدا کرده است و از این قدرت برای تسلط بر سایر کشورها استفاده میکند و ما عقب ماندیم و نتیجه آن شد که ملتی با این وسعت سرزمین و مواهب ارزشمند و مردم خوشاستعداد و تاریخ کهن، مبدل به ملتی عقبمانده شود که در همه امور بخواهد دستش را به سوی بیگانه دراز کند.
رییس مجلس شورای اسلامی گفت: ولی انقلاب اسلامی، ملت را به خودباوری رساند و آنها را به سوی تحول حرکت داد و از نشانههای تحول، رشد علمی در کشور است. در واقع انقلاب، تحول در دانشگاهها را ایجاد کرد و مقارن با پیروزی انقلاب، ١٧٠ هزار دانشجو در کشور وجود داشت که امروز این تعداد به حدود ٥/٣ میلیون رسیده است.
وی خاطرنشان کرد: این حکایت از جهش علمی در کشور دارد و مقام معظم رهبری هر بار که با مسوولان روبهرو میشوند بر پیشرفت علمی تاکید میکنند.
حدادعادل با بیان اینکه مقام معظم رهبری، یکی از مشخصههای اصولگرایی را جهاد علمی دانست، گفت: انتظار ایشان به عنوان یک رهبر عالم از همه ملت این است که در راه پیشرفت علمی کشور جهاد کنند. هرکس ایران مستقل و سربلند آرزو میکند باید برای تقویت علم در این کشور تلاش نماید.
وی ادامه داد: خوشبختانه تلاشهایی که تا کنون صورت گرفته بینتیجه نبوده است و نمونه آن پیشرفت در انرژی هسته ای است که اگر بیگانگان یقین نکرده بودند این پیشرفت متعلق به ماست و واقعیت دارد، با آن مخالفت نمیکردند.
به گفته وی، آنها مشاهده کردند بدون نیاز به خارج، ایران به غنیسازی اورانیوم دست پیدا کرد و اولین بار که بازرسان آژانس برای بازرسی به ایران آمدند باور نمیکردند که این پیشرفتها توسط جوانان دانشمند ایرانی صورت میگیرد.
رییس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه خاصیت علم این است که وقتی در رشتهای علمی معبری باز میکنید میتوانید در رشتههای دیگر نیز به موفقیت برسید، گفت: معنای غنیسازی در یک کشور این است که آن کشور در حداقل ١٠٠ رشته علمی پیشرفت کرده است.
وی با اشاره به پیشرفتهای ایران در رشتههای مختلف نانو تکنولوژی و سلول های بنیادی گفت: ایران جزو ١٠ کشور جهان در این رشته است و آثار مثبت آن در معالجه بیماران قطع نخاع را مشاهده کردیم. در واقع ایران جزو معدود کشورهایی است که کارهایی در ردیف کشورهای پیشرفتهی جهان کرده است.
حدادعادل ادامه داد: مردم و مسوولان این حقیقت را درک کردهاند که کشور از نظر علمی باید پیشرفت کند. نگاه انقلاب نیز رشد متوازن در سراسر کشور است و نباید این رشد محدود به چند شهر بزرگ شود. باید استعداد همه ایرانیان به ظهور و فعلیت برسد.
وی خطاب به رییس دانشگاه و اساتید نیز گفت: دانشگاه ساختمان و فضای سبز نیاز دارد اما دانشگاه به افراد دانشمند بیشتر نیاز دارد. تلاش کنید استادان درجه اول و هیات علمی توانا جذب کنید و تنها ذکر و فکرتان به ساختمان نباشد. البته باید محیط مناسبی برای دانشجو و درس خواندن آنها فراهم کرد و به کتابخانهی قوی نیاز است.
رییس مجلس شورای اسلامی گفت: فضای دانشگاه باید فضای علمی قوی باشد و همه باید کمک کنند دانشگاه پرمحتواتر شود. درس و تحصیل باید در دانشگاهها جدی گرفته شود.
نماینده تهران خاطرنشان کرد: در کشورهای پیشرفته حتی آمریکا که به این اندازه ظلم و جنایت میکند کار دانشگاهی جدی گرفته میشود. ما هم باید علم را جدی بگیریم و مسوولیت این مساله با من و شمای دانشگاهی است. دانشگاه یک حلقه از زنجیره توسعه است.
وی با بیان اینکه کشور از هر نظر رو به پیشرفت است، افزود: با این همه تهدید و فشار، هیچ وقت در کشور و ملت این همه شور و نشاط دیده نمیشود.
وی با تشکر از خدمات دولت نهم گفت: در مجلس از دولت پشتیبانی میکنیم ولی دنبالهرو آن نیستیم؛ ولی رو در روی دولت هم نمیایستیم و همراه دولت هستیم. این دولت کار و حرکت را در کشور شتاب بخشیده است. سفرهای استانی و رسیدگی نزدیک به مشکلات نیز باعث پیشرفت کشور شده است.
حدادعادل در ادامه با اشاره به شروع دور دوم سفرهای استانی، این اقدام را باعث این دانست افرادی که مسوولیتی بر عهده گرفتهاند نتوانند از زیر بار مسوولیت شانه خالی کنند.
رییس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه آهنگ تحول، شتاب بیشتری گرفته، گفت: کشور ما که عقبماندگی بر آن تحمیل شده، باید این عقبماندگی را جبران کند و خود را به جایی که شایسته نام ایران است برساند. امام(ره) آرزوهای بلندی برای کشور داشت و ما لمس میکردیم امام(ره) از ایران چه میخواهد. امام(ره) به عظمت کشور دل بسته بود و استقلال کشور برای ایشان بسیار مهم بود.
وی ادامه داد: غیرت امام(ره) قبول نمیکرد رییس ایران در برابر رییس آمریکا کرنش کند و ایران نسبت به کشورهای دیگر عقبمانده و ضعیف باشد.
در پایان این جلسه، رییس مجلس شورای اسلامی، پیگیری مشکلات صنفی دانشجویان را مورد تاکید قرار داد و از معاونان وزیر علوم که در این سفر همراه وی بودند خواست این مشکلات پیگیری شود.
سخنان نمایندگان ملایر در مراسم افتتاح دانشگاه
حسن زمانی با اشاره به خدمات دولت نهم در استان همدان به ویژه ملایر گفت: در طول مدت تشکیل دولت نهم هر سال در ملایر برابر چهار سال قبل کار شده است، و این شهرستان که پتانسیل بالایی را داراست در حالی که هیچ دانشگاهی در آن رونق نداشت ولی هم اکنون 15 هزار دانشجو در 10 واحد دانشگاهی ملایر مشغول به تحصیل هستند.
زمانی ادامه داد: قبلا ملایر تنها 5 درصد صنعت استان را به خود اختصاص داده بود که در حال حاضر این مسئله به 40 درصد رسیده است و با افتتاح پروژههایی مانند پتروشیمی و شرکت بافتسان امیدواریم در آینده نزدیکی ملایر از شهرستانهایی باشد که نیروی کار جدید برای آن جذب شود.
وی در ادامه افزود: امروز سرمایهگذاری در ملایر 600 میلیارد تومان است و امید است مردم از شهد آن استفاده لازم را بکنند.
دکتر بیژن شهبازخانی یکی دیگر از نمایندگان ملایر نیز در سخنانی در این مراسم خطاب به حدادعادل گفت: استان همدان در بخش صنعت نیاز به توجه بیشتر دارد، چرا که این استان نسبت به خیلی از استانها در بخش صنعتی عقب مانده است و تقاضای ما ایجاد شرایط ویژه برای سرمایهگذاری در این بخش در همدان است.
وی با بیان اینکه با همکاری دولت قبلی که در صنعت رشد 31 درصدی را داشتیم، گفت: با افتتاح چند پروژه صنعتی این رشد به 50 درصد نزدیک میشود و باز هم نیاز به فراهم شدن شرایطی برای توسعه صنعت همدان هستیم.
وی ادامه داد: شهبازخانی ایجاد رشتههای جدید، ساخت مسجد و خوابگاه و مجموعه ورزشی دانشگاه را نیازمند حمایت وزارت علوم دانست و گفـت: تقاضا داریم یک پژوهشکده و یک دانشکده حقوق نیز در این دانشگاه داشته باشیم.
وی مهمترین مشکل این دانشگاه را جذب هیات علمی دانست و گفت: باید شرایط ویژه برای جذب آنها فراهم باشد.