حسن نوروزی در گفتوگو با خبرنگارخبرگزاری خانه ملت، ضمن قدردانی از رئیس قوه قضائیه برای ابلاغ دستورالعمل ساماندهی زندانیان و کاهش جمعیت کیفری زندانها به رئیس قوه قضائیه گفت: در قانون برنامه ششم توسعه بر کاهش عناوین مجرمانه و جمعیت کیفری تاکید شده است، چرا که در شرایط کنونی 2هزار عنوان مجرمانه وجود دارد که امری ناپسند است، بنابراین در کمیسیون قضایی و حقوقی در راستای لایحه دولت برای کاهش عناوین مجرمانه تلاش میکنیم.
قضات نباید در صدور احکام تندروی کنند
نماینده مردم رباط کریم و بهارستان در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: قضات به دلیل مسائل خاص حاکم بر زندانها و کمبود فضای این اماکن نباید در صدور احکام تندروی کرده و باید از مجازات جایگزین حبس استفاده کنند، ضمن اینکه باید به این نکته توجه شود که زندانی کردن امر مشروعی نیست، به این دلیل که در اسلام تنها برای جرائم اندکی مجازات حبس تعیین شده است.
وی تصریح کرد: قضات نباید از مجازات حبس به عنوان اولین و آخرین سلاح استفاده کنند، کما اینکه ما در کمیسیون بر کاهش مجازات حبس در موارد متعددی اعم از جرائم مالی و غیرعمد تمرکز کردهایم.
قضات از تبعید یا انجام کار اجباری به عنوان مجازات جایگزین حبس استفاده کنند
نوروزی اظهار کرد: باید به رئیس قوه قضائیه دست مریزاد گفت که در شرایط کنونی به وظیفه ملی، شرعی و قانونی به خوبی عمل کرده است که جای آن در حوزه قضایی خالی بود، هر چند ایشان قبل از این هم دستوراتی در این خصوص داده بود و این دستورالعمل به عنوان مکمل و تقویتکننده آنها ابلاغ شده است.
این نماینده مردم در مجلس دهم، با اشاره به مواردی که باید از این دستورالعمل استثناء شود، تاکید کرد: ارتداد، سارقان حرفهای و قاچاقچیان حرفهای باید از این امر مستثنی شوند، چرا که در شرع اسلام نیز برای این موارد مجازات حبس تعیین شده است، در غیر این صورت برای سایر جرائم میتوان از مجازاتهای جایگزین استفاده کرد.
سخنگوی کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: تعیین مجازات حبس برای جرائم غیرعمد هم برای شهروندان، هم دولت و هم قوه قضائیه هزینه ایجاد میکند، بنابراین قضات میتوانند از تبعید یا انجام کار اجباری و مواردی که به عنوان جایگزین حبس در مواد 30 تا 90 قانون مجازات اسلامی برشمرده شده، استفاده کنند./
پایان پیام