خبرگزاری خانهملت- گروه سیاسی- فاطمه رضائی؛ 6 ماه از آغاز به کار یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی میگذرد. کمیسیونهای تخصصی قوه مقننه در این مدت با شعار مجلس انقلابی در دو بخش نظارت و تقنین گامهای موثری را برداشتند که کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی از جمله این کمیسیونها است. اکنون با گذشت حدود 180 روز از آغاز به کار مجلس، به مرور اقدامات کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی به عنوان یکی از تخصصیترین کمیسیونهای نهاد قانونگذاری میپردازیم. «کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس یازدهم شورای اسلامی» پس از تعیین ترکیب کمیسیون از سوم تیرماه سال 1399 فعالیت خود را به طور رسمی آغاز کرد.
تعیین هیات رئیسه کمیسیون و ترسیم نقشه راه برای نخستین اجلاسیه دور یازدهم
اعضای کمیسیون امنیت ملی در نخستین جلسه رسمی خود «مجتبی ذوالنوری» نماینده مردم قم را به عنوان رئیس، «عباس مقتدایی خوراسگانی» و «شهریار حیدری» نمایندگان مردم اصفهان و قصرشیرین، سرپل ذهاب و گیلانغرب به عنوان نواب اول و دوم رئیس کمیسیون، «ابوالفضل عموئی» نماینده مردم تهران را به عنوان سخنگوی کمیسیون و «یعقوب رضازاده» و «علی علیزاده» نمایندگان مردم سلماس و مراغه و عجب شیر به عنوان دبیران اول و دوم کمیسیون را برای اولین اجلاسیه دوره یازدهم مجلس انتخاب کردند.
کیسیون امنیت ملی همانند دورههای گذشته در ادامه جلسات خود نسبت به تشکیل کمیتههای هفت گانه دفاعی، امنیت، روابط خارجی، هستهای، حقوق بشر، مرز و مقابله با یکجانبهگرایی و انتخاب روسای آنها و البته تعیین اولویتها اقدام کردند. (اینجا)
با توجه به افزایش فشارهای سیاسی و اقتصادی ایالات متحده آمریکا، تاکیدات مقام معظم رهبری بر افزایش توان داخلی و رفتارهای ضد و نقیض اروپاییها در این مدت موضوعات مختلفی در راستای صیانت از منافع ملی جمهوری اسلامی ایران در دستور کار کمیسیون امنیت ملی مجلس قرار گرفت.
کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در 6 ماهه ابتدایی نخستین اجلاسیه دور یازدهم با توجه به موضوعات مختلف میزبان وزرای امور خارجه، اطلاعات، کشور، ارتباطات و فناوری اطلاعات، کشور، صنعت، معدن و تجارت و دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح بوده است.
رئیس سازمان انرژی اتمی، فرمانده نیروی انتظامی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل، رئیس سازمان هواپیمایی کشور، رئیس سازمان بورس، معاون برون مرزی صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و دستیار ویژه وزیر خارجه در امور خاورمیانه نیز پیرامون موضوعات مختلف داخلی، منطقهای و بینالمللی در جلسات این کمیسیون تخصصی مجلس حضور پیدا کردند.
این کمیسیون مجلس همچنین از مناطق مختلف مرزی در پی بروز مناقشات قره باغ و برخی استانها ماند سیستان و بلوچستان و ایلام پیرامون برخی موضوعات بازدید کردند. همچنین نمایندگان کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در این مدت بازدیدی از سایت هستهای نطنز و فردو داشتند.
تامین امنیت اقتصادی در رأس اولویتهای کمیسیون امنیت ملی مجلس
مجتبی ذوالنوری رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس نیز با اشاره به عملکرد 6 ماهه کمیسیون، گفت: در 6 ماه اخیر موارد متعدد در کمیسیون مطرح شده است. کمیسیون با توجه به موضوع مقابله با آمریکا و رژیم صهیونیستی در آستانه روز قدس طرحی را تهیه کرد که با فوریت در صحن رأی آورد. اخیرا هم طرح اقدام راهبردی لغو تحریمها را در دستور کار قرار دادیم و محتوای آن کاهش تعهدات برجامی است، اقداماتی که طرف مقابل را مجبور به اجرای تعهدات و لغو تحریمها میکند.
ذوالنوری با یادآوری اولویتهای کمیسیون امنیت ملی مجلس که طی جلسات متعدد بررسی و تعیین شد، افزود: بر همین اساس امنیت اقتصادی، روانی و اخلاقی جامعه، اجتماعی و سیاسی در اولویت کمیسیون قرار گرفت اما امنیت اقتصادی در رأس این اولویتها است زیرا مشکل عمده مردم مسائل معیشتی و اقتصادی است و این مشکلات وضعیت اقتصاد کشور را متزلزل و شکننده کرده است که یکی از آنها مقوله قاچاق است.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در نخستین اجلاسیه دور یازدهم مجلس، تقویت بنیه دفاعی، امنیت داخلی و خارجی، موضوع مرزها، نیروهای مسلح و رسیدگی به دستگاههای امنیتی را از دیگر اولویت کمیسیون دانست که در ادامه راه به آنها خواهند پرداخت.
تهیه طرح الزام دولت به توقف اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی
اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس یازدهم در روزهای نخست فعالیت خود بیانیهای در واکنش به قطعنامه شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی صادر کردند و در این بیانیه از تهیه طرح "الزام دولت جمهوری اسلامی ایران به توقف اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی" خبر دادند. (اینجا) نمایندگان همچنین در این بیانیه تاکید کردند که «ملت ایران به نهادهای بینالمللی اجازه نخواهد داد که تحت فشار آمریکا و متحدانش و به بهانه های واهی، حاکمیت ملی جمهوری اسلامی ایران را نقض کنند.»
علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی نیز بر همین اساس و به دنبال رخدادی که در سایت هستهای نطنز به وقوع پیوست، در نشست کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس حضور پیدا کرد و ضمن ارایه گزارشی درباره روند فعالیتهای هستهای کشورمان و انتقاد از قطعنامه شورای حکام آژانس، اطلاعات مورد ادعای سرویس جاسوسی رژیم صهیونیستی مبنای درخواست و تصمیمگیری شورای حکام گفت که «سناریوهای مختلف درباره این حادثه در حال بررسی است و نتیجه قطعی به زودی اعلامی میشود. همیچنین در قطعنامه شورای حکام آژانس، اطلاعات مورد ادعای سرویس جاسوسی رژیم صهیونیستی مبنای درخواست و تصمیمگیری شورای حکام آژانس قرار گرفت که این روند مورد انتقاد جمهوری اسلامی است.» (اینجا)
واکاوی رخدادی در سایت هستهای نطنز
حادثه نطنز انفجار یا آتشسوزی بود که پنجشنبه ۱۲ تیر ۱۳۹۹ (به وقت محلی در ساعت یک شب) در تأسیسات هستهای نطنز رخ داد و کمیسیون امنیت ملی علاوه بر توضیحاتی که از رئیس سازمان انرژی اتمی خواست، جلسهای را پیرامون این موضوع برای پاسخ به ابهامات مطرح با حضور وزیر اطلاعات، حجت الاسلام و المسلمین علوی و معاونین مربوطه، مقامات ارشد فرماندهی پدافند هوایی ارتش و مقامات ارشد نیروی انتظامی برگزار کرد.( اینجا)
اعضای این کمیسیون پیرو قطعنامه شورای حکام و حادثه سایت هستهای نطنز در جلسه دیگر از وزیر امور خارجه دعوت کردند. آقای ظریف در این نشست علاوه بر توضیحاتی پیرامون حادثه نطنز، در خصوص مذاکرات ایران و چین و توافق جامع همکاری دو کشور پیرامون سند 25 ساله توضیحاتی را به نمایندگان ارائه کرد. (اینجا)
اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس در پی وقوع حادثه سایت هستهای نطنز، با هدف بازدید از مراکز هستهای و فعالیتهای سایت هستهای نطنز و فردو بعد از اجرای کاهش تعهدات برجام، به نطنز سفر کردند و ضمن بازدید، با بعضی از افراد حاضر در محل گفتوگوهای کارشناسی کردند و سناریوهای مختلف که میتواند موجب این حادثه شده باشد را مرور کردند. (اینجا)
کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس یازدهم در ادامه نشستهای هفتگی خود از امیر حاتمی، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح دعوت به عمل آوردند. امیرحاتمی در این جلسه به موضوعات مختلف مرتبط با حوزه دفاع و فعالیتهای این وزارتخانه پرداخت و درباره موضوع همکاریهای دفاعی کشور و تقویت دیپلماسی دفاعی گزارشی ارایه کرد.( اینجا)
ورود کمیسیون به طرح تشکیل سازمان پدافند غیرعامل
کمیسیون امنیت ملی در همان ماههای نخستین فعالیت مجلس یازدهم جلسهای را با حضور سردار غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل نیز تشکیل داد و در این جلسه به بررسی مجموعه اقدامات غیرنظامی در جهت مصون سازی کشور در برابر تهدیدهای مختلف و اقدامات سازمان پرداخت.( اینجا)
این کمیسیون تخصصی مجلس در ادامه پیگیریهای برنامه کاری خود، جلسهای با حضور سردار اشتری فرمانده نیروی انتظامی برگزار کرد و فرمانده ناجا با ارائه گزارشی از آخرین اقدامات نیروی انتظامی، از اتخاذ رویکرد "پلیس هوشمند" در نیروی انتظامی خبر داد. (اینجا)
معاون برون مرزی صدا و سیما نیز در ادامه سلسله نشستهای کمیسیون در جلسهای حضور پیدا کرد. موضوع تامین منابع مالی شبکههای برون مرزی با توجه به وضعیت ارزی کشور در این جلسه بررسی شد. در این جلسه به موضوع دیپلماسی رسانه، کمبود اعتبارت و نیروی انسانی متخصص شبکههای برون مرزی نیز پرداخته شد. (اینجا)
کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در نیمه مرداد ماه سال جاری نشستی با محوریت بررسی ابعاد مختلف تعرض جنگندههای آمریکایی به هواپیمای مسافربری ایرانی با حضور مسئولینی از سازمان هواپیمایی کشوری، هواپیمایی ماهان و وزارت امور خارجه برگزار کرد. مسئولان هواپیمایی و وزارت امور خارجه در این جلسه بر پیگیری موضوع از طریق سازمان هوانوردی بین المللی (ایکائو) تاکید کردند. (اینجا)
پرداختن به گرانیها از بُعد امنیت اقتصادی
با توجه به افزایش قیمت کالاهای اساسی و گرانیها، کمیسیون امنیت ملی مجلس با توجه به بُعد امنیتی این موضوع به مسئله وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم ورود پیدا کرد و با دعوت از مدرس خیابانی که آن زمان سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت را به عهده داشت به بررسی موضوع امنیت اقتصادی و تامین کالاهای اساسی پرداخت.( اینجا)
ورود کمیسیون به انفجاری در بندر بیروت
چهاردهم مرداد ماه رخدادی دیگر در سطح منطقه آشفتگی را به وجود آورد که واکنشهای فراوان داشت؛ انفجار در بندر بیروت و خسارات بسیاری که به این منطقه وارد آمد موجب شد تا کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در کنار دستگاه دیپلماسی این موضوع را رصد و در دستور کار هفتگی خود قرار دهد. این انفجار بسیار قدرتمند باعث کشته شدن ۲۲۰ نفر و زخمی شدن حدود ۷۰۰۰ نفر و مفقود شدن بیش از ۱۱۰ نفر شد و همچنین بر اساس اعلام فرمانداری بیروت، بیش از ۳۰۰ هزار نفر بر اثر این حادثه بیخانمان شدهاند.
بر همین اساس کمیسیون نشستی با حضور آقای دهقانی پوده دستیار وزیر امورخارجه در امور خاورمیانه و شمال آفریقا برای بررسی انفجار لبنان تشکیل داد و اعضای این کمیسیون ضمن همدردی با مردم لبنان، ابعاد این حادثه را تحلیل و بررسی کردند. (اینجا)
بررسی آشفتگی بازار سرمایه در حضور روسای مجلس و سازمان بورس
مجلس شورای اسلامی در همان روزهای اواسط تابستان سال جاری با توجه به روند نزولی بازار سرمایه، در حمایت از مردم به میان آمد و کمیسیونهای تخصصی از ابعاد مختلف به بررسی این موضوع پرداختند، کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس یازدهم نیز در حضور رئیس مجلس و رئیس سازمان بورس به موضوع امنیت سرمایه مردم پرداخت و بر بازنگری برخی دستورالعمل ها جهت جلوگیری از بروز اتفاقات ناخوشایندی که موجب ضرر و زیان مردم شود، تاکید کردند. (اینجا)
کمیسیون امنیت ملی مجلس در ادامه، جلساتی را با توجه به تحولات بین المللی در موضوع عدم تصویب پیش نویس قطعنامه آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل و تلاش های جدید ایالات متحده در جهت فعال کردن مکانسیم ماشه در مباحث بین المللی برگزار کرد. در این جلسات همچنین تحولات مربوط به رژیم صهیونیستی و امارات در چارچوب عادی سازی روابط با اسرائیل نیز مورد بررسی قرار گرفت. (اینجا)
نمایندگان در همان ایام مهمان وزارت دفاع و صنایع دفاعی شدند و از صنایع دفاعی بازدید کردند و حمایت خود را از این صنعت اعلام کردند. طرح تشکیل سازمان پدافند غیرعامل و اصلاح موادی از قانون نظام وظیفه عمومی نیز از جمله مواردی است که در دستور کار کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی قرار گرفت و با توجه به بررسی این طرحها در کمیتههای تخصصی و کمیسیون هنوز به صحن علنی ارسال نشده است. (اینجا)
آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز از دیگر وزرای دولت بود که ضمن حضور در نشستی از سلسله نشستهای کمیسیون به بررسی تهدیدات امنیتی فضای سایبری کشور پرداخت و ضمن ارایه گزارشی از روند پیشرفت توسعه شبکه ملی اطلاعات به موضوع سپر دفاعی یکپارچه در فضای سیاسی کشور پرداخت. (اینجا)
وزیر کشور نیز در اواخر شهریور ماه ضمن حضور در جلسه کمیسیون امنیت ملی و پاسخ به سوال تعدادی از نمایندگان، گزارشی درباره مسائل و شرایط امنیتی کشور و موضوعات مرتبط با این حوزه ارائه کرد، و نمایندگان نیز در ادامه دغدغهها و مشکلات مرتبط با فعالیت وزارت کشور و مباحث امنیتی را مطرح کردند. (اینجا)
موضوع عادی سازی روابط رژیم صهیونیستی با دولتهای امارات و بحرین در کمیسیون امنیت ملی تنها به برگزاری یک نشست اختصاص نداشت و کمیسیون در جلسات دیگری با حضور نمایندگانی از جریان های مقاومت به بررسی ابعاد این مسئله پرداختند. (اینجا)
بررسی و موافقت با سیزده لایحه همکاری دو و چند جانبه ایران با دیگر کشورها
لوایح موافقتنامه همکاری در زمینه حفظ نباتات و قرنطینه گیاهی بین دولت ایران و دولت جمهوری صربستان، موافقتنامه انتقال محکومان بین دولت ایران و دولت فدراسیون روسیه و پروتکل اصلاح موافقتنامه بین دولت ایران و دولت روسیه به عنوان معاضدت در پرونده های مدنی و جزایی نیز در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس به عنوان کمیسیون فرعی مطرح و تصویب شده است. (اینجا)
در اوایل مهر سال جاری کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس به بررسی و تصویب لایحه پروتکل همکاری در زمینه مبارزه با جرایم سازمان یافته در دریای خزر الحاقی به موافقت نامه همکاری در زمینه امنیت در دریای خزر به عنوان کمیسیون فرعی پرداختند.
همچنین لوایح پروتکل حفاظت از تنوع زیستی الحاقی به کنوانسیون چارچوب حفاظت از محیط زیست دریایی، تعیین تکلیف اموال دهکده رضوی، پروتکل همکاری و تعامل مراجع مرزبانی الحاقی به موافقت نامه همکاری در امنیت دریای خزر، پروتکل اصلاح موافقت نامه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت فدراسیون روسیه جهت معاضدت در پرونده های ملی و فراگیر را بررسی و موافقت خود را با آنها اعلام کردند.
لوایح موافقت نامه همکاری اقتصادی و تجاری بین دولت های ساحلی دریای خزر، عضویت سازمان فضایی ایران در فدراسین بین المللی فضا نوردی، معاضدت حقوقی در امور کیفری ، معاضدت حقوقی در امور مدنی و لایحه استرداد مجرمین میان ایران و برزیل نیز در این کمیسیون مورد نظر موافق اعضا قرار گرفت. (اینجا)
بازدید هیاتی از کمیسیون از منطقه مرزی ایران در پی مناقشات قره باغ
گزارش بازدید تعدادی از نمایندگان کمیسیون از طرح گرمسیری استان ایلام نیز در نشستی ارایه و مورد بررسی قرار گرفت. در پی وقوع مناقشات میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان نیز هیاتی از کمیسیون امنیت ملی به منطقه مرزی ایران و آذربایجان رفتند و ضمن بازدید از این منطقه گزارش نهایی را در نشست کمیسیون ارائه کردند. نمایندگان در این بازدید با مسئولان استانی دیدار و گفتوگو کردند. (اینجا)
گزارش اولیه هیات اعزامی کمیسیون به منطقه آزاد چابهار هم در در جلسهای مجزا مورد بحث و بررسی قرار گرفت. در هیمن راستا موضوع احداث فرودگاه در این منطقه مطرح و بحث و بررسی پیرامون نظرات تکمیلی انجام گرفت. (اینجا)
محکوم کردن رئیس جمهور فرانسه به دلیل مواضع توهین آمیز ضد اسلامی
کمیسیون امنیت ملی مجلس در ادامه جلسات خود به بحث اقدامات توهین آمیز و ضداسلامی در کشور فرانسه و مواضع رئیس جمهور این کشور درباره اسلام گرایی پرداختند و ضمن محکوم کردن اقدامات علیه شخصیت پیامبر اعظم اسلام (ص)، با روند جهانی مخالفت با مواضع اقای مکرون اعلام همراهی کرد. همچنین کمیسیون از دولت و وزارت امور خارجه خواست که اقدام واکنشی لازم را صورت دهد. (اینجا)
در روزهای نخستین آبان ماه وزیر امور خارجه در نشست کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس جهت پاسخگویی به چهارده سوال نمایندگان حاضر شد اما ۲ سوال به دلیل عدم حضور سوال کنندگان، مطرح نشد و یک سوال هم از طرف نماینده سوال کننده قبل از طرح پس گرفته شد. محور سوالات اقدامات وزارت امور خارجه در پیگیری دیپلماسی اقتصادی، توسعه فعالیت و تجارت در مرزها با همسایگان، آخرین پیگیریها در موضوع ۴ دیپلمات مفقودالاثر ایرانی از جمله حاج احمد متوسلیان بود.
وزیر امور خارجه در موضوع مناقشه قره باغ و پیگیری طرح جمهوری اسلامی در این خصوص نیز توضیحاتی ارائه داد.(اینجا)
بررسی پیامدهای نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا
سیزدهم آبان ماه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا برگزار و در همان روزها نتایجی بر خلاف آنچه مردم جهان انتظار داشتند اعلام شد. بر اساس نتایج آراء جوبایدن به عنوان رئیس جمهور جدید ایالات متحده انتخاب شد اما دونالد ترامپ هم سکوت نکرد و در اعتراض به نتیجه انتخابات علاوه بر تشویق طرفداران خود به اعتراض، شروع به تهدیدهای مجدد جمهوری اسلامی ایران و تهدید به افزایش تحریم کرد. در همین راستا کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نشستی را با اساتید دانشگاه و کارشناسان در خصوص انتخابات آمریکا و پیامدهای آن در سیاست خارجی ایالات متحده برگزار کرد. (اینجا)
اواخر آبان ماه سال جاری نیز وزیر اطلاعات برای پاسخ به سوال تعدادی از نمایندگان در جلسه کمیسیون حاضر شد. محور سوال نمایندگان حادثه سایت هستهای، حضور شرکتهای خارجی در معادن استان آذربایجان شرقی و ضرورت ممانعت از خروج افراد متهم به مسائل مالی بود. سه سوال نیز از طرف جواد کریمی قدوسی پییرامون خصوص مواجهه وزارت اطلاعات با موضوع نفوذ مطرح شد که در این مورد نماینده از پاسخهای وزیر قانع نشد. (اینجا)
تجلیل از دکتر عزتالله عزتی
کمیسیون امنیت ملی در روزهای اخیر نیز بر اساس رویکرد کمیسیون امنیت ملی در ارتباط با شخصیتها و مجامع علمی از عزت الله عزتی استاد فرهیخته دانشگاه تجلیل کرد. این استاد سالهای متمادی به تدریس و آموزش موضوع جغرافیای سیاسی در دانشگاههای کشور و مراکز نظامی پرداخته است. دکتر عزتی در این نشست دقایقی به طرح دیدگاهای خود درباره آخرین تحولات استراتژیک و ژئوپلتیک دنیا پرداخت.( اینجا)
طرح اقدام راهبردی لغو تحریمها گامی در واکنش به رفتارهای غیرقانونی آمریکا و اروپا
گفتنی است؛ در همان روزهایی که رئیس جمهور آمریکا به دنبال فعال کردن مکانیسم ماشه بود و تلاش میکرد تا شورای امنیت را برای بررسی این موضوع قانع کند و کشورهای اروپایی در بیانیهای مخالفت خود را با آن اعلام کردند، کمیسیون امنیت ملی و سایت خارجی مجلس از تهیه طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریمها خبر داد.
پس از تصویب یک فوریت طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریمها، این موضوع در دستور کار کمیسیون قرار گرفت و در نشستهای متمادی با حضور نمایندگانی از وزارت امور خارجه، بانک مرکزی و مرکز پژوهشهای مجلس به بررسی جزئیات آن پرداختند. (اینجا)
کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در جلسات بررسی جزئیات طرح اقدام راهبردی لغو تحریمها از مسئولان سازمان انرژی نیز دعوت کرد و در حضور آنها به بررسی مواد این طرح پرداخته است و بررسیها همچنان ادامه دارد. (اینجا).
«محسن فخری زاده» رئیس سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع ایران روز جمعه هفتم آذرماه در منطقه آبسرد دماوند توسط گروه تروریستی به شهادت رسید. ترور این دانشمند هستهای واکنشهای ملی، منطقهای و بین المللی گستردهای را به همراه داشت. رهبر معظم انقلاب نیز در پیامی ضمن محکوم کردن این حادثه تروریستی خواستار مجازات شدید عاملان و آمران ترور شهید فخری زاده شد. بر همین اساس هیاتی از کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی روز شنبه 8 آذرماه برای بررسی میدانی منطقه ترور شهید فخری زاده به آبسرد دماوند اعزام شد. (اینجا)
جلسه شبانه به منظور بررسی ابعاد ترور شهید فخری زاده
کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در ادامه پیگیریهای خود جلسه شبانهای را با حضور مسئولان دستگاههای امنیتی و انتظامی و وزارت دفاع برگزار کرد و به بررسی ابعاد ترور شهید فخری زاده پرداخت. مجموعه فعالیتهای این شهید و تاثیری که در پیشبرد صنایع نوین دفاعی کشور داشته در این نشست مورد بررسی قرار گرفت، همچنین گزارشاتی در مورد عملکرد ایشان در حوزه هسته ای توسط وزارت دفاع ارائه شد.(اینجا)
این کمیسیون تخصصی مجلس در راستای این حادثه تروریستی روز یکشنبه نهم آذرماه نیز جلسه فوق العادهای با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی برای ادامه بررسی جزئیات طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریمها تشکیل داد. یک فوریت این طرح پیش از این در صحن علنی مجلس رأی آورده بود و بررسی جزئیات در دستور کار کمیسیون قرار گرفته بود اما در پی ترور شهید فخریزاده، دو فوریت آن در صحن علنی به تصویب رسید.
کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی بررسی طرح ها و لوایح را در دستور کار دارد و به صورت تخصصی و از بُعد کارشناسی اولویتهای تعیین شده در حوزههای سیاست داخلی و خارجی را بر اساس منویات رهبر معظم انقلاب، منافع ملت جمهوری اسلامی ایران و سیاستهای کلان توسعه کشور دنبال میکند./
پایان پیام