سیدجلیل میرمحمدی میبدی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، به مناسب روز جهانی معلولان گفت: حدود 4 سال قبل قانونی تحت عنوان "حمایت از حقوق معلولان" با هدف پوشش تمامی نیازهای این قشر در مجلس تصویب شده و پس از تایید شورای نگهبان به تمامی دستگاههای مربوطه ابلاغ شد. در این قانون به ساده ترین چیزی که حق یک معلول است؛ مانند مناسب سازی معابر شهری، سازمانها، ادارات دولتی و ناوگان حمل و نقل درونشهری و برونشهری برای دسترسی به خدمات و فراهم کردن امکان تردد معلولان که طبیعیترین و ابتداییترین حق این قشر بود نیز توجه ویژه داشته و وظیفه همه شهرداریها و دستگاههای متولی را کاملا مشخص و شفاف بیان کرده است. این موارد ساده ترین کاری بود که در قانون حمایت از معلولان در نظر گرفته شده اما بسیاری از سازمانها و نهادها به این موارد توجه نکرده و یا امکاناتی غیراستاندارد فراهم کرده اند.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم در رابطه با ابعاد پوشش بیمه در قانون حمایت از معلولان اشاره کرد و افزود: پوشش بیمهای این قشر به خوبی در قانون مورد توجه قرار گرفته و به نسبت اقدامات خوبی هم در این بخش انجام شده است اما هنوز جای توسعه و بهبود برای پوشش صد در صدی خدمات درمانی وجود دارد.
حق پرستاری از معلولان باید مناسب با وضعیت اقتصادی کشور افزایش پیدا کند
وی به بخش دیگری از قانون حمایت از معلولان در خصوص پرداخت حق پرستاری به معلولان قطع نخاعى اشاره و تصریح کرد: این بخش از قانون هم خوشبختانه خوب اجرا شده است اما این پرداختی ها با توجه به شرایط اقتصادی امروز جامعه اندک بوده و باید افزایش پیدا کند، البته در این مورد اعتراضات زیادی هم از جانب خانواده معلولان وجود دارد که سازمان بهزیستی باید به آن ورود جدیتری داشته باشد و موضوعات و ایرادات اجرای قانون را به کمیسیون بهداشت ودرمان مجلس گزارش دهد تا مسائل مذکور از طریق بعد نظارتی مجلس مورد رسیدگی قرار بگیرد.
مقاومت دستگاههای دولتی برای استفاده رایگان معلولان از مراکز ورزشی
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: استفاده رایگان افراد دارای معلولیت از مراکز، تأسیسات و خدمات ورزشی دستگاههای دولتی ، شهرداریها و دهیاری های کشور موضوع دیگری است که در قانون حمایت از معلولان به آن اشاره شده اما به درستی اجرایی نشده است و بسیاری از مراکز در این خصوص همکاری نمیکنند که نیازمند پیگیری است.
شغل، دغدغه جدی معلولان
نماینده مردم تفت و میبد در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ارائه تسهیلات برای آموزش معلولان در دانشگاهها از مواردی در قانون حمایت از معلولان بوده که به خوبی اجرا شده است، عنوان کرد: موضوع مربوطه به اشتغال معلولان از موضوعات بسیار مهم و دغدغهی جدی این قشر است. بر اساس قانون، بانک مرکزی مکلف بود که صندوق حمایت از فرصتهای شغلی معلولان را راهاندازی و نسبت به پرداخت تسهیلات به واحدهای تولیدی، خدماتی، عمرانی، صنفی و کارگاههای تولیدی حمایتی در مقابل اشتغال افراد دارای معلولیت اقدام کند که به نسبت اجرایی شده است؛ پرداخت تسهیلات به معلولانی که قادر به خود اشتغالی هستند، تا سال گذشته به خوبی اجرا میشد اما اخیرا به دلیل افزایش مشکلات اقتصادی تا حدودی کاهش یافته است.
دور زدن قانون برای فرار از جذب معلولان
وی افزود: اختصاص سی درصد ( 30%) از پستهای سازمانی تلفنچی دستگاهها، شرکتهای دولتی و نهادهای عمومی به افراد نابینا، کم بینا و افراد دارای معلولیت جسمی، حرکتی و همچنین اختصاص سی درصد ( 30%) از پستهای سازمانی متصدی دفتری و ماشیننویسی دستگاهها به افراد دارای معلولیت جسمی، حرکتی و پرداخت تسهیلات کم هزینه به کارفرمایان بخش غیردولتی که افراد دارای معلولیت جویای کار را در مراکز کسب و کار خود استخدام کنند از جمله موضوعات مطرح شده در قانون حمایت از معلولان بود که متاسفانه به خوبی اجرا نشده و نارضایتیهای بسیاری را از جانب معلولان به همراه داشته است. از طرفی دولت مکلف بود ٣درصد از مجوزهای استخدامی دستگاههای دولتی را به معلولان اختصاص دهد که به نوعی شاهد دور زدن قانون و عدم اجرای آن توسط برخی از دستگاهها و سازمانها هستیم.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی به تسهیلات مربوط به مسکن معلولان اشاره کرد و گفت: در حوزه مسکن موارد بسیار خوبی در نظر گرفته شده است؛ مانند ارائه تسهیلات ارزان و بلند مدت به انبوه سازان جهت اختصاص 10 درصد از واحدهای مسکونی احداثی با کیفیت و مناسبسازی شده به افراد دارای معلولیت فاقد مسکن که تا حدودی اجرایی شده است. در این قانون به فرهنگسازی و ارتقای آگاهیهای عمومی، حمایتهای قضائی، تسهیلات مالیاتی و کمک های معیشتی نیز اشاره شده که به نسبت شاهد اجرایی شدن آن هستیم اما نیاز به توجه و اهتمام بیشتری دارد.
بهانه کمبود بودجه برای عدم اجرای قانون ظلم بزرگی در حق معلولان است
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی ضمن انتقاد به دستگاههایی که کمبود بودجه را برای عدم اجرای قانون معلولان بهانه میکنند، گفت: عدم اجرای قانون حمایت از معلولان به بهانه کمبود بودجه ظلم بزرگی در حق این قشر از جامعه است چرا که تمامی منابع مالی آن هنگام تصویب دیده شده و شورای نگهبان نیز بار مالی آن را بررسی و مورد تایید قرار داده است. ما وظیفه داریم از معلولان تحت پوشش بهزیستی که قانون کامل و جامعی هم برای آنها تصویب شده، حمایت کنیم.
بهزیستی ضعفهای قانونی را به کمیسیون بهداشت گزارش دهد
نماینده مردم تفت و میبد در مجلس در پایان خاطرنشان کرد: رئیس سازمان بهزیستی باید تمامی نقاط ضعفی را که در اجرای قانون حمایت از معلولان وجود دارد را احصا کرده و در اولین فرصت با حضور در مجلس به کمیسیون بهداشت گزارش دهد تا از ظرفیت نظارتی و قانونی مجلس برای رفع نواقص موجود در راستای حمایت از معلولان استفاده کنیم. کمیسیون بهداشت آماده همکاری با مسئولان سازمان بهزیستی برای رفع مشکلات و چالشهای اجرای قوانین است./
پایان پیام