"غفار اسماعیلی"، اولین ناطق پیش از دستور جلسه علنی روز یکشنبه مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ادامه مسیر پرافتخار عزت، استقلال و اقتدار در گرو استفاده بهینه از منابع ملی است.
به گزارش خبرگزاری خانه ملت، متن کامل نطق پیش از دستور نماینده مردم هشترود و چاراویماق به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
«الهی انت کما احب فاجعلنی کما تحب»
حمد و سپاس به درگاه خدای منان، سلام بر همکاران محترم، طلب توفیق برای مقام معظم رهبری.
خدای را شاکرم که مجلس هفتم با درک درست از شرایط موجود همچون گذشته بصورتی یکپارچه برای چندمین بار برای تکمیل کابینه دولت، وزرای نفت و صنایع و معادن را انتخاب کرد و بار دیگر همسویی و هماهنگی خود را با دولت نهم به نمایش گذاشت. برای این دو عزیز آرزوی موفقیت در این دو بخش کلیدی دارم. اطمینان دارم که مجلس در توسعه و شکوفایی کشور همراه دولت خواهد بود.
جمهوری اسلامی ایران با گذشتن از بحرانهای عدیده وارد مرحله جدیدی شده است و با نهضت نرمافزاری و تولید علم که استراتژی مقام معظم رهبری و مقدمه چشمانداز بیست ساله است برای تحقق تمدن ایران اسلامی موفق شده است در فناوری هستهای مراحلی را طی نماید و به پشتیبانی اراده فولادین ملی و خواسته مشروع و بحق ملت عزیز و حقطلب ایران، این راه را هرچند پرسنگلاخ و پردردسر ادامه خواهند داد.
امروزه تکنولوژی از هر نوع آن که تکنولوژی هستهای هم یکی از آنهاست بعنوان یکی از مهمترین (عوامل) تحقق اندیشهها و ایدهها و آرمانهای یک جامعه در جایگاه بسیار تعیینکننده و حساسی قرار دارد. دولتها و ملتها برای توسعه، پیشرفت، دستیابی به اهداف خود از قدرت علم و تکنولوژی بهره میگیرند و فناوری هستهای بعنوان یک فناوری برتر در علوم استراتژیک روز در ایجاد تحول عمیق در زندگی بشر میباشد. امروزه جمهوری اسلامی ایران در آستانه یک جهش شتابدار، یک تحول عظیم علمی، نهضت تولید علم قرار دارد. در این برهه بر دولت و همه دستاندرکاران است که در این موقعیت زمانی که امید، خودباوری، هوشمندی همراه با استقامت ایجاد شده است با درایت و تدبیر و به تأسی از رهنمودهای هوشمندانه رهبر معظم، عاقلانه و مدبرانه با تصمیماتی که کمترین هزینه را به کشور تحمیل میکند کار را پیش ببرند و کشور را با موفقیت و با هزینه کم از این گردنه عبور دهند. بدون شک ملت و مجلس، پشتیبان ادامه این راه و برخوردهای منطقی خواهد بود.
سازوکار اجرای اصل (44) قانون اساسی فراهم شده است. دستاندرکاران جمهوری اسلامی، همه و همه باید موضوع را جدی بگیرند و برای شتاببخشیدن به رشد اقتصاد ملی، گسترش مالکیت بمنظور تأمین عدالت اجتماعی، ارتقاء کارآیی و بهرهوری بنگاههای اقتصادی، افزایش سطح عمومی اشتغال، عزم ملی را پشتوانه اجرای آن قرار دهند تا ریشه فقر از بین برود و اقتصاد کشور سامان داده شود.
تنها راه رسیدن به توسعه پایدار همه جانبه و حل مشکلات اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی، داشتن برنامه است. ادامه مسیر پرافتخار، عزت، استقلال، اقتدار در گرو استفاده بهینه از منابع ملی است. بودجههای سنواتی باید مقطعی از مقاطع برنامههای توسعه پنجساله و چشمانداز بیست ساله باشد و وجهه همت خود را به سرمایهگذاریهای زیربنایی و زیرساختها قرار دهد تا ریشه محرومیتها از بین برود بلکه منتهی به تولیدات کلان، اشتغال و در نهایت بالابردن درآمد سرانه و رفاه عمومی باشد.
با کمکهای جاری و پولهای توجیبی و ماهانههای بخور و نمیر، هر روز توقعات مردم بالا میرود و فرهنگ کار و تلاش و ارتزاق از دسترنج خود آسیب میبیند. ما براساس سیاستهای برنامه و چشمانداز بیست ساله باید هرچه پیش میرویم شفافسازی کنیم، یارانهها را کم کنیم، پس نمیشود هر روز خانوادهها را به کمیته امداد، بهزیستی، سود سهام وصل کنیم بلکه زمینه اشتغال و خودکفایی آنها را فراهم بیاوریم و برای احتراز از تصمیمات سلیقهای و بدون پشتوانه علمی، خرد جمعی، نظریه کارشناسان علماء و صاحبنظران و عقلای جامعه، ایجاب میکند که از مدیران مقتدر، توانا، متعهد و دارای برجستگی های شجاعت و شهامت و اقتدار بهره گرفته شود تا (ثبات) مدیریت را تضمین کنیم چرا که عدم ثبات در مدیریتها به برنامههای استراتژیک کشور لطمه میزند.
برای کاستن از هزینههای تصمیمات سلیقهای که تاوان آنرا ملت و کشور میدهد بدون شک نیاز به تأمل و هماندیشی است و دولت و مجلس و همه دستاندرکاران باید در کنار هم باشند تا مجموعه تصمیمگیران کلان کشور در کنار هم و با همگرایی، تصمیمات کلیدی بگیرند و امور کشور را با اولویتبندی و در چارچوب برنامهای که برآیند و تجمیعنظر و آراء همه صاحبنظران و ذیصلاحان جامعه است پیش ببرند. دولت و مجلس، نهایت دقت را در تنظیم بودجه سال 87 بکار گیرند تا بهترین گزینه را که بیشترین بهرهوری و کارآیی و کمترین آسیب و هزینه را دارد انتخاب نمایند.
با وجود افزایش قیمت ماشینآلات کشاورزی، بذر،سم، کود و سایر عوامل تولید محصولات کشاورزی متأسفانه قیمت گندم و سایر اقلام تضمینی در سال 86 نسبت به سال 85 افزایشی نداشته است و این در حالی است که بدون افزایش قیمت عوامل تولید براساس ماده (6) قانون برنامه چهارم توسعه، میبایست محصولات تضمینی کشاورزی به میزان تورم رسمی کشور افزایش داده میشد.
جناب آقای دکتر احمدینژاد، شورای محترم اقتصاد، وزیر محترم جهادکشاورزی، وزیر محترم بازرگانی! در حق کشاورزان اجحاف شده است درخواست جدی دارم تجدیدنظر جدی و جبران مافات شود. افزایش تولید در بخش کشاورزی و توان بخشیدن به رشد اقتصادی کشور، حمایت جدی این بخش را میطلبد.
جناب آقای مهندس اسکندری وزیر محترم جهادکشاورزی! بخش حساس کشاورزی یک مدافع و برنامهریزی جدی میخواهد. باید گرفتاریهای کشاورزان حلاجی شود، با این اوضاع انتظار نداشته باشید که ما بتوانیم خودکفایی گندم را حفظ کنیم. نگران این هستم که نه تنها صادرکننده گندم نباشیم (بلکه) بعد از چند سال برای برآوردن نیاز خود مواجه با مشکل باشیم. قیمتهای تضمینی از معمولیترین روشهای درآمدی حمایت از کشاورزان و ترغیب آن به افزایش تولید است که توزیع درآمد را بهبود میبخشد.
جناب آقای مهندس اسکندری! جمعی از کشاورزان ازطریق جهادکشاورزی شهرستانها معرفی و قسط ماشینآلات کشاورزی را قبل از آزادشدن قیمت ماشینآلات واریز کردهاند و دستاندرکاران جهادکشاورزی درقبال این کشاورزان متعهد به تحویل هستند. بدلیل تعلل و بیتوجهی دستاندرکاران جهادکشاورزی و شخص حضرتعالی بلاتکلیف هستند.
آقای وزیر! قانون عطف به ماسبق نمیشود و شما مکلف هستید خسارت این کشاورزان را جبران و ماشینآلات مورد معامله آنان را تحویل دهید.
جناب آقای مهندس برقعی معاونت محترم رئیسجمهور آیا در جریان هستید که برخی از پروژههای سالجاری در آذربایجان شرقی که استانی سردسیر میباشد شروع نشده است. پیشنهاد میشود بازرسانی از نزدیک، پیشرفت پروژهها را مورد ارزیابی قرار دهند.
جناب آقای دکتر دانشجعفری، وزیر محترم اقتصاد و دارایی! وضع عمومی مصوبات کارگروههای اشتغال خوب نیست. با مصوبات این توقع در مردم ایجاد میشود ولی پشت در بانکها میمانند و همه مسؤولین مسألهدار میشوند. مصوبات بلاتکلیف میمانند. بانکها مصوبات را اجراء نمیکنند، بخشینگری و تکروی و عدم وجود پشتوانه اجرایی مصوبات برای نظام هزینه تحمیل میکند، مطالبات را بالا میبرد.
وزیر محترم راه و ترابری! بخشی از مطالبات صاحبان املاک واقع در مسیر آزادراه زنجان ـ تبریز هنوز پرداخت نشده است، زیرگذرها اصلاح نشدهاند، راههای قطع شده روستاهای واقع در مسیر در تعهد مجری محترم آزادراه زنجان انجام نشده است، ورودی، خروجی تبریز ـ زنجان در تلاقی زولبین اقدامی نشده است، بیاعتنایی و تأخیر در تصمیم بصلاح نمیباشد. به مردم هزینه تحمیل میکند، استدعا دارم چارهاندیشی شود. در اتصال آزادراه زنجان ـ تبریز تسریع گردد.
جناب آقای مهندس فتاح، وزیر نیرو! ضمن تقدیر از فعالیتهای آن وزارت در امور سد سهند وکلقان، به استحضار میرساند که هنوز وضع تصفیهخانه و هوادهی آب شرب هشترود درست نشده و مردم دبه به دست از چشمههای غیربهداشتی پاییندستی شهری و از روستاهای اطراف، آب شرب خود را تهیه میکنند. سرما از راه میرسد و فصل کار در استان ما به پایان میرسد.
از وزیر محترم آموزش و پرورش درخواست دارم مطالبات معوق فرهنگیان را قبل از سپری شدن سال پرداخت نماید.
از وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری، ریاست محترم دانشگاه تبریز، جهت صدور مجوز دانشگاه و از خیرین هشترود جهت اهداء زمین دانشگاه و همکاری مسؤولین محترم منطقه تشکر میکنم.
از ریاست محترم دانشگاه آزاد (جهت احداث سایت 12 هزار نفری و همکاران و خیرین و برادران مختاری و همه مسؤولین سپاسگزارم.
از مدیر محترم پتروشیمی و تلاشهای مؤثر استاندار محترم در زمینه پتروشیمی هشترود قدردانی میکنم و از همه دستاندرکاران مؤثر در افزایش صادرات غیرنفتی سپاسگزارم. با تشکر.