به گزارش خبرگزاری خانه ملت، محمد صالح جوکار در نشست هماندیشی با فعالان گردشگری استان یزد که با حضور وزیر میراث فرهنگی برگزار شد، به تاثیر مشکلات تورم، کاهش ارزش پول ملی و کرونا در تعطیلی و رکود گردشگری اشاره کرد و گفت: ۲۲ هزار شغل در این زمینه را به واسطه رکود گردشگری از دست دادیم که این مسئله به تنهایی یک فاجعه است.
نماینده مردم یزد، اشکذر،بخش ندوشن و دهستان سورک در مجلس شورای اسلامی با اشاره به غیرقابل تحمل بودن آسیبهای وارده به بخش گردشگری و نبود مصوبات اجرایی در این خصوص ادامه داد: برای رفع این مشکلات، خود دولت هم زیر بار نرفت.
جوکار با تاکید بر این که لازم است در خصوص نجات گردشگری فکری اساسی شود، اظهار کرد: جوامعی مانند جامعه هتلداران در حال حاضر کشش کافی ندارند و افراد مجرب نیز گردشگری را رها کردهاند و در صورت تداوم این وضعیت این صنعت در آیندهای کوتاه، خالی از آدمهای مدیر و مجرب میشود.
دبیر فراکسیون گردشگری مجلس شورای اسلامی به ظرفیت بالای گردشگری یزد اشاره کرد و افزود : در شرایط فعلی بحث تحریمها وجود دارد و لازم است که سند تحولی در این زمینه تدوین شود.
وی با بیان این که در برنامه ششم توسعه، راهبردها تدوین شده و این زیرساختها باید فراهم شود، عنوان کرد: یزد دارای فرودگاه بینالمللی است ولی پایه فعایت آن، گردشگری نیست و حتی یک پرواز بین المللی ندارد.
این مسئول با طرح این سوال که آیا این شهر جهانی استانداردهای لازم را دارد؟ تصریح کرد: در زمینه معرفی یزد اقدامی نشده و علاوه بر آن در حوزه دیپلماسی گردشگری جایگاه مشخصی نداریم و حتی سفارتخانههای ما تغییری مطلوبی در این رابطه نداشتهاند.
وی با تاکید بر این که تحول اساسی در ساختار سفارتخانهها الزامی است، گفت: ما رایزن گردشگری نداریم و تا زمانی که در ساختار سیاسی و ایجاد زیرساختهای استانها چنین مسائلی مطرح است نمیتوانیم منتظر معجزه باشیم.
وی با اشاره به یزد به عنوان اولین استان تدوین کننده سند توسعه گردشگری، بیان کرد: یزد میتواند در این زمینه، استان پایلوت در کشور شود.
جوکار ادامه داد: گردشگری قوانین استثنا لازم دارد به طوری که بتواند محورها و ویژگیهای اساسی هر استان را به طور مجزا در برگیرد.
وی به لزوم در نظر گرفتن توسعه روستاها و احیای روستاهای هدف نیز اشاره کرد و ادامه داد: دولت باید برنامه خود را در این مورد ارائه کند و از ظرفیت فراکسیون گردشگری استفاده کند.
این نماینده مجلس به بافت تاریخی یزد و لزوم توجه ویژه به آن نیز اشاره کرد و با تاکید بر استفاده این بخش از ظرفیتهای مردمی،تصریح کرد: اگر در خصوص تسهیلات و معوقات مربوط به احیا و بهسازی بافت تاریخی همکاری بیشتری شود، میتوان انگیزه بیشتری نسبت به بازنگری در این حوزه داشت.
وی با بیان این که اقتصاد گردشگری باید محور توسعه آینده یزد شود، تاکید کرد: توسعه آلایندهها و ایجاد شغل و صنایع به نفع بشریت نیست و جامعه را به سمت سخت افزاری شدن سوق داده است.
وی به لزوم مدیریت دولت و هدایت و نظارت در این باره اشاره کرد و افزود باید دولت در این مسئله ورود و مدیریت کند.
دبیر فراکسیون گردشگری مجلس با تاکید بر اینکه دولت از ظرفیت فراکسیون گردشگری برای رفع مشکلات این صنعت استفاده کند، ادامه داد: تداوم وضعیت موجود گردشگری کشور را با چالشهای اساسی روبرو میکند.
جوکار همچنین خواستار افزایش و ارتقای جایگاه اداره کل میراث فرهنگی یزد متناسب با شهر جهانی شد./
پایان پیام