به گزارش خبرنگار خانه ملت، محمدحسن ابوترابی فرد در دومین نشست مجمع عمومی مجالس آسیایی اظهار داشت: بدون تردید هزاره سوم متعلق به قاره بزرگ و کهن و تاریخ ساز آسیا است و نقش بی بدیل و محوری مجمع مجالس آسیایی به عنوان مهمترین نماد قاره ای برای فراهم آوردن زمینه حرکت بالنده و افتخار آفرین پارلمان های آسیا در راستای توسعه و رشد دول و ملل آسیایی برکسی پوشیده نیست.
رئیس شورای اجرایی مجالس آسیایی گفت: در دنیایی که تهدیدهای آمریکا نسبت به کشورهایی که خود را با راهکارهای سیاسی بین المللی مورد نظر آمریکا منطبق نکرده اند ادامه دارد، نظم جهانی بی معنا و مورد تهدید جدی قرار گرفته است و نقش مجمع مجالس آسیایی و پارلمان های آسیا بسیار تعیین کننده و کلیدی است.
وی خاطرنشان کرد: باید هوشمندانه در برابر تهدیدهای جدی یکجانبه گرایی، همبستگی و مشارکت کشورهای آسیایی را برانگیریم. در این فرصت تاریخی شکل گیری مجمع مجالس آسیایی برای بازسازی هویت ملی، توسعه آسیا و ایفای نقش مناسب در تحولات بین المللی یک موقعیت استثنایی و تعیین کننده است.
ابوترابی یادآور شد: قاره آسیا می تواند با تنوع فرهنگی و گفتگوی شایسته و همزیستی مسالمت آمیز در اوج صلح و دوستی، برای دنیای امروز پیام آور امنیت، سعادت و ارتقا باشد.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: کشورهای آسیایی که از نظر مواد و منابع اولیه استراتژیک مانند انرژی دارای جایگاه تعیین کننده ای در نظم اقتصادی و سیاسی جهان می باشند باید با همگرایی، در تعداد بازیگران و قواعد بازی جهان تغییرات عمده ای ایجاد نمایند.
وی تاکید کرد: کشورهای آسیایی می توانند در سایه همگرایی و تلاش مشترک اقتصادی توانایی خود را برای تاثیرگذاری در نظام بین المللی در میان مدت و در بلند مدت به نحو مطلوبی افزایش دهند.
ابوترابی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: جهانی سازی پیامد تحولات بهم پیوسته ای است که در جریان آن برخی از کشورها یا مناطق در درون شبکه های جهان قدرت ادغام شده و دیگران به حاشیه رانده می شوند. در این میان مجمع مجالس آسیایی با تقویت ظرفیت های اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی ملل آسیا می تواند نقش آسیا را در روند جهانی سازی ارتقا بخشد.
وی افزود: آسیا خاستگاه قدیمی ترین تمدن های بشری است. فرهنگ و تمدن این قاره سهم چشمگیری در فتح قله های بلند و میراث علمی و فکری جهان داشته است و باید این جایگاه تاریخی و میراث کهن این قاره را در سایه همگرایی و مشارکت جدی در عرصه های مختلف احیا نماییم.
رئیس شورای اجرایی مجالس آسیایی گفت: همانطور که ریاست محترم جمهور در بیانات ارزشمند خویش اشاره کردند اهمیت علم، گرامیداشت تحقیق تسلط بر فناوری و حرکت بسوی مرزهای دانش نقش موثر و کلیدی در تحولات دیروز، امروز و آینده جهان ایفا نموده و خواهد نمود و باید ملت آسیا با تکیه بر نیروهای انسانی عالم و آگاه و توانای خویش در این حرکت علمی نقش بالنده و تعیین کننده ای را ایفا نمایند.
ابوترابی خاطرنشان کرد: ایران برای دستیابی به این گوهر گرانبهاست که امروز در زمینه استفاده از دانش فناوری صلح آمیز هسته ای با عزم و اراده استوار حرکت می کند و امیدوارم دانش جمهوری اسلامی ایران در این حوزه بخصوص برای آینده آسیا امیدبخش و راهگشا باشد.