به گزارش خبرنگار خانه ملت، "محمود احمدینژاد" در حاشیه ارائه لایحه بودجه سال آینده در جمع خبرنگاران پارلمانی اهداف این لایحه را تشریح و به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.
احمدینژاد در ابتدای سخنانش برنامه پنجم توسعه همه جانبه کشور را دومین برنامه در قالب سند چشمانداز کشور دانست و گفت: امروز اولین بودجه از این برنامه چشمانداز به مجلس شورای اسلامی تقدیم شد.
وی افزود: ما اولین جهش بلند را در لایحه بودجه سال 89 طراحی کردهایم که انشاءالله با همکاری خوب مجلس این جهش به طور کامل اتفاق خواهد افتاد.
رییس جمهور اظهار داشت: در نگاه کلی به لایحه بودجه سال آینده، بخش هزینههای جاری و مصرفی کشور کاهش پیدا کرده و بخش عمرانی و سرمایهگذاری افزایش یافته است.
وی بابیان اینکه در لایحه بودجه سال آینده به توسعه سرمایهگذاری توجه ویژهای شده است گفت: در این لایحه به طور خاص به مسکن ثابت و دسترسی آسان قشرهای مختلف مردم به مسکن توجه ویژهای شده است.
احمدینژاد کشاورزی را رکن اصلی اقتصاد وآبادانی کشور دانست و افزود: در قانون بودجه سال 89 به مناطق روستایی به صورت ویژه توجه شده است.
وی با اشاره به بخشهای پژوهشی و علمی کشور تصریح کرد: در قانون بودجه به طور ویژه به بخش نوآوری، اختراع و فناوریهای جدید و کارهای پژوهشی و علمی مورد نیاز کشور توجه شده و همچنین بودجه این بخشها افزایش قابل توجهی یافته است.
رییس جمهور گفت: در بودجه سال آینده یک توجه بیسابقه به بخش فرهنگ شده است. کل بودجه فرهنگ در سال 88 حدود سه هزار میلیارد تومان است که به این مبلغ در سال آینده 1500 میلیارد تومان هم اضافه شده است. و این موضوع این معنا را میدهد که یک جهش جدی در بخش فرنگ اتفاق افتاده است. از این 1500 میلیارد تومان 900 میلیارد به کارهای نرم افزاری یعنی تولید کارفرهنگی (اعم از نوشتن، ترویج اندیشه و فکر و ارزشهای اخلاقی و تحکیم بنیان خانواده، ارتقاء نقش زنان در جامعه، تولید هنری، تولید شعر و ادب و موسیقی و فیلم و کارهای قرآنی، علمی، اسلامی اختصاص یافته است.
وی ادامه داد: 600 میلیارد تومان هم به بودجه اضافه شده برای ایجاد زیرساختهای کار فرهنگی، ساختن سالنها، سالنهای نمایشی، مراکز علمی و فرهنگی و هنری، مساجد، مصلاها، حوزههای علمیه، خانههای علم و مجموعه اماکنی که کارکرد آنها فرهنگی است.
وی افزود: در این بودجه پیشبینی شده که به گروههای مردمی که کار فرهنگی میکنند، منابع اختصاصیابد.
احمدینژاد با بیان اینکه در این لایحه به عدالت توجه ویژه شده است اظهار داشت: تمام اقداماتی که دولت انجام میدهد در بودجه متناسب با عدالت است یعنی امکانات، بودجه و فرصتها به صورت عادلانه در سطح کشور توزیع شود که انشاء الله در افق چشمانداز به یک کشوری برسیم که همه جای آن آباد و برخوردار است و همه میتوانند از فرصتهای در پیش رو استفاده کنند و کسی محروم نباشد و فرصتی از کسی دریغ نشود و کسی تصور نکند که استعدادی دارد و نمیتواند آن را شکوفا کند. وی تاکی کرد: ما در حال حرکت به این سمت هستیم.
احمدینژاد با اشاره به هدفمندکردن یارانهها گفت: البته امسال کار شروع شده اما یکی از گامهای اصلی هدفمندکردن یارانهها که در سال آینده برداشته خواهد شد حمایت از تولید داخل، ترویج فرهنگ استفاده از تولیدات داخل است که در برنامه دولت پیشبینی شده است .
وی افزود: توسعه امکانات رفاهی دانش آموزان و دانشجویان که جوانان و نوجوانان ما هستند در بودجه پیشبینی شده که بخش رفاهی دانشجویان و دانش آموزان 25/2 برابر شده است و بخش دانشجویان بیش از 5/1 برابر افزایش پیدا کرده است.
وی افزود: تامین اجتماعی همگانی در این لایحه دیده شده است که بیمه روستایی از آن جمله است که در حال حاضر با موفقیت در انجام روبرو است و همچنین پزشک خانواده که یک تجربه گرانقدری بود که در دولت نهم اجرا شد.
رییس جمهور با بیان اینکه طرح پزشک خانواده با کاستیهایی همراه است خاطرنشان ساخت: اما شرایط بهداشتی و درمانی را در روستاهای ما ارتقاء داد وضعیت را بسیار به سمت مطلوب نزدیک کرد انشاء الله از سال 89 شروع میکنیم که پزشک خانواده در شهرها هم گسترش یابد.
وی تصریح کرد: (بر اساس این طرح) هر کس در ایران زندگی میکند و یا به دنیا میآید از همان ابتدا یک پزشکی دارد که تمام تحولات سلامتی او را رصد و مدیریت میکند.
احمدینژاد در ادامه با اشاره به صندوق آتیه بیان داشت: بودجهای را تعیین کردهایم که هر کس در ایران به دنیا میآید در ابتدای تولد وی، دولت حداقل یک میلیون تومان هدیه میدهد و یک حسابی برای او باز میکند و در آن حساب سرمایهگذاری آن را مسدود میکند و با خانواده نوزاد قرار میگذارد که آنها هم سالانه وجهی را به این حساب برای سرمایهگذاری اولیه در آینده واریز نمایند.
رییس جمهور پس از تشریح ویژگیهای لایحه بودجه سال آینده، در ادامه به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.
محمود احمدینژاد در پاسخ به سوال خبرنگاری گفت: هیچ صحبت ضد و نقیضی از طرف مسئولین بیان نشده است صحبتها ممکن است متفاوت باشد. یک مسئول ممکن است زاویهای از هدفمندکردن یارانهها مطرح کند و مدیر دیگر زاویه و یا بخش دیگری را.
وی تاکید کرد: کار شفاف و روشن است و انشاءالله انجام خواهد شد و اعلام هم کردهایم که هدف اصلی دولت این است که همه مردم تحت پوشش قرار گیرند منتها طبیعی است که گام به گام به آن سمت برویم. تلاش دولت این است که فاصله این گامها به حداقل زمان ممکن برسد.
احمدینژاد در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر بررسی لایحه بودجه سال آینده در مجلس براساس برنامه چهارم گفت: من چنین چیزی را از مجلس نشنیدهام.
وی ادامه داد: ما این لایحه را براساس برنامه پنجم تنظیم کردهایم و سیاستهای برنامه پنجم ابلاغ شده است و گمان میکنیم که مجلس هم بر اساس برنامه پنجم توسعه به بودجه رسیدگی خواهد کرد.
احمدی نژاد در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این که وی در پاسخ به خواسته خبرنگاری مبنی بر تشریح هدفمند کردن یارانهها و اطلاعات آماری برای تخصیص منابع گفت: در آینده نزدیک گفتگوی زنده تلویزیونی خواهم داشت و جزئیات آن را توضیح خواهم داد و طبیعی است که براساس اطلاعات دریافتی از مردم خوشهبندی میکنیم؛ اینکه ممکن است کسانی که لب مرز هستند ایراد داشته باشند و متقاضی تغییر وضعیت خوشه خود شوند، طبیعی است.
وی با بیان اینکه جمعآوری اطلاعات از سوی مردم بوده است، ادامه داد: براساس مدلی که مرکز آمار طراحی کرده است اطلاعات دریافتی را طبقهبندی و رتبه بندی کرده است و خوشهها بیرون آمده است .
رییس جمهور اظهار داشت: باز هم مدلهای مشابه سازی بین 5 تا 10 درصد تغییر خواهند داشت و هم اطلاعاتی که مردم میدهند تغییر میکند.
وی با تاکید بر اینکه این مسئله (محاسبات آماری اطلاعات خانوارها) کار انسانی است، خاطرنشان ساخت: خطاهای بین 5 تا 10 درصد در این آمارها طبیعی است و زمانی برای جبران این خطاها در نظر گرفته شده است و هر کسی کمتر فکر میکند اطلاعات که داده باید تغییر یابد و یا درست درج نشده، اصلاح خواهد شد.
احمدینژاد گفت: ما همراه با خودم مردم جلو خواهیم رفت و باتوجه به اطلاعاتی که خود مردم میدهند آمارها تنظیم خواهد شد.
رییس جمهور گفت: اطلاعات با پایگاههای اطلاعاتی کشور از جمله پایگاه ثبت احوال، پایگاه بانکها و مالیاتی کنترل خواهد شد و مراکز آمار این اطلاعات را کنترل خواهد کرد و در مدل اداره آمار رتبهبندی خواهد شد و این طبیعی است که برخیها نسبت به رتبهبندی خود اعتراض داشته باشند و این اعتراضها غیرقابل پیشبینی نیست.
احمدینژاد در ادامه افزود: این اعتراضها بسیار کمتر از چیزی است که دوستان ما انتظار داشتند و انتظار این بود که بیش از 20 درصد متقاضی تغییر خوشه در هر مرزی شوند و بعد از تکمیل شدن اطلاعات کار شروع خواهد شد.
رییس جمهور در پاسخ به سوالی در مورد تولید سوخت هستهای بیان داشت: به یاری خداوند در دهه فجر خبر خوش در زمینه تولید سوخت 20 درصد خواهید شنید و این قدر این خبر شیرین خواهد بود که همه را خوشحال خواهد کرد.
وی گفت: اخباری از پیشرفتهای علمی کشور در دهه فجر در اختیار مردم قرار خواهیم داد که موجب شادی ملت ایران و موجب شادی مردم آزاده جهان خواهد بود.
احمدینژاد در پاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص بررسی همزمان لایحه بودجه و برنامه پنجم توسعه نیز گفت: به نظر ما بررسی همزمان این دو کارشدنی است و در واقع کار برنامه و بودجه را دولت انجام میدهد و کارشناسان دولت کارشناسان کل کشور هستند.
وی تصریح کرد: در نظام ما دولت و مجلس روبروی هم نیستند و مکمل یکدیگر هستند و دستگاههای اجرایی مربوط به کشور است و مخصوص احمدینژاد نیست و مختص کشور است.
احمدینژاد اظهار داشت: زمانی که بدنه کارشناسی کشور کار میکند حاصل کار آنها متعلق به تمام کشور است و انتظار ما نیز این نیست که مجلس مانند دولت چند صد هزار بدنه کارشناسی درست کند. بدنه کارشناسی که این کار را انجام داده مربوط به مجلس و قوه قضائیه است و این کار را دولت در برنامه و لایحه بودجه انجام داده است و سعی کردیم که برنامه پنجم و لایحه بودجه مختصر شود و قانون برنامه و لایحه بودجه اصلاً پیچیدگی ندارد و بسیار روشن است .
وی افزود: نیازی نیست که وقت مجلس محترم صرف دوباره کاری برای نوشتن مجدد برنامه و لایحه بودجه شود و مجلس باید نگاه کند که هر کجا که در برنامه و یا لایحه بودجه نقص وجود دارد آن را کامل کنند و این اشتباه را اصلاح کنند.
رییس جمهور افزود: دولت سعی کرده است که اشتباهات و نقایص به حداقل ممکن کاهش یابد بنابراین از نظر ما وقت زیادی برای رسیدگی نخواهد بود و میشود هر دو یعنی لایحه و برنامه پنجم در طی امسال بررسی شود و باتوجه به آنکه مجلس وقت گرانبهایی است ضرورتی برای کاری که انجام شده است وجود ندارد ونیازی به دوباره کاری نیست.
وی در پایان گفت: انتظار من این است که نمایندگان به سرعت هر دو لایحه را برنامه پنجم و لایحه بودجه را به سرعت بررسی کنند و ما از اول سال آینده لایحه بودجه و برنامه پنجم را در اختیار داشته باشیم.