به گزارش خبرنگار خانه ملت، نمایندگان در جلسه علنی روز چهارشنبه با 115 رای موافق، 43 رای مخالف و 24 رای ممتنع کلیات طرح تقویت مرزبانی جمهوری اسلامی ایران را به تصویب رساندند.
این گزارش میافزاید: "نادر قاضی پور" نماینده ارومیه در مخالفت با این طرح اظهار داشت: در این طرح اختیارات انسداد و مرزها و مرزبانی صرفا به نیروی انتظامی داده شده است در حالی که به نظر میرسد وزارت کشور یکی از ارگانهای موثر در مرزبانی کشور است.
وی افزود: تصویب این طرح در راستای منافع جمهوری اسلامی ایران نیست.
حیدرپور در موافقت با این طرح گفت: ما دقتهای لازم را در این طرح بکار گرفتیم تا مشکل اصل 75 قاون اساسی پیدا نکند.
وی افزود: این طرح براساس نیاز جمهوری اسلامی مطرح شده و ما اطلاعات دقیق را از ستاد کل نیروهای انتظامی و شورای عالی امنیت ملی گرفتهایم لذا از این لحاظ مشکلی وجود ندارد.
در ادامه "بهمن محمدیاری" نماینده تالش در مخالفت با این طرح اظهار داشت: متاسفانه در برخی از مواد این طرح موضوعاتی پیش بینی شده که مشکلاتی را برای مردم و برخی دستگاههای دخیل در این امر ایجاد میکند.
وی افزود: انسجام لازم بین مواد این طرح وجود ندارد و بنظر میرسد در اهداف این طرح دیده میشود.
"حسن کامران" نماینده اصفهان در موافقت با این طرح گفت: خروجی این طرح جلوگیری از ناهماهنگی بین دستگاههای دخیل در امر مرزبانی است. لذا از همکاران میخواهم که به این طرح رای دهند.
این گزارش می افزاید: نماینده دولت در موافقت با این طرح گفت: شورای پیشنهاد شده در این طرح برای نظارت بر مرزها به خلاف آنچه مخالفان گفتند منجر به موازی کاری نخواهد شد.
"حسین سبحانی نیا" نیز در نمایندگی از کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در موافقت با این طرح گفت: بحث بار مالی و نکاتی که مخالفین محترم مطرح کردند را در مرحله تصویب نهایی میتوان باارائه پیشنهادات نمایندگان آنها را رفع کرد.
وی افزود: طرح تقویت مرزبانی یکی از طرحهای مهم کمیسیون است که اعضا برای بررسی کار کارشناسی آن وقت زیادی را با حضور نماینده دستگاههای ذی ربط بر روی آن گذاشتند.
این گزارش میافزاید: در صورت تصویب نهایی این طرح به منظور تدوین و تنظیم سیاستهای راهبردی توسعه متوازن در حوزههای امنیتی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی کشور در امور مرزی و ایجاد روشهای اجرایی مشترک و هماهنگی کلان بین دستگاههای اجرایی مرتبط با مرز و نظارت بر حسن اجرای امور مرزی و تقویت و کنترل موثر مرزها، شورای مرز با ترکیب افراد زیر تشکیل میگردد:
- رئیس ستاد کل نیروهای مسلح
- معاون اول رئیس قوه قضاییه
- رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور یا یکی از معاونان به انتخاب رئیس سازمان
- وزیر کشور
- وزیر دفاع و پتیبانی نیروهای مسلح
- وزیر اطلاعات
- وزیر امور خارجه یا یکی از معاونان به انتخاب وزیر
- وزیر راه و ترابی یا یکی از معاونان به انتخاب وزیر
- وزیر نیرو
- فرمانده ناجا
- معاون اطلاعات و عملیات ستاد کل نیروهای مسلح
- یکی از معاونان وزارت امور اقتصادی و دارایی که مسئولیت گمرک را برعهده دارد
- فرمانده مرزبانی (دبیر شورا)
- یک نفر از اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با انتخاب کمیسیون به عنوان ناظر.