موسی قربانی مسئول تنقیح قوانین مجلس در گفتگو با خبرنگار خانه ملت گفت: مجلس شورای اسلامی قبل از اصلاح آیین نامه دارای یک سازمان اداری بود که این سازمان در واقع پشتیبانی خدماتی مجلس را برعهده داشت و در حالی که وظیفه اصلی مجلس، قانونگذاری و نظارت است، تنها یک اداره کوچکی با نام اداره قوانین در این تشکیلات فعالیت میکرد.
وی افزود: ما در دوره هفتم مجلس تصمیم گرفتیم به مناسبت صدمین سال قانونگذاری در کشور به بررسی چالشهای قانونگذاری در ایران بپردازیم و به همین منظور همایش «یکصدمین سال قانونگذاری (نیازها و چالشها)» برگزار شد.
نماینده مردم قائنات یادآور شد: در جریان این همایش، بحثهایی مطرح کردیم و هیات رئیسه مجلس از ما خواست که تشکیلات اداری مجلس را کلا بررسی کنیم.
قربانی افزود: این کار از مجلس هفتم آغاز شد ولی با موانعی مواجه گردید اما دوباره در مجلس هشتم مجدد این کار را با اصلاح آیین نامه پی گرفتیم که در نهایت منجر به ایجاد سه معاونت قوانین و نظارت و اجرایی مجلس شد.
قائم مقام معاونت قوانین در امور تنقیح خاطرنشان کرد: معاونت قوانین براساس تشکیلات جدید اداری سه اداره کل تدوین قوانین، اداره کل کمیسیونها، صحن و مشاورین و اداره کل اسناد و تنقیح قوانین است که این مجموعه، طرحها و لوایح را از زمان تهیه تا تصویب و ابلاغ رصد میکند.
قربانی اظهار داشت: علیرغم اینکه هنوز امکانات خاصی در اختیار ما قرار نگرفته است، ما اقدامات عملی خودمان را آغاز کردهایم و در اولین گام طرح تدوین و تنقیح قوانین و مقررات را که در کمیسیون اجتماعی بود پیگیری کردیم که پس از تصویب به صورت اولویت دار در صحن مورد بررسی قرار گیرد.
نماینده قائنات با بیان اینکه به احتمال زیاد این طرح در دستور جلسه علنی فردا قرار خواهد گرفت گفت: همچنین ما طی جلساتی با حضور کارشناسان به بررسی راهکارهای تنقیح قوانین پرداختیم که نتیجه این جلسات گروه بندی موضوعی قوانین بود.
مسئول تنقیح قوانین مجلس تصریح کرد: براساس این مصوبات همه قوانین کشور در 39 گروه جای میگیرند.
وی افزود: این گروهها عبارتند از مجموعه قوانین آیین دادرسی، مجموعه قوانین آموزشی پژوهشی، مجموعه قوانین اراضی، مجموعه قوانین ارتباطات و فناوری اطلاعات، مجموعه قوانین اساسی (اجرایی، قضایی، تقنینی)، مجموعه قوانین استخدامی، مجموعه قوانین امنیتی، انتظامی و نظامی، مجموعه قوانین اموال و معاملات دولتی، مجموعه قوانین اوقاف، مجموعه قوانین ایثارگران.
وی در ادامه از گروه های زیر نام برد: مجموعه قوانین بازرگانی، تجاری و صنفی، مجموعه قوانین بهداشت و درمان، مجموعه قوانین بیمه، مجموعه قوانین پولی و بانکی، مجموعه قوانین تربیت بدنی و جوانان، مجموعه قوانی تعاون، مجموعه قوانی تقسیمات کشوری، مجموعه قوانین ثبت احوال، اسناد و املاک، مجموعه قوانین جزایی، مجموعه قوانین حقوق بشر و بشردوستانه، مجموعه قوانین خانواده.
قربانی به گروه های دیگر نیز اشاره کرد و افزود: مجموعه قوانین راه و ترابری، مجموعه قوانین روابط و معاهدات بین المللی، مجموعه قوانین روستایی و عشایری، مجموعه قوانین شهری، مجموعه قوانین صنایع و معدن، مجموعه قوانین فرهنگی، مجموعه قوانین کار و تامین اجتماعی، مجموعه قوانین کشاورزی و دامپروری، مجموعه قوانین گمرکی، مجموعه قوانین مالکیت معنوی و صنعتی، مجموعه قوانین مالی، محاسباتی و برنامهریزی، مجموعه قوانین مالیاتی، مجموعه قوانین مدنی، مجموعه قوانین مسکن و شهرسازی، مجموعه قوانین مطبوعات، مجموعه قوانین منابع طبیعی و محیط زیست، مجموعه قوانین میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و مجموعه قوانین نیرو دیگر گروههای طبقه بندی شده اند.