نورالله حیدری، در گفتگو با ایسنا، درباره چگونگی افزایش جایگاه و شأن معلمان گفت: واقعا دغدغه بسیاری از مسوولان و مردم حفظ شأن و جایگاه معلمان است، من به عنوان یک فرهنگی کوچک و خدمتگزار در مجلس که با مسایل آموزش و پرورش بیشتر برخورد داشته و تجربه نسبتا طولانی نیز در آموزش و پرورش دارم، معتقدم که بحث پایین بودن منزلت معلمان ناشی از دو عامل عمده یعنی مقوله فرهنگی و معیشتی است.
نماینده مردم اردل و فارسان در خانه ملت ادامه داد: البته نباید تلقی شود که اگر وضع زندگی معیشتی و مادی معلمان مطلوب شود، برای معلمان رضایتمندی ایجاد میشود، چرا که این امر به تنهایی کفایت نمیکند، اگرچه سطح درآمد معلمین در تراز مورد نیاز قرار ندارد اما این بدان معنا نیست که قاطبه آنها دچار فقر جدی هستند، بنابراین به موازاتی که برای افزایش وضع معیشت و درآمد معلمان تلاش میکنیم باید یک کار ریشهای انجام دهیم تا فضای جامعه به منزلت و جایگاه واقعی معلم برسد.
حیدری همچنین خاطرنشان کرد: تحقق این امر نخست به خود معلمان و دیگر به جامعه بازمیگردد، بیشتر از هر کسی معلمان هستند که باعث افزایش منزلت خود در جامعه میشوند و به واسطه آن رضایتمندی پیدا میکنند و این تنها در صورتی محقق میشود که خودشان را همچون شهید مطهری به دو مطلب مسلح کنند، نخست اینکه در رشته مورد تدریس به مقام استادی و صاحبنظری برسند. ما امروز معلمانی داریم که مسوولان آموزش و پرورش برای دعوت آنها به تدریس در نوبت میایستند چون یک معلم عالم هستند.
عضو کمیسیون آموزش افزود: معلمان باید در بحث معنویت و اخلاق به آداب و اخلاق اسلامی بیش از دیگران کار کنند، چون منصب آنها یک منصب شریف و ارزشمندی است که حقیقتا اگر آن را در ترازوی پول، حقوق و دستمزد قرار دهند حتما این کار را باختهاند.
این نماینده مجلس در ادامه با اشاره به حرکت موثر رسانهها به ویژه رسانه ملی در خصوص معرفی معلمان فرهیختهای که در تدریس نوآوری میکنند، افزود: اینگونه اقدامات خیلی میتواند موثر باشد، متاسفانه هماکنون معلمان باسواد، خلاق، نوآور و معلمانی که واقعا برای دانش آموزان دل میسوزانند با معلمانی که فقط صوری و ظاهری کار میکنند در احکام حقوقی یکسان هستند که قطعا این امر انگیزه معلمان فعال را کاهش میدهد.
نماینده مردم اردل و فارسان در خانه ملت ادامه داد: موضوع دیگری که واقعا در افزایش شان و جایگاه معلمان موثر است جامعه و خانوادهها هستند، خانوادهها باید به فرزندان خود تفهیم کنند که ملاک برتری یک انسان مد و سطح زندگی نیست، بلکه میزان علم و دانش است، برای تحقق این امر آموزش و پرورش باید با تقویت انجمن اولیا و مربیان، فضا و گفتمان غالب جامعه را به سمت علم و نوآوری پیش ببرد، به گونهای که هر کس دانش و خلاقیت بیشتر دارد بیشتر منزلت یابد.
به گفته وی، وضعیت معیشتی معلمان مقوله دیگریست که در جهت افزایش شأن و منزلت معلمان بسیار با اهمیت است، متاسفانه هماکنون نوعی تبعیض مزمن در ذهن معلمان وجود دارد که برای رفع آن آموزش و پرورش باید یک اطلاعرسانی کامل و مقایسهای داشته باشد.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات اظهار کرد: آموزش و پرورش باید برای معلمان فرصت و تسهیلات مطالعاتی در کنار کار و زندگی فراهم کند، به توسعه تسهیلات مسکن و بیمه فرهنگیان توجه ویژه داشته باشد و همچنین وضعیت پاداش بازنشستگی معلمان را ارتقا دهد چراکه هماکنون پاداش بازنشستگی معلمان با سازمانهای دیگر اختتلاف فاحشی دارد، اگر مجموع موارد مذکور تحقق یابد میتوان گفت که آموزش و پرورش تا حدودی در رابطه با وضعیت معیشتی معلمان قدمهای برجسته و موثرتری برداشته است.
حیدری در خاتمه خاطرنشان کرد: البته در حیطه مادی و معیشتی خیلی میتوان کار کرد اما در مجموع باید دو بال مادی و معنوی را برای معلمان به موازات پیش ببریم چراکه تحقق این امور موجبات رضایتمندی واقعی معلمان را فراهم میکند.