رضا رحیمینسب نماینده خرمآباد و عضو کمیسیون اجتماعی مجلس رشد، توسعه و توجه به اشتغال را از عواملی میداند که در سایه مدیریت کلان قابل حل میباشد. وی عقیده دارد که مدیریتی توانمند است که بتواند زمینههای رشد یا از بین رفتن بیکاری را حل نماید.
وی در همین موضوعات با هفته نامه بامداد لرستان گفت و گو کرده است که متن آن را میخوانید:
مهمترین علت و مشکلی که مانع عدم موفقیت در امر اشتغال کشور شده چیست؟
بیتردید مدیران بنگاهها و مؤسسات اقتصادی و مسئولان اجرایی عمدهترین عامل در موفقیت یا عدم موفقیت در رشد و توسعه و اشتغالزایی هستند، لذا چنانچه بتوانیم در بهبود و توسعه مدیریتهای ریسکپذیر، خلاق، کارآفرین و متعهد که از مهمترین ارکان توسعه و از محورهای استراتژیک توسعه شتابان در تمامی کشورهای صنعتی میباشند، نیروهایی را داشته و یا تربیت کنیم، خواهیم توانست به اولین خاکریزهای توسعه دست یابیم.
آیا مشکل در مدیریت و آموزش مدیران است؟
دقیقاً همینطور است. با انتخاب صحیح و درست، بهبود و پرورش مناسب مدیران کارآفرین در هر سازمان یا جامعهای میتوان با ایجاد راهکارهای نو، بر معضلات کلان اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی پیروز شویم و کشور را از بحران، رکود، بیکاری، فقر، ناهنجاریهای اجتماعی و رکود اقتصادی نجات دهیم، به عبارتی واضحتر مدیران متعهد، متخصص و کارآفرین قهرمانان واقعی و عوامل کلیدی در توسعه امور محسوب میشوند و در واقع آنان هستند که میتوانند کشور را بسازند. به نظر میرسد ما اول باید برای رفع بحران اشتغال اقدام به جذب و اشتغال مدیران نماییم و بعد به فکر برونرفت از شرایط موجود باشیم.
نقش دولت و مجلس در این خصوص چیست؟
کشور ما سرشار از قابلیتها و ظرفیتهاست به عنوان مثال ما در لرستان از هر امکان خدادادی بهرهمند هستیم، آب سرشار، زمینهای حاصلخیز، معادن غنی، نیروی جوان تحصیلکرده، دسترسی و نزدیکی به مرکز و پایتخت، مردمان متعهد و دلسوز نظام و رهبری داریم اما به نظر میرسد با توجه به اینکه همهچیز داریم، ولی مدیریت توانمند، کارآمد و لایق که شامل مدیران اجرایی، نماینگان مجلس و حتی قضات دادگاهها میشوند، کم داریم.
اگر مدیریتها بهروز شود میتواند الگوی مناسبی در اختیار ما قرار دهد که با تهدیدات مقابله کنیم و به عبارتی تهدیدات را به فرصت تبدیل کرده و از اتلاف وقت و هزینههای دیگر جلوگیری کنیم.
لرستان یکی از استانهایی است که به گفته نمایندگانش رتبه اول بیکاری کشور را داراست، برای اشتغال بیکاران این استان چه کردهاید؟
با توضیحات ارائه شده دلایل این معضل گفته شد، ما ابتدا نیازمند مدیران اجرایی کارآفرین و قدرتمند هستیم اما متأسفانه این روند امروز در لرستان حاکم نیست.
مدیریت ارشد استان به همراه برخی از نمایندگان کار را برای خیلیها تنگ کردهاند و امروز کسانی که بیشترین سعی را در بیشترین انتصابات نامربوط داشتهاند باید پاسخگوی عقبافتادگیهای لرستان باشند.
ما در استان همهچیز برای یک خیزش بزرگ داریم و با عنایت ویژه شخص رئیسجمهور و هیأتدولت به لرستان، با تخصیص اعتبارات و تشکیل کارگروه توسعه استان صورت گرفته است. جزم و حمیت خاص مردم به عبارتی مطالبه عمومی مردم برای برونرفت از شرایط نامطلوب وجود دارد و وجود نخبگان متعهد و جوانان پرشور انقلابی، قابلیتها و ظرفیتهای سرشاری را به استان بخشیده است، بنابراین اگر مدیران ارشد استان یعنی استاندار، معاونین، نمایندگان مجلس و مدیران دستگاههای اجرایی یکدل و یکرنگ، دلنگرانی در خصوص توسعه و آبادانی لرستان داشته باشند شرایط همچنانکه ذکر شد برای یک جهش و خیزش بزرگ هموار است.
خبر از تشکیل کارگروه استان دادید، در این زمینه بیشتر توضیح دهید؟
یکی از عنایات ویژه رئیسجمهور، تشکیل کارگروه ویژه توسعه استان لرستان برای برونرفت از عقبماندگیهای انباشته شده است. این کارگروه با حضور 5 وزیر، 3 معاون رئیسجمهور و با ریاست معاون اول ریاستجمهوری تاکنون 3 بار برگزار شده است و در آخرین جلسه آن 50 مصوبه خوب تصویب شده که متأسفانه برای غالب آنها هنوز اقدامی عملی صورت نگرفته است که در همینجا از آقای رحیمی معاون اول رئیسجمهور و وزرای مربوطه میخواهم با توجه به رسانهای شدن مصوبات، دستور دهند تا نسبت به اجرای آنها همت مضاعفی صورت گیرد.
آیا برای رشد و توسعه استان تنها راهحل کارگروه توسعه استان است؟
خیر، البته همت مضاعف مردم و مسئولین بسیار مهم است و این کارگروه ظرفیتی است که امید استان محسوب میشود. اما یک واقعیت انکارناپذیر وجود دارد که ما در لرستان در بیش از سه دهه مورد بیلطفی و کممهری و بیتوجهی دولتها قرار گرفتهایم و امروز در حال گذار از مرحله زیرساختها هستیم و به عبارتی زیرساختها فراهم نشود، نمیتوانیم نسبت به جذب هیچ سرمایهگذاری موفق شویم. در اقدامات امروز لرستان، راههای مواصلاتی چهار خطه شده و راهآهن که توانسته با اخذ ماده 32 تصویب شود و هر چند که در پیچ و خمهای اداری و بروکراسی مانده است.
در بحث شهرسازی خرمآباد، خیزشهای خوبی صورت گرفته است اما تا دولت سرمایهگذاری نکند، ما قادر به برونرفت از شرایط موجود نیستیم.
متأسفانه سیاستهای اصل 44 قانون اساسی برای استانهایی مثل ما مطلوب به نظر نمیرسد چون تا شهرهایی مثل تهران وجود دارد، سرمایهگذار به مناطقی مثل لرستان نمیآید، پس ضرورت دارد دولت در منطقه لرستان حضور چشمگیری پیدا کند.
البته ما به دنبال این هستیم که در برنامه پنجم موادی از قانون را تصویب کنیم که 5 تا 6 استان عقبمانده، مشکلاتشان به حداقل برسد.
در خبرها آمده بود که قرار است پتروشیمی در منطقه لرستان فعال شود، چه توضیحی در این خصوص دارید؟
براساس گزارشات مسئولین مربوطه در سال 90 امیدواریم پروژه فوق، روی خط تولید قرارگیرد که موانع، مشکلات و گشایش ال.سی آن برطرف شده و نسبت به پیشرفت آن امیدوار هستیم.
در خصوص صنایع کوچک چه اقداماتی انجام شده است؟
متأسفانه بانکها مانع بعدی رشد و توسعه در استان هستند و طرحهای زیادی پشت باجههای بانکها مانده است.
وزارت صنایع و معادن هیچ برنامه راهبردی برای رفع مشکل صنایع کوچک که دچار بحران شدهاند ندارد و برخی از تولیدکنندگان برای چند میلیون سرمایه در گردش ماندهاند که این نکات هم نشان میدهد مدیریت ناکارآمد، تنگنظر و خودخواهی وجود دارد که حاضر نیست حتی با حضور در محل کار تولیدکنندگان گرهی از آنها بازکند.
امروز بانکها در استان کار اقتصادی نمیکنند و صندوقدارانی هستند که پول مردم و دولت را میگیرند و در صندوقچه میگذارند و دور آن میچرخند و تنها حافظ صندوق هستند. قطعاً تغییر در دانش و نگرش مدیران اجرایی و نمایندگان مردم و خیز بلند به سوی آبادانی و توسعه همهجانبه استان تنها راهحل برای برونرفت از وضعیت فعلی است.