نماینده مردم فردوس، طبس، سرایان و بشرویه در خانه ملت مشکل اساسی زیست محیطی استان را فقدان شهرکهای دامپروری میداند. محمدکریم عابدی دراین رابطه میگوید: «متأسفانه هنوز نتوانستهایم دامپروری در روستاها و یا شهرستانها را در شهرکهای دامپروری جمع کنیم. البته برای هر کدام از آنها یک میلیارد تومان بودجه نیاز داریم که در این باره با استاندار و معاونت شورای برنامهریزی پول مذاکره کردیم».
عابدی بر این موضوع تأکید دارد که در هر روستا شهرکهای دامپروری را یکجا جمع کنیم که این کار در فردوس انجام شده و در حال فعالیت است. وی میافزاید: «فاضلاب یکی دیگر از مشکلات محیط زیست استان است که امیدواریم با پیگیری مسئولان هر چه سریعتر حل شود.»
محمدرضا صابری نماینده مردم نهبندان و اشرافیه نیز بر این باور است که با مشکل زیستمحیطی حادی در استان روبهرو نیستیم بلکه مشکل ما زیرساختهای محیط زیست است. به گفته این عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، به دلیل نبود صنعت در استان با مشکل آلایندهها مواجه نیستیم به همین علت وظیفه سازمان محیط زیست با سایر استانها فرق میکند و همکاری همه مسئولان را میطلبد.
روشهای سنتی دفع زباله، عامل اصلی آلودگی محیط زیست
زبالههاى بیمارستانى به علت کارهاى تخصصى که در بیمارستانها انجام مىپذیرد، آلودگىهاى متعددى را از قبیل آلودگىهاى بیولوژیک (شامل انواع باکتریها و ویروسها و انگلها و قارچهاى بیماریزا، نسوج و ضایعات پاتولوژیک و...)، موادشیمیایى توکسیک و یا کارمینوژن (مانند انیدیوم بروماید، فنل و...) و آلودگىهاى رادیو اکتیو (رادیو ایزوتوپهایى که جهت تشخیص و یا درمان به کار گرفته مىشوند) دارند که هر کدام به تنهایى مىتوانند تهدیدى جدى براى محیط زیست و جوامع بشرى به شمار روند.
سالها زبالههاى عفونى بیمارستانى از دغدغههاى متخصصین علوم پزشکى و بهداشتى کشور بود ولى هنوز بسترسازى لازم انجام نشده بود و انعکاس در افکار عمومى جامعه نداشت اما امروزه راههای زیادی برای دفع این زبالهها به خصوص در کلانشهرها مورد استفاده قرار میگیرد.