به گزارش خانه ملت، پایگاه اطلاعرسانی یوروبارومتر، در گزارشی آورده است اکثر شهروندان اروپایی نسبت به عملکرد و وظایف پارلمان اروپا آگاهی لازم را ندارند.
بر اساس این گزارش، با گذشت بیش از یک سال از انتخابات پارلمانی اخیر اروپا که در هفتم ژوئن سال 2009 برگزار شد، آخرین آمارها نشان میدهد شهروندان اروپایی نسبت به نهادی که مسئولیت تصویب لوایح در راستای خدماترسانی بهتر به آنها را بر عهده دارد، اطلاعات چندانی ندارند.
لازم به یادآوری است که پارلمان اروپا تنها نهاد اتحادیه است که اعضای آن با رأی مستقیم مردم انتخاب میشوند. اعضای پارلمان هر پنج سال یکبار انتخاب میشوند و هفتمین دوره پارلمان اروپا از سال ۲۰۰۹ آغاز شد و تا سال ۲۰۱۴ به کار خود ادامه میدهد.
در این دوره ۷۳۶ نفر نمایندگی ۴۹۲ میلیون نفر از ۲۷ دولت عضو را بر عهده دارند. شناسایی نیروهای مؤثر در این نهاد اروپایی به عنوان نماینده تفکرات سیاسی مردم دولتهای عضو اتحادیه اروپا حایز اهمیت است.
اکثر اعضای پارلمان اروپا در گروههای سیاسی تقسیمبندی شدهاند و تعداد معدودی از نمایندگان خارج از این گروهبندیهای سیاسی قرار میگیرند. در این دوره گروههای سیاسی پارلمان اروپا عبارتند از گروه حزب مردم اروپا (دموکراتهای مسیحی) و دموکراتهای اروپا، گروه سوسیالیست در پارلمان اروپا، گروه ائتلاف لیبرالها و دموکراتها برای اروپا، گروه اتحادیه اروپای ملل، گروه سبزها ، ائتلاف آزاد اروپایی، گروه همپیمان چپ متحد اروپا ، چپ سبز نوردیک، و گروه دموکراسی مستقل.
پارلمان اروپا بطور مشترک با شورای اروپا به قانونگذاری و اتخاذ تصمیمات در اتحادیه میپردازد و به دلیل آنکه نمایندگان آن به طور مستقیم از سوی شهروندان اروپایی انتخاب میشوند، سمبل دموکراسی در اتحادیه اروپا به حساب میآید. پارلمان اروپا بر کمیسیون اروپا نظارت میکند. تا جایی که رئیس و اعضاء کمیسیون موظف به اخذ رای اعتماد از پارلمان هستند و پارلمان میتواند آنان را بصورت دسته جمعی استیضاح کند.
پارلمان به همراه شورای اروپا مسئولیت تصمیم گیری در مورد بودجه اتحادیه و نظارت بر مصرف آن را دارد. اعضاء پارلمان هر پنج سال یکبار توسط آراء عمومی انتخاب میشوند.
پایگاه اطلاع رسانی یوروبارومتر ،آمارها نشان میدهد که تنها یک سوم شهروندان در جریان فعالیتهای پارلمان اروپا هستندو در فرانسه این رقم به یک چهارم میرسد که برای کشوری همچون فرانسه جای تأمل دارد.
سوفی اوکنی،نماینده پارلمان اروپا با اشاره به نتایج آمار ارائه شده از سوی موسسه یوروبارومتر میگوید: 44 درصد از فرانسویها تنها ازطریق رسانهها و مطبوعات،مطالبی در خصوص پارلمان اروپا و فعالیتهای آن می خوانند و یا میشنوند و بر اساس این آمار در کشور انگلستان این میزان کمتر است.
اوکنی میافزاید: چگونه میتوان چنین آمار پایینی را از شهروندان فرانسوی قبول کرد، در حالی که فرانسه به عنوان پایهگذار اتحادیه اروپا ، مقر پارلمان اروپا(استراسبورگ) نیز هست و سیاستمدارانی همچون رابرت شومان،سیمون وی و نیکل فونتن،از رییسان نهادهای دمکراتیک اتحادیه اروپا بودهاند.آن هم در حالیکه در کشور اسلوونی این رقم به 87 درصد میرسد و شهروندان آن به مراتب بیشتر از سایرین در جریان فعالیتهای پارلمان هستند.
این نماینده پارلمان اروپا دلیل این مسئله را نگاه ناآگاهانه و خودخواهانه فرانسویها به اتحادیه اروپا میداند و بر این اعتقاد است که فرانسویها هنوز اهمیت اتحادیه اروپا و پارلمان اروپا را درک نکرده و مطبوعات و رسانههای این کشور نیز تصمیمی برای اطلاعرسانی بیشتر ندارند.
اوکنی همانند سایر نمایندگان پارلمان اروپا پیشنهاد میکند که برای اطلاعرسانی و آگاهسازی بهتر شهروندان اروپایی لازم است که از هر جلسه پارلمان فیلمی تهیه شود و هفتهای دو بار در مدارس و دبیرستانها به نمایش درآید.
در این میان نمایندگان پارلمان اروپا همچنین بر این اعتقادند که باید ارتباط محکمتری میان پارلمان اروپا و شهروندان برقرار شود تا آنها بیشتر در جریان فعالیتهای پارلمان قرار گیرند.