به گزارش خانه ملت به نقل از پایگاه اطلاعرسانی کتابخانه مجلس شوراس اسلامی، "کورش نوروز مرادی" مدیر اجرایی فصلنامه پیام بهارستان در این خصوص گفت: عرضه شمارگان دو هزار نسخه ای فصلنامه پیام بهارستان کفاف متقاضیان این مجله را نمیدهد، به طوریکه شش ماه پس از توزیع دو شماره نخست فصلنامه یعنی شماره پاییز و زمستان 87 این نشریه به کلی نایاب شد.
وی افزود: متأسفانه آرشیو چاپی از شماره 1و2 این مجموعه در دسترس نیست، همین اتفاق برای شماره چهارم این فصلنامه یعنی شماره تابستان 88 نیز رخ داد، این شماره از زمستان 88 در بازار نشر موجود نیست.
نوروز مرادی در اشاره به وضعیت شماره ششم نشریه پیام بهارستان گفت: شماره ششم نیز بلافاصله در فصل انتشار کمیاب شد.
این عضو شواری ساماندهی و اطلاعرسانی میراث مطبوعات وضعیت توزیع شماره هفتم این مجله را با توجه به اینکه شامل مقالات بسیاری است که برای نخستینبار منتشر شدهاند، را نیز مشابه شمارههای اول، دوم، چهارم و ششم پیشبینی کرد و گفت: شماره هفتم نشریه که برای ارائه در بیست و سومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، اردیبهشت 89 وارد بازار نشر شده است، نیز تا پایان فصل بهار به احتمال بسیار کم یاب خواهد شد.
مدیر اجرایی فصلنامه پیام بهارستان افزود: به متقاضیان شمارههای کمیاب شده توصیه میکنم برای دسترسی به این شمارهها با مراجعه به سایت کتابخانه مجلس شورای اسلامی به آدرس WWW.ICAL.IR فایل PDF مقاله مورد نظر یا کلیه مقالات فصلنامه را به صورت یکجا دانلود کنند.
نوروز مرادی در پاسخ به این پرسش که چرا کتابخانه مجلس شورای اسلامی شمارگان این نشریه را افزایش نمی دهد؛ گفت: دلیل عدم افزایش شمارگان این نشریه سیاست های انتشاراتی این مرکز است که بر مبنای انتشار شمارگان متوسط برای نشر عناوین بیشتر کتاب و نشریات با توجه به بودجه محدود تعریف شده است.
نورزو مرادی معتقد است که از این اندیشه و سیاست نشر در این عرصه می توان حمایت کرد، زیرا با توجه به بودجه محدود و برای اهمیت انتشار تعداد عناوین بیشتر، می توان نواقص و کمبود شمارگان را به صورت نشر هیبریدی (چاپی و الکترونیکی) مورد پوشش قرار داد.
وی ادامه داد: درست است که شمارگان بسیار زمینه امکان توزیع جهانی یک اثر را نیز به دنبال خواهد داشت، اما بودجه محدود نشر مراکز دولتی ایران در مقایسه با بودجه مراکز حتی خصوصی خارجی، قابل مقایسه نیست بنابراین انتشار شمارگان اندک در قبال انتشار عناوین بیشتر ارجعیت دارد و خلاء توزیع جهانی را نیز به شکل الکترونیکی می توان مورد پوشش قرار داد.
"نوروز مرادی" در پایان سخنان خود گفت: براین اساس فصلنامه پیام بهارستان از این قاعده مستثنی نیست زیرا این مجله تنها یکی از آثار کتابخانه مجلس است در عصری که به انفجار اطلاعات موسوم است کتابخانه مجلس نیز مجبور است در عرصه رقابت بین المللی نشر دست به انتشار بسیاری از نایاب ها و آثار مهم فرهنگی و اندیشه ای که تاکنون در گوشه گوشه های آرشیو ها و مخازن مهجور و ناشناخته بودند؛زند. بنابراین باز نشر عناوینی و مجموعهای از نفایس و فهرست ها به جای نشر یک عنوان در شمارگان بالا برای کتابخانه توجیه منطقی و خردگرایانه دارد.