علاءالدین بروجردی نماینده مردم بروجرد و رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی که با فارس گفتوگو میکرد، به ارزیابی از شروط رئیسجمهوری برای مذاکره با غرب در خصوص موضوع تأمین سوخت رآکتور تهران پرداخت و با تأکید بر اینکه غربیها و قطعاً آمریکا بسیار بد در موضوع هستهای ایران به عمل کردند، اظهار داشت: آقای اوباما حتی به نامه خودش نیز احترام نگذاشت.
وی افزود: آقای اوباما برای حل موضوع سوخت رآکتور تهران طی نامهای به لولا داسیلوا رئیسجمهور برزیل و اردوغان نخستوزیر ترکیه خواست که در این زمینه فعال شوند که آنها در تهران حضور یافتند و محصول این حضور نیز با همت ایران منجر به بیانیه تهران شد.
رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس ادامه داد: بیانیه تهران راه حلی منطقی برای تأمین سوخت رآکتور تهران بود که مورد استقبال گسترده جهانی قرار گرفت که هر 3 پیشنهاد را نیز 3 عضو دائم شورای امنیت یعنی روسیه، فرانسه و آمریکا ارائه کردند ولی آنها به تعهد خودشان هم عمل نکردند و بدون هیچ گونه منطقی بعد از بیانیه تهران به فاصله دو هفتهای علیه ایران قطعنامه تحریم 1929 را صادر کردند که اقدامی کاملاً سیاسی، غیر حقوقی و غیر عاقلانه بود و به همین دلیل جمهوری اسلامی ایران آن را رد کرد و در برابر آن موضع گرفت.
وی بر همین اساس به بخشی از صحبتهای رئیسجمهوری در گفتوگو با خبرنگاران که صدور قطعنامه جدید تحریم علیه ایران پس از بیانیه تهران را بیاخلاقی سیاسی دانست، اشاره کرد و در این زمینه به خبرنگار فارس توضیح داد: طبیعی است که صدور قطعنامه جدید تحریم علیه ایران پس از بیانیه تهران، عکسالعملی را از طرف جمهوری اسلامی ایران به دنبال داشته باشد.
بروجردی اضافه کرد: ایران به هیچوجه این روش را که غربیها بگویند راه مذاکره باز است و بدون هیچ دلیل و منطقی قطعنامه علیه کشورمان صادر و تحریم را تحمیل کنند، قبول نداریم و به هیچ وجه پذیرفته نیست. به همین دلیل ایران نیز زمان مذاکرات تا پایان مرداد به تأخیر انداخت.
نماینده مردم بروجرد در خانه ملت در عین حال شروطی که از سوی رئیسجمهور برای مذاکره با غرب در خصوص موضوع نحوه تأمین سوخت رآکتور تهران اعلام شد را شرایط منطقی بینالمللی دانست و با اشاره به شرط دیگر رئیسجمهور برای مذاکره با غرب که گفته که باید کشورهای مذاکرهکننده موضع خودشان را در برابر بمب اتمی رژیم غاصب صهیونیستی مشخص کنند، عنوان کرد: رژیم صهیونیستیبدون هیچگونه تعهد به جامعه بینالملل و بدون حضور در NPT و با داشتن 200 کلاهک هستهای، یک تهدید جدی در خاورمیانه برای امنیت جهانی محسوب میشود.
رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس همچنین با یادآوری اینکه وظیفه شورای امنیت این است که نسبت به تهدید علیه امنیت جهانی حساسیت داشته و عکسالعمل نشان دهد، متذکر شد: ما شاهد سکوت شورای امنیت در این زمینه هستیم و بر عکس در مقابل ایران که متعهد به NPT و عضو آژانس انرژی اتمی است و مقررات را نیز رعایت میکند، این گونه قطعنامهها را صادر کرده و ایران را تحریم میکند که این نشاندهنده یک نگاه کاملاً سیاسی، غیر منطقی، سلطهگرانه و زورگویانه است بنابراین به هیچ وجه قابل قبول نیست.
اینطور که بروجردی گفته شرط اول ایران برای مذاکره با غرب مبنی بر اینکه کشورهایی که میخواهند مذاکره کنند باید مواضع خود را در برابر بمب اتمی رژیم صهیونیستی مشخص کنند، نیز کاملاً منطقی است.
وی در باره شرط دوم هم که اعلام شد آنها باید مواضع خودشان را در برابر NPT مشخص است، نیز عنوان کرد: NPT یک معاهده معتبر و مهم بینالمللی است که در ماده 4 این معاهده این تکلیف را به کشورهای برخوردار از دانش هستهای عضو NPT شده که به کشورهای عضو غیر برخوردار، دانش فنی بدهند اما آنها در حال تخلف از این موضوع هستند.
رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس ادامه داد: بالاخره کشورهای 1+5 یا NPT را قبول دارند یا ندارند، اگر ندارند باید اعلام کنند که تکلیف خودمان را بدانیم اما اگر قبول دارند باید به آن عمل کنند؛ بنابراین شروط رئیسجمهور برای مذاکره با غرب شرایط معقولی است.
وی در خاتمه به شرط دیگر احمدینژاد که هدف از مذاکره غربیها با ایران را خواستار شد، اشاره کرد و متذکر شد: بالاخره باید مذاکره هدفمند باشد، اگر هدف تکرار دشمنیهای گذشته است، چرا باید مذاکره کنیم؟ و اگر هدف حل مشکل و پیدا شدن راه حلی برای تأمین سوخت رآکتور تهران است، این باید به صورت شفاف، هدفگذاری شده و اعلام شود. بنابراین به نظر بنده هم زمانبندی و هم شرایط اعلام شده، موضعی معقول، منطقی و متناسب با مواضعی است که آمریکاییها و به تبع آنها شورای امنیت سازمان ملل علیه کشورمان اتخاذ کردند.