علی عباسپور تهرانیفرد در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه در حال حاضر طرحی در دستور کار کمیسیونهای مجلس برای موضوع صرفهجویی در مصرف انرژی قرار دارد، گفت: این طرح را میتوان بسط داد و علاوه بر انرژی، محورهای دیگری را، که مقام معظم رهبری به آن در سیاستهای کلی ابلاغی به آن اشاره کردند، در آن گنجاند.
وی با تاکید بر لزوم فرهنگسازی در امر اصلاح الگوی مصرف، لزوم تدوین قانون در این زمینه را یادآور شد و گفت: باید مکانیزم های قانونگذاری و اجرایی سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری به طور دقیق در قوه مقننه و مجریه مورد بررسی قرار گیرد.
وی با بیان اینکه اقتصاد ما دولتی است و هنوز نتوانستهایم خود را از اقتصاد دولتی در حدود 90 درصد خلاص کنیم، افزود: بهرهوری و بکارگیری الگوی صحیح مصرف در بخش دولتی بسیار میتواند در اصلاح الگوی مصرف موثر باشد، لذا بیش از همه دولت باید تلاش خود را در تبیین و بکارگیری سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری موظف بداند و مجلس نیز باید ابزار قانونی لازم را برای دولت فراهم کند.
به گفته وی در بخش دولتی تلفات انرژی بالایی را در زمینه برق داریم یعنی حدود 23 درصد از تولیدات، قریب به یک چهارم از تولید برق در نیروگاه خطوط انتقال یا در شبکه توزیع هدر میرود یعنی از حدود بیش از 40 هزار مگاواتی که برق تولید میکنیم رقمی حدود 8 تا 10 هزار مگاوات از بین میرود که معادل هشت رآکتور اتمی بوشهر است.
وی با بیان اینکه اگر بتوانیم تلفات را در نیروگاه و خطوط انتقال و شبکه توزیع کنترل کنیم بسیار موثرتر از سایر مصارف میتوانیم در صرفهجویی انرژی موثر باشیم، گفت: کشورهای دیگر با بکارگیری نیروگاههای بخار پیشرفته و سیکل ترکیبی یا بکارگیری CHP سعی میکنند، راندمان متوسط نیروگاههای تولید برق کشورشان را به بالای 40 درصد برسانند . اما ما به دلیل عدم توجه به نیروگاههای بخار راندمان نیروگاهایمان حدود 38 درصد است، که مناسب نبوده و لازم است این امر مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به هدر رفتن آب در شبکه توزیع به میزان 40 درصد، آن را مصیبت بزرگی دانست و گفت: به دلیل پوسیدگی و قدمت شبکه آبی کشور شاهد این هدر رفتن آب هستیم.
رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با بیان اینکه در بخش دولتی نیروی انسانی عظیمی داریم که به طور موثر به کار گرفته نمیشود، گفت: به عنوان مثال در بخش آموزش و پرورش که حدود یک میلیون و 100 هزار نفر در آن فعال هستند، کارآیی لازم را در بکارگیری نیروی انسانی نداریم و مدام با کمبود نیروی متخصص و موثر در آموزش و پرورش روبرو هستیم. متاسفانه این وضع در سایر دستگاههای اجرایی نیز وجود دارد.
به گفته وی با مدیریت صحیح بر منابع نیروی انسانی می توانیم به مقدار بسیار زیادی از نیروی انسانیای که در اختیار دولت است، استفاده کنیم.
عباسپور افزود: در برخی از کشورهای پیشرفته تعداد دانشآموزان چندین برابر کشور ماست و نیروی انسانی فعال در سیستم آموزشی آنها شاید به مراتب کمتر از نیروی انسانی ما باشد. این امر نشان میدهد که ما نتوانستهایم از نیروی انسانی به طور موثر بهرهبرداری کنیم.
نماینده مردم تهران در خانه ملت ادامه داد: ما در بکارگیری موثر منابع مالی نیز دچار چالش هستیم. متاسفانه در حالی پروژههای عمرانی در کشور شروع میشود که به جای تمرکز بر آنها و تسریع در بهرهبرداری از آنها، شاهد آغاز پروژههای جدیدی هستیم و این امر باعث میشود که عمر این پروژهها طولانی شده و منابع مالی عظیمی از دست رفته و پیشرفت کشور به تعویق بیفتد.
وی در پایان تاکید کرد که هر فرد در جامعه باید خود را موظف و مسوول نسبت به اجرای سیاستهای کلی اصلاح الگوی مصرف، که از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شده است، بداند.