"احمدعلی کیخا"در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با بیان اینکه شورای عالی آب تشکیل نمیشود، تاکید داشت: اگر جلسههای این شورا به طور منظم و مستمر برگزار میشد به راحتی میتوانستیم بحران اخیر آلودگی آب تهران را مدیریت کرد.
وی ادامه داد: خوشبختانه ظرفیت قانونی برای مدیریت و سیاستگذاری در ارتباط با چالشهای آب ایجاد شده است اما هیات دولت نمیخواهد از این ظرفیت بهره بگیرد.
نماینده مردم زابل و زهک تاکید کرد: در پیگیریهای صورت گرفته جهت تشکیل جلسه این شورا، متاسفانه وزارت جهاد کشاورزی ضرورتی برای تشکیل جلسهها حس نمیکند.
مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۷۹ سه ماده از قانون ۱۵ ماده ای تشکیل وزارت جهاد کشاورزی را به مباحث آب اختصاص داد تا زمینه مناسب برای رفع مشکلات موجود و انجام مطلوب وظایف تولی گری آب کشاورزی فراهم شود.
در ماده 10 این قانون برای اولین بار در تاریخ کشور و اقدام کم نظیر بحث "شورای عالی آب" مطرح شد، طبق این ماده به منظور هماهنگی سیاستگذاری در زمینه تأمین، توزیع و مصرف آب کشور، شورایی به نام "شورای عالی آب" متشکل از وزرای نیرو، جهاد کشاورزی، صنایع و معادن، کشور و رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، یک نفر از اعضاء کمیسیون آب کشاورزی و منابع طبیعی با انتخاب شورای اسلامی به عنوان ناظر و دو نفر از متخصصان بخش کشاورزی به حکم رئیس جمهور تشکیل می شود. ریاست عالیه شورا با رئیس جمهور یا معاون اول ریاست جمهوری خواهد بود. تصمیمات این شورا با تصویب هیئت وزیران یا کمیسیون مذکور در اصل ۱۳۸ قانون اساسی برای دستگاه های ذیربط لازم الاجرا است.
به دنبال تصویب و ابلاغ قانون تشکیل وزارت جهاد کشاورزی در سال ۱۳۷۹، شورای عالی آب تاکنون تنها ۳ بار تشکیل جلسه داده است.