سیدسلمان ذاکر در گفتوگو با ایسنا، افزود: دانشگاههای استان از لحاظ علمی، نوآوری و نام آوری در اختراعات علمی و پژوهشی، در بین دانشگاههای بینالمللی و ملی به صورت ضعیف و کم رنگ حضور دارند.
وی ادامه داد: در صورت ادامه وضعیت کنونی و راکد بودن سطح علمی دانشگاههای استان، وضعیت علمی دانشگاههای آذربایجان غربی در طولانی مدت در شرایطی غیر قابل قبول قرار خواهد گرفت.
نماینده مردم ارومیه در خانه ملت با اشاره به علل راکد بودن سطح علمی و پژوهشی دانشگاهها، اذعان کرد: عدم برگزاری همایشهای علمی در سطوح بالا، فقدان کتابخانههای مجهز به سیستم های مدرن و کتابهای مناسب در دانشگاه ها، عدم وجود روحیه پژوهش طلبی در بین دانشجویان و نبود مدیریت توانمند از علل اصلی راکد بودن سطح علمی دانشگاههای استان به شمار می رود.
وی ایجاد انگیزه در دانشجویان برای تحقیق و پژوهش، برگزاری همایشهای علمی و پژوهشی، ایجاد روحیه پژوهشی در محیط های دانشگاهی و حمایت مالی لازم از اساتید و دانشجویان برای اجرای برنامههای علمی و پژوهشی را از جمله راه کارهای مناسب برای بهبودی وضعیت علمی دانشگاه های استان دانست.
ذاکر با اشاره به وضعیت علمی اساتید بومی استان، اظهار کرد: وضعیت علمی اساتید بومی در وضعیت مطلوبی قرار دارد، ولی باید در کنار اساتید بومی، از اساتید برجسته کشوری نیز استفاده کرد.
وی در خاتمه سخنان خود، گفت: با شناسایی اساتید مجرب بومی و سرمایه گذاری در این راستا، نباید از پتانسیلهای خود در استان غافل شویم.