جناب آقای قنبری همانگونه که در جریان هستید اخیراً صادرات ما از مرز مهران به نحو فاحشی کاهش یافته و به موضوعی که صدای همه را درآورده تبدیل شده. به نظر شما دلایل وضعیت کنونی ناشی از چه عواملی است؟
عامل اصلی اتفاقات مربوط به مرز مهران ناشی از ایرادگیری طرف عراقی در خصوص عدم استاندارد کالاهای صادراتی ما و فقدان حضور شرکتهای استاندارد مورد قبول آنهاست. ما هم برای حل مشکل پیگیریهایی از طریق وزارت خارجه و بازرگانی انجام دادهایم اما در کنار ایراد مذکور یکسری مباحث سیاسی نیز به وضعیت رکود دامن زدهاند که به اعتقاد من ضعف کلی وزارتخانه در مباحث مربوط به مرزهای کشور است که متأسفانه نمود آن در مهران نیز مشهود است و با وجود نقش خوب ما در بازار عراق طی چند سال اخیر، در حال از دست دادن این بازار در شرایط کنونی هستیم.
به نظر شما وضعیت تردد زوار از مرز مهران جهت عزیمت به عتبات عالیات چه تأثیری بر رونق اقتصادی منطقه دارد؟
با توجه به اینکه تردد انفرادی زوار از مرز مهران دچار محدودیت جدی شده و زوار کاروانی نیز سود چندانی برای مردم ندارند لذا مهران از رونق سابق افتاده است.
آیا ایرادات طرف عراقی به محصولات صادراتی صرفاً مربوط به مرز مهران است؟
خیر، ایرادات علاوه بر مهران در مرز خسروی نیز مطرح شده واین ایرادات مربوط به بخش عربی عراق است، چراکه در مرز پرویزخان که در ارتباط با اقلیم خودمختار کردستان است اینگونه وضعیتی حاکم نیست و حتی حکام کردستان عراق تسهیلاتی نیز قائل شدهاند و کالا با کمترین محدودیت صادر میشود.
نظر شما راجع به چگونگی احیای سایر ظرفیتهای مهران چیست؟
از جمله فعالیتهای مهران سوابق این شهر در 8 سال دفاع مقدس است که سالانه تعداد زیادی از راهیان نور جهت بازدید از مناطق جنگی و عملیاتی را به سوی خود میخواند. ما هم در این راستا پیگیر حوادث یادمان جنگ و نیز موزه جنگ در مهران هستیم. از دیگر ظرفیتهای مهران میتوان به منابع نفت و گاز آن اشاره کرد به عنوان مثال قرار است در منطقه چنگوله و آذر عملیات حفاری با زدن 32 حلقه چاه آغاز شود که دارای 7 میلیارد بشکه نفت درجا است که نیمی از آن قابل استحصال میباشد. دیگر ظرفیتی که باید به آن اشاره کنم مربوط به آبهای سطحی شهرستان مهران است که برای مهار آنها کارهای خوبی صورت گرفته و در این راستا قرار است عملیات احداث سد گاوی آغاز شود و عملیات سد چنگوله نیز انشاءا... امسال به اتمام میرسد.