به منظور بررسی این مسئله هفته نامه گلچین گفتوگویی با حسن تأمینی سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان انجام داده که در ذیل میآید:
جناب تأمینی عمده مشکلات و مسائلی که در حوزه انتخابیه (شهر رشت) با آن درگیر هستید، چه مواردی است و چه اقداماتی تاکنون برای رفع آن صورت گرفته است؟
به طور کلی در این شهرستان 2 یا 3 مشکل عمده وجود دارد که یکی از آنها مشکلات بخش کشاورزی است. با توجه به اینکه هماکنون فصل برداشت محصولات کشاورزان است و عمده آنها نیز مقروض هستند، بنابراین به دنبال فروش هر چه سریعتر محصولات خود هستند اما وجود برنجهای خارجی در بازار این گروه از کشاورزان را با مشکل روبهرو کرده است زیرا قیمتها به مراتب پایینتر از قیمتهای برنجهای تولید داخل است که در همین راستا جلساتی را با وزیر بازرگانی برگزار کردیم و طی آن به نتایج خوبی دست یافتیم.
نتایج و دستاوردهای حاصل از جلسات یادشده شامل چه مواردی است؟
این جلسه حول چند محور برگزار شد و در نهایت بنا شد تا در فصل برداشت، برنجهای خارجی و وارداتی توزیع نشود و حداقل 3 تا 4 ماه عرضه آنها به تعویق بیفتد تا کشاورزان بتوانند محصولات خود را به قیمت مناسب بفروشند. از سوی دیگر قرار شد حدود 100 هزار تن از برنجهای تولید داخل توسط دولت خرید تضمینی شود، همچنین بنا شد بخشی از برنجهای تولیدی از طریق سامانه الکترونیکی وزارت بازرگانی که حدود 5/1 میلیون تومان اعتبار دارد به فروش برسد، از طرفی قرار شد تا یک گروه در قالب یک سندیکا نسبت به فروش برنجهای تولید شمال کشور اقدام کنند و در نهایت هم قرار شد مسئله برنجهای آلوده و تبعات ناشی از آن پیگیری شود و با این تفاسیر اگر موارد یاد شده اجرایی شود، قطعاً ظرف ماههای آینده رضایت کشاورزان جلب خواهد شد.
بحث تغییر و جابهجایی استاندار گیلان به کجا رسید؟
در هفتههای گذشته این قضیه مورد تبادلنظر قرار گرفته و صحبتهای بسیاری در مورد آن رد و بدل شده و پیرو آن بنا شد که استاندار جدید یک فرد بومی باشد چراکه غیربومی بودن استاندار سابق حساسیتهای بسیاری را پدید آورده بود و همین جابهجایی درحال حاضر نگرانیهای قابلتوجهی را برای مردم و نمایندگان پدید آورده بنابراین تلاش میشود تا انتخاب فرد جدید با تعمق و تلاش بیشتری صورت گیرد.
جناب تأمینی شما به عنوان رئیس مجمع نمایندگان گیلان توضیحاتی در مورد برنامههای مدنظر نمایندگان و اولویتهای اجرایی بفرمایید.
در حال حاضر که تعطیلات مجلس آغاز شده است و از نمایندگان خواستهایم در قالب کمیتههای مختلف اعم از عمران، صنایع و... مشکلات و مسائل مختلف را پیگیری کنند به طوریکه در کمیته صنایع بناست مشکلات کارخانههای استان بررسی شود و کارخانههایی مانند پوششکار که بلاتکلیف هستند مشکلات آنها رفع شود یا اینکه اعضای کمیته عمران در نظر دارند تا در خصوص بررسی وضعیت راهها و راهآهن این شهرستان اقدام کنند و در نشستهای تخصصی که برپا میکنند، راهکارهای لازم برای رفع مشکلات را معرفی کنند.
در خصوص اولویتهای مدنظر مجمع نمایندگان استان توضیحاتی بفرمایید.
مسئله اصلی در استان، ضعف در استحصال درآمدهاست، به طور کلی بودجه اختصاصی سالانه معلوم است اما آنچه مسلم است ما در استحصال درآمدهای استان ضعف داریم بنابراین باید بخشی از آنرا از طریق جذب سرمایهگذار تأمین کنیم تا هم مشکلات حل شود هم پروژهها روند تندتری به خود بگیرد. از طرف دیگر بحث زیستمحیطی با معضلات بسیاری روبهرو شده به طوریکه آلودگی منطقه سراوان در حال سرایت به مرکز رشت است که بخشی از آنها هوایی و بخشی از طریق شیرآبههای زمینی است که باید آنها را از طریق تأمین منابع و جذب سرمایهگذار رفع کنیم. ناگفته نماند بحث گردشگری هم از اولویتهای نمایندگان استان است، از آنجایی که استان گیلان به عنوان یک قطب گردشگری مطرح است و از شرایط و پتانسیلهای خوبی برخوردار است اما تاکنون نتوانستهایم آنطور که باید از ظرفیتها بهره بگیریم و کمتر از آن استفاده کردیم و در حال حاضر یک کارگروه بر روی آن کار میکند تا در آینده نزدیک بتوانیم شرایط را به گونهای فراهم کنیم که نهایت بهرهبرداری از ظرفیتهای گردشگری استان صورت گیرد.
شما در صحبتهای خود به بحث برنجهای آلوده اشاره کردید، نتایج بررسی در این زمینه به کجا رسید؟
طبق بررسیهای به عمل آمده و کار کارشناسی قویای که از طریق سازمان استاندارد، مرکز پژوهشهای مجلس و... صورت گرفت، مشخص شد که 8 تا 13 نوع آنها آلوده هستند و باید از توزیع آنها جلوگیری شود چرا که در آنها سمومی مانند آرسنیک، سرب و کادمیم وجود داشت که این قبیل مواد سرطانزا هستند و سلامتی مردم را به خطر میاندازند. خوشبختانه در این مورد هماهنگی خوبی میان مجلس و دولت صورت گرفت و همچنان این مسئله در حال پیگیری است.
قضیه آبهای آلوده تهران به کجا رسید؟
این مسئله از مصاحبه وزیر بهداشت مبنی بر آلوده بودن آب تهران و هشدار وی به زنان باردار و کودکان در خصوص نوشیدن آب شروع شد و ایشان اعلام کردند که وجود نیترات در آب به اثبات رسیده و از آنجایی که نیترات ماده سرطانزایی است، نگرانی ایجاد کرده است که موجب شد جلسهای با حضور مسئولین وزارت نیرو و وزارت بهداشت و نمایندگان برگزار شود که طبق توضیحات ارائه شده متولیان وزارت نیرو اعلام کردند که آب تهران آلوده نیست و در مناطق شمال، شرق و غرب تهران آلودگی دیده نشده و تنها بخش جنوبی و قسمتی از یافتآباد آلودگی وجود دارد. در نهایت بنا شد کمیتهای با مدیریت بنده و دکتر محسنی و همکاری وزارت نیرو و وزارت بهداشت این مسئله را پیگیری کند و بررسی دقیق بر روی آن صورت گیرد و نتایج به طور قطعی در نهایت اعلام شود. در همین راستا پیشنهاد کردیم که برای مردم این مناطق آب معدنی به طور رایگان توزیع شود تا مسئله به طور کامل رفع گردد و از وزارت نیرو درخواست شد تا ظرف یک هفته این مشکل را حل کنند که آنها نیز اعلام کردند که ما در حال حاضر از آب چاههای اضطراری در این منطقه استفاده میکنیم و بنا داریم یک طرح بزرگ آبرسانی در مناطق جنوبی ایجاد کنیم اما همچنان وزارت بهداشت از این مسئله نگران است و نگرانی آنها نیز بجاست.